Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελίες «κατά παραγγελία» στην Εσωτερικών Υποθέσεων; – Μηνύσεις ετοιμάζουν οι δύο συλληφθέντες της Επισήμων


Δεδομένα που προκαλούν από ερωτήματα, μέχρις και υποψίες μεθόδευσης, προκύπτουν από τις δικογραφίες που σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος δύο αξιωματικών της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, για παράτυπη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων.

Οι κατηγορίες βασίστηκαν στην «παράβαση καθήκοντος» αφού όλα τα άλλα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την τετράμηνη παρακολούθησή τους, εμπίπτουν στον Πειθαρχικό Κώδικα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέραν όμως από το γενικό πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, με την …κατασκοπική παρακολούθηση και τις άρσεις απορρήτου επικοινωνιών, επειδή χρησιμοποιήσαν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα πέραν των κανονισμών, ειδικά στην δικογραφία του Αστυνομικού Διευθυντή που κατηγορείται, υπάρχουν δεδομένα που είναι λογικά αδύνατο να εκληφθούν ως συμπτώσεις.

Το ιστορικό λοιπόν. Στις 10 Οκτωβρίου 2020 οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων, λαμβάνουν ταχυδρομικά την εξής ανώνυμη επιστολή – καταγγελία:

Στις 15 Οκτωβρίου υποβάλλεται αίτημα προς την Εισαγγελία για τη άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Αστυνομικού Διευθυντή, αλλά και φυσικής καταγραφής με βίντεο των κινήσεων του, βάση της καταγγελίας αυτής, που όμως απορρίπτεται.

Στις 25 Νοεμβρίου οι «αδιάφθοροι» επανέρχονται και ζητούν και πάλι άρση του απορρήτου, ουσιαστικά με τα ίδια στοιχεία που υπέβαλαν στο πρώτο αίτημά τους.

Στις 30 Νοεμβρίου φτάνει στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και δεύτερη ανώνυμη επιστολή – καταγγελία, για τον ίδιο Αστυνομικό Διευθυντή που πλέον τον χαρακτηρίζει «προστάτη» εκβιαστή καταστημάτων στο Κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ημέρα οι “αδιάφθοροι” διαβιβάζουν συμπληρωματικό -ως προς αυτό της 25ης– αίτημα, παραθέτοντας και την δεύτερη αυτή ανώνυμη επιστολή, και ζητώντας και πάλι την άρση του απορρήτου επικοινωνιών.

Λίγες ημέρες αργότερα η Εισαγγελία απορρίπτει και πάλι το αίτημα της 25ης Νοεμβρίου, αλλά αποδέχεται το συμπληρωματικό της 30ης, αφού πλέον σε αυτό υπήρχε καταγγελία για κακουργηματικό αδίκημα!

Έτσι οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων μπορούν πλέον να παρακολουθούν με κάθε τρόπο τον Αστυνομικό Διεύθυντη!

Τελικά από το σύνολο της δικογραφίας δε προκύπτει πουθενά το παραμικρό σε σχέση με την δεύτερή «βοηθητική» καταγγελία, παρά μόνο μετακινήσεις του Αστυνομικού Διευθυντή από το σπίτι του στην υπηρεσία με ενδιάμεση στάση για την προμήθεια καφέ, σε μια καθημερινή πανομοιότυπη ρουτίνα. Μάλιστα το βράδυ στάθμευε πάντα το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο Αστυνομικό Τμήμα Λαυρίου.

Μηνύσεις κατά των «αδιάφθορών» για παράβαση καθήκοντος

Βάση των παραπάνω «περίεργων» δεδομένων της δικογραφίας, αλλά και μια σειρά άλλων «δικονομικών παραβιάσεων», όπως αναφέρουν οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων αξιωματικών, αναμένεται να υποβάλουν μηνύσεις κατά όλων των εμπλεκομένων συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τους κατηγορούν πως δεν τους ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνονται, τους κράτησαν τέσσερεις ώρες χωρίς καμία επικοινωνία με τις οικογένειες τους, δεν ενημέρωσαν τον διοικητή τους για τις συλλήψεις, και τέλος παραπλάνησαν τους συνηγόρους τους όταν τελικά πήγαν στην Κηφισιάς, λέγοντας τους πως δεν είχαν συλληφθεί!

του Θάνου Σωτήρη

https://astinomiko.gr









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Την υπόθεση διαφθοράς της έρευνας που έκανε η ΕΥΠ το Εσωτερικό Υποθέσεων την επέστρεψε ώς αναρμόδιο. Για τηυν χρήση υπηρεσιακών οχημάτων άμεσο... ενδιαφέρον.
Ντροπή!!!!! Με κάτι τέτοιους ΤΥΠΟΥΣ κυνδινεύη η Διμοκρατία.

Αμεσα πρέπει να ελενχθεί απο τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ο εποπτεύων την Υπηρεσία αυτή εισαγγελέας.
Ούτε η χούντα δεν είχε τέτοιες πρακτικές < ΤΥΛΙΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΑ ΧΑΡΤΙ.
ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΗΤΕ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις δίκιο πιο πολύ φταίει ο εισαγγελεας Δημήτριος Γκυζης που προΐσταται των Εσωτερικών Υποθέσεων και υπογραφεί ότι του παδδαρου. Ντροπή του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοσσυβακης ο διοικητής και Γκυζης ο εισαγγελέας των εσωτερικών υποθέσεων. Ξυπνήστε.... σσς δουλεύουν οι υφιστάμενοι σας και υπογράφετε ότι σας πσσσαρουν.
Ο χρήστης ανωνυμος είπε…
Προοδος επιτελους..οχι μονο εξεταση κααταγγελιών για φουκαραδες αστυφυλακες!
Ο χρήστης ανωνυμος είπε…
καλο