Απέτρεψαν απόδραση εγκλείστου φυλακών από το Νοσοκομείο Χανίων


Ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών: Αλλάζει μόνο ο τρόπος που επιχειρείται. Ο τόπος, οι πρωταγωνιστές…

Έτσι, στις 17/12/2020 το μεσημέρι,  στο Νοσοκομείο των Χανίων μπροστά στα εμβρόντητα βλέμματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και μερικών ασθενών, κρατούμενος ελληνικής καταγωγής την στιγμή που του είχαν αφαιρεθεί οι χειροπέδες για να εξεταστεί από τους γιατρούς, επιχείρησε να αποδράσει σκαρφαλώνοντας στο παράθυρο των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Νοσοκομείου.

Άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή οι Εξωτερικοί Φρουροί αντέδρασαν ακαριαίως, αρπάζοντας τον κρατούμενο που είχε ήδη σκαρφαλώσει στο παράθυρο ετοιμαζόμενος να αποδράσει, θέτοντας τέλος στην απέλπιδα προσπάθεια του να διαφύγει.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.), εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους συναδέλφους του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. «ΚΡΗΤΗ 1», για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, την υπηρεσιακή ευσυνειδησία και τον ζήλο που υπέδειξαν.

Για μία ακόμη φορά, η Εξωτερική Φρουρά επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, συνεχίζει να εδραιώνει το υψηλό αίσθημα ασφάλειας και την εμπιστοσύνη που νιώθει η ευρύτερη κοινωνία από τις υπηρεσίες φρούρησης των καταστημάτων κράτησης που επί σειρά ετών προσφέρει το ελλιπές ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας μας, παρά τα προβλήματα, τις ανεκπλήρωτες θεσμικές διεκδικήσεις και τις υλικοτεχνικές ελλείψεις.

Συνάδελφοι συγχαρητήρια..!!

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ   Δ. Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Κωστίκας Γεώργιος                                                                           Στιβακτάκης Γεώργιος