Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κινητές «βόμβες» κορωνοϊού: Βάζουν αστυνομικούς θετικούς στον ιό σε υπηρεσία


Η μία καταγγελία ακολουθούσε την άλλη όταν στην πρωινή εκπομπή του Open βρέθηκε καλεσμένος ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Πετρακάκος, και ερωτήθηκε για τον κορωνοϊό με αφορμή τον δεύτερο θάνατο αστυνομικού από covid-19.

Αφού συλλυπήθηκε τους συγγενείς του 52χρονου αστυνομικού ο κος Γερακάκος δήλωσε: «Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν αστυνομικούς θετικούς και έβαζαν σε υπηρεσία τους γύρω τους. Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία, για να βγει η υπηρεσία» ενώ συμπλήρωσε «Αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ, όχι για όλους. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του».

Aστυνομικοί μίλησαν στο Open και έδωσαν τις προσωπικές τους μαρτυρίες και καταγγελίες για τη ζωή τους μέσα στην πανδημία:

«Στις 16-17 Οκτώβρη παρουσίασα συμπτώματα. Κόλλησα από τον οικογενειακό μου κύκλο. Συγκεκριμένα από τον αδερφό μου, που είναι συνάδελφος και κάνει πολλά ταξίδια, Εβρο, Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά. Είχα πυρετό 38-38,5, μετά δέκατα κι έχασα λίγο την όσφρησή μου. Εκανα το τεστ, βγήκα θετικός. Με του που ενημέρωσα την υπηρεσία βγήκαμε σε καραντίνα. Οταν ξεκίνησε η πανδημία η υπηρεσία πήρε μέτρα. Μας παρείχαν μάσκες, αντισηπτικά, τώρα μας έχουν ξεχασμένους», αναφέρει ο Αναστάσιος Π.

«Ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Είχα πυρετό. Πήγα στο Κρατικό της Νίκαιας, μου έκαναν το τεστ και δυστυχώς ήμουν θετικός. Τα άτομα της υπηρεσίας μου είναι περίπου 200. Εργασιακά είμαστε σε μεγάλη επαφή, δουλεύουμε πολύ κοντά, σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλο. Είδα τους γιατρούς που είναι στην πρώτη γραμμή και η κυβέρνηση τους προσέχει. Για τους αστυνομικούς, αυτό δεν ισχύει», εξομολογήθηκε ο Γιάννης Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://instanews.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αποκλειεται! υπαρχει διοικητικη μεριμνα με γνωμονα την υγεια του προσωπικου