Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Και πυρίτιδα είχε στην κατοχή του ο πυροτεχνουργός που πιάστηκε σε λέσχη


Δύο ήταν τελικά οι αστυνομικοί, πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, που συνελήφθησαν σε έφοδο συναδέλφων τους σε καφενείο που λειτουργούσε ως παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη στην Ηλιούπολη, όπως αποκάλυψε το astinomiko.gr.

Την υπόθεση αυτή, λόγω της συμμετοχής αστυνομικών, ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα σχηματίσει και την σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο πυροτεχνουργούς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν, όταν είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για την απώλεια του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που του είχε διατεθεί. Να σημειωθεί πως και την ώρα που κατελήφθη μαζί με τον συνάδελφό του στην παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη, φέρεται να ήταν εν υπηρεσία, δηλαδή επιφυλακή για την περίπτωση που θα έπρεπε να εξουδετερωθεί κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός!

Είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας

Η υπόθεση αυτή όμως έχει και μια άλλη, πολύ πιο σοβαρή διάσταση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο tovima.gr. Σύμφωνα με αυτό κατά ην έρευνα που έγινε στο καφενείο της Ηλιούπολης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο πατάρι του καταστήματος 2 με 3 κιλά πυρίτιδας.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου φέρεται μάλιστα να ανέφερε ότι ο πυροτεχνουργός τού είχε ζητήσει να χρησιμοποιεί αυτό το πατάρι για άγνωστους λόγους.

Ακόμη, μετά την έρευνα στην ΕΛΑΣ στην κατοικία του εν λόγω αστυνομικού, διαπιστώθηκε ότι συγγενικά του πρόσωπα επιχείρησαν να πετάξουν – εν όψει της άφιξης των αστυνομικών – κι άλλη ποσότητα πυρίτιδας βάρους περίπου τεσσάρων κιλών.

Ο πυροτεχνουργός υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι τη χρησιμοποιούσε νομίμως σε κυνήγι. Επιπλέον και σε άλλον θαμώνα του καφενείου βρέθηκε να έχει παρανόμως όπλο στο σπίτι του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στη κατοχή του ιδιοκτήτη του καφενείου βρέθηκαν ακόμη:

(9.047) φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων,

πιστόλι, περίστροφο και μαχαίρι,

(19) γεμιστήρες πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων,

(125) κροτίδες και (4) καπνογόνα,

(2) στρογγυλά τραπέζια κ.λπ. είδη διεξαγωγής παιγνίων και

χρηματικά ποσά.


https://astinomiko.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια