Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Αστυνομία" Πανεπιστημίων: Από ποιους θα απαρτίζεται - Θα υπάγονται στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.


Την ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ και τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) εισηγήθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο πλαίσιο ρυθμίσεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όπως προβλέπεται, η ειδική αυτή ομάδα θα αποτελείται από αξιωματικούς και ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας που θα υπάγονται ιεραρχικά στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "ρυθμίσεις για την περαιτέρω βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος" και διευκρινίζονται τα εξής: "Η δέσμη αυτή ρυθμίσεων περιλαμβάνει τη διεύρυνση μέτρων ασφαλείας στο χώρο των ΑΕΙ, όπως η ελεγχόμενη είσοδος, την ενίσχυση των διατάξεων πειθαρχικού και ποινικού δικαίου, με τη θέσπιση ολοκληρωμένου πλαισίου, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή πράξεων βίας και ανομίας στο Πανεπιστήμιο, και τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), αποτελούμενης από αξιωματικούς και ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας που θα υπάγονται ιεραρχικά στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος είναι η βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, ενός χώρου ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απρόσκοπτης διεξαγωγής έρευνας και διδασκαλίας".




enikos.gr













Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΠΠΙ ΟΠΠΙ ΔΥΝΑΜΗ!!!!!! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ... ΟΠΠΙ , ΟΜΑΔΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΝΑΖΕΥΕΤΑΙ ... ΠΡΟΧΩΡΑ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥ ΑΤ8ΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕ Κ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕς ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ Α.Τ. , Τ.Α. ΚΑΙ Τ.Τ. ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΜΕΝΩΜ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔςΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ , ΟΠΠΙ ΟΠΠΙ ΔΥΝΑΜΗΗΗΗ