Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ε. Ευαγγέλου: Απαιτούμε επίλυση στο πρόβλημα του ΒΟΕΑ από το ΜΤΣ


Άρθρο του Ευάγγελου Ευαγγέλου από το facebook του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης


Τελικά η Γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει στο πολύπαθο Δημόσιο και τους Οργανισμούς του! 
Αφού η Χώρα μας πέρασε 8,5 χρόνια μνημονίων κάποια πράγματα, ειδικά σε ευαίσθητες Υπηρεσιες του Δημοσίου  παραμένουν τα ίδια και θα τολμήσω να πω, ίσως και χειρότερα. Και έρχομαι και εξηγώ γιατί!!! 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα «εκφράζονται» παράπονα – καταγγελίες από συναδέλφους ασφαλισμένους στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) που είναι ασφαλισμένοι εκεί, επειδή υπάγονται στο Πρώην Ταμείο της Ελληνικής Χωροφυλακής, όσον αφορά την προικοδότηση του ΒΟΕΑ (Βοήθημα οικογενειακής ή επαγγελματικής Αυτοτέλειας των τέκνων) για τα τέκνα τους
τα οποία έχουν συμπληρώσει το 25ον έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα. 
Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν, αφού καταθέσουν την αίτηση για την προικοδότηση, τους χορηγείται ένα ποσό των 5.000,00 ευρώ και μόνο. Υπάρχουν συνάδελφοι που από το έτος 2017 περιμένουν να τους δοθούν τα χρήματα που δικαιούνται, τα οποία έχουν παρακρατηθεί από τον μισθό τους και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Επίσης, όπως καταγγέλλουν, επικοινωνούν οι ίδιοι με το αρμόδιο Ταμείο, το ΜΤΣ, και η απάντηση που τους δίνεται είναι ότι: «συνάδελφε δε θα τα χάσεις τα λεφτά σου». 
Και έρχομαι και ερωτώ: Πότε δηλαδή θα τα λάβουν; Όταν τα τέκνα τους αποκτήσουν και αυτά  παιδιά ή ίσως και εγγόνια;
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αρμόδιους να ασχοληθούν με το θέμα σοβαρά και πραγματικά και να δοθεί άμεσα λύση σ' αυτό το θέμα που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων κυρίως από το 2017, διότι δεν μπορεί να περιμένει κάποιος τα χρήματα που του παρακρατήθηκαν, γιατί έτσι προβλέπει η σχετική νομοθεσία και όταν έρθει η ώρα να παρακαλάει να του τα δώσουν. Διότι εάν αυτά τα χρήματα τα έβαζε σε μια τράπεζα, κάτι σαν αποταμιευτικό λογαριασμό, όταν θα ερχόταν η στιγμή που έπρεπε να τα πάρει θα τα έπαιρνε και με τόκο, ενώ εδώ παίρνει ακριβώς το κεφάλαιο που του έχει παρακρατηθεί και ούτε ευρώ παραπάνω. 
Υ.Γ.:  Γιατί άραγε εδώ και 36 χρόνια, μετά την ενοποίηση το 1984, τα διάφορα Ταμεία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν συγχωνευτήκαν πλήρως, ώστε  να υπάρχει ένα και καλό και γιατί να εξαρτάται ο εργαζόμενος στην Ελληνική Αστυνομία από ένα Ταμείο, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το οποίο όμως υπάγεται αποκλειστικά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;
Μήπως γιατί έτσι δημιουργούνται πολλές θέσεις, γεμίζει το Δημόσιο με πολλούς Οργανισμούς και Υπηρεσίες που λειτουργούν με διάφορες νομικές προσωπικότητες και αυτό όμως σε τελική ανάλυση έχει ως αποτέλεσμα να επιφέρει  προβλήματα γραφειοκρατίας και οχι μόνο,  στον ασφαλισμένο και εργαζόμενο άνθρωπο κάθε Υπηρεσίας;
Εύχομαι και ελπίζω οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα λύση και στο πρόβλημα αυτό. 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευάγγελος
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος του ΕΚΑ  Θεσσαλονίκης








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλημέρα. Έχει απόλυτα δίκιο ο συνάδελφος και το λέω αυτό, γιατί στην ακριβώς ίδια περίπτωση ανήκω κι εγώ. Από το 2017 έναντι πήρε και η κόρη μου, η οποία αυτή την στιγμή έκλεισε τα 28 έτη, και ακόμα δεν έχει γίνει η εξόφληση! Το πρόσχημα για να μην εξοφληθη, είναι ότι εγώ είμαι εν ενέργεια ακόμα! Τα χρήματα μου όμως έχουν πατακρατηθει και τα διαχειρίζεται κάποιοι άλλοι, χωρίς να ερωτηθω ποτέ.. Και όπως είπε ο συνάδελφος θα τα δώσουν οπότε θέλουν και άτοκα. Ευχαριστώ.
Ο χρήστης Δημητρης φερτακης είπε…
Εγω συναδελφε είμαι συνταξιούχος από το 16.την ίδια αντιμετώπιση έχω με εσένα. Και στην ίδια ηλικία είναι τα παιδιά μας.Ντροπή τους.