Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εμείς είμαστε με τους Παγιαύλες - Αστυνομικοί ακτινοδιαγνώστες ψυχών και Παθών και αστυνομικοί σκέτα πάθη


Προπαραμονή Χριστουγέννων. Άγιες Ημέρες. Ημέρες περισυλλογής κι αγάπης ειδικά αυτές τις ημέρες που βρισκόμαστε υπό την εφιαλτική πολιορκία της πανδημίας. Θα περίμενε κάποιος, βυθισμένος στη μεταρσίωση της αφέλειας, πως το πνεύμα των Ημερών θ' άγγιζε το γράμμα των ψυχών.

Φευ όμως. Υπάρχουν αυτοί που αρνούνται να συγκρατήσουν την χολή. Ή και να την καταπιούν. Σχόλια και απόψεις με αρές και κατάρες. Δυστυχώς, δεν πρόκειται να γίνεται ποτέ Παγιαύλες. Πολύ δε περισσότερο Καπαραλιώτηδες, ο οποίος στην ανάρτηση του Φωτεινού έγραψε το εξής: "Το επαθα με καρκινοπαθη σαλαμινα μου πε 3 μηνες μου δωσαν να δω τα μερη που πηγαινα .....πριν φυγω ...εγινα μαρτυρας και στη διαθηκη του ...ο κοσμος χρειαζετε αγαπη και κατανοηση..."
 
Δύσκολες λέξεις και για τους χολερικούς. Αγάπη και κατανόηση. Υπάρχουν οι Αστυνομικοί που λειτουργούν με γνώμονα το πνεύμα του νόμου κι αυτό της ψυχής τους. Αστυνομικοί ακτινοδιαγνώστες ψυχών και Παθών του πολίτη. Με ψυχή και συνείδηση. Υπάρχουν και οι άλλοι αστυνομικοί. Με το γράμμα. Αποψυχωμένοι από συνείδηση και στραγγισμένοι από αισθήματα.
 
Εμείς καλοί μας κύριοι, είμαστε με τους Παγιαύλες. Με αυτούς που διατυπώνουν ελεύθερα και με το επώνυμο τους την άποψη τους και αφήνουν το εντύπωμα της ψυχής τους, ανεξαρτήτως επιπτώσεων και αφορισμών. Γιατί είναι αυθεντικοί.
 
Δεν είμαστε με τους φέροντες την ιδιότητα του αστυνομικού, χωρίς ποτέ να έχουν αντιληφθεί την ευθύνη που ανέλαβαν να επωμιστούν έναντι και υπέρ του πολίτη. Αυτούς απλώς τους αγνοούμε. Καλούμε όμως τους γνήσιους αστυνομικούς να ρίξουν μια ματιά γύρω τους. 
 
 
ΥΓ: Διαβάσαμε και τα σχόλια σας για τον πυροτεχνουργό. Τί να πούμε ή τί να προσθέσουμε; Σκέτη απελπισία. Σας το έχουμε ξαναγράψει. Όπως θέλουμε να σας μεταφέρουμε πληροφορίες από πηγές με υψηλό επίπεδο αξιοπρέπειας, έτσι θέλουμε και αξιοπρεπείς αναγνώστες. Το πρώτο ευτυχώς το μπορούμε. Το δεύτερο δυστυχώς όχι.
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ  
 
 




Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Όχι κύριε διαφωνούμε. Εσείς που είστε με τους παγιαυλες όταν κάνετε το καλό αξία έχει να το ξέρετε μόνο εσείς και όχι να το προβάλετε, αλλιώς θα πρέπει να είστε κι έτοιμοι να επωμισθειτε και τις ευθύνες της παράβασης καθήκοντος οι οποίες κακώς δεν αποδόθηκαν ακόμα. Πολλοί αστυνομικοί με βαριά καρδιά βεβαιώνουν παραβάσεις για γελοία αδικήματα αλλά τις βεβαιώνουν γιατί έτσι επιβάλλει το καθήκον τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δικο σου σαιτ ειναι οτι θες γραφεις και οτι θες αναρτεις, συμφωνουμε ή διαφωνουμε, εχουμε ομως δικαιωμα και εμεις που διαβαζουμε να κρινουμε και να εκφρασουμε αποψη αφου μας δινεις το.δικαιωμα μεσα στο.σαιτ σου, οποτε οταν ο καθε παγιαυλας αναρτει αποψεις του εκεινη τη στιγμη θετει αυτα προς κριτικη σκεψη και θα ακουσει και αυτος και εσεις που τον επιλεγετε μονιμα την αποψη μας, συμφωνω βεβαια οτι δεν πρεπει να ειναι προσβλητικος λογος προς κανεναν, αλλα αρνητικος ναι, εμεις ως εργαζομενοι στο σωμα της αστυνομιας εχουμε μαθει με τη δουλεια μας την καθημερινοτητα, που ποτε δεν μπορουμε να προγραμματισουμε και να ξερουμε τι επιφυλασσει να αναδεικνυουμε το σωμα και μερικοι κανουν κατι που μπορει καποιος απο εμας να το εχει κανει πενηντα φορες αλλα δεν το διαφημιζουν ή τουλαχιστον δεν το διαφημιζουν μονιμα και μονιμα οι ιδιοι λες και δεν υπαρχουν αλλοι, λες και τελειωνει εκει η αστυνομια και εκει απορουμε γιατι μονιμα επιλεγεται το συγκεκριμενο ατομο απο μερους σας, μηπως γιατι εμεις οι αλλοι απλα δεν θελουμε να διατυπωσουμε την καθημερινοτητα μας με κανεναν τροπο. Κλεινοντας ο συγκεκριμενος και καποιοι αλλοι δεν τους υποτιμω ως προσωπικοτητες αλλα λογω εμπειριας διακρινω επαρση ναρκισσισμο κλπ χαρακτηριστικα και πραγματι ειναι σαν αυτους που παιρνουν μερος σε ριαλιτι με τις τοσες αναρτησεις, ενας ισως αξιοπρεπης ισως και μη αξιοπρεπης αναγνωστης
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ειναι πολλα τα ζητηματα που προκυπτουν απο αυτη τη συζητηση! Σιγουρα ο αστυνομικος πρεπει να δειχνει την ανθρωπινη πλευρα του πρωτιστως! Νομιζω πως δεν υπαρχει αστυνομικος που να μην "την χαρισε" σε καποιον παραβατη. Παρ'ολα αυτα δεν νομιζω οτι ειναι συνετο να δημοσιευει την "καλη" του πραξη ... εκτος αν ο ιδιος θελει να νιωσει καθαρση για τα υπολοιπα προστιμα που βεβαιωσε. Επισης συμπερασματικα με τον τροπο που σκεφτεστε οι Παγιαυλες (οπως αυτοχαρακτηριζεστε) οι συναδελφοι που ενεργουν με το γραμμα του νομου δεν πραττουν ορθα!Ποιος σας ειπε οτι η βεβαιωση προστιμων ειναι ευκολη υποθεση κυριοι;
Ακομα να γνωριζετε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των παραβατων εχει μια δικαιολογια να αναφερει, η οποια αν ευσταθει θα ηταν ακραιο να του βεβαιωθει η κληση. Αυτο αλλωστε (ακυρωση της παραβασης) ειναι στην αρμοδιοτητα του διοικητη καθε υπηρεσιας.
Τελος αν εχουν διαβασει το εν λογω αρθρο καποιοι στους οποιους βαβαιωθηκε προστιμο για ασκοπη μετακινηση , απορω πως θα νιωθουν αφου πληρωσαν κανονικα τα 300 ευρω!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απελπισία είναι να αναδεικνύονται προσωπικότητες από εδώ μέσα που δεν διαφέρουν από κοινούς μικρό εγκληματίες της ελληνικής κοινωνίας με κάλυμμα την υπηρεσιακή τους ιδιότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κε Καραιβαζ,στεναχωρεθηκα με την ανάρτησή σας αυτή..Η αστυνομία ανήκει στην εκτελεστική εξουσία, όχι στην νομοθετική, ούτε στην δικαστική, ούτε στην δημοσιογραφικη. Σκοπός της εκτελεστικής είναι η εφαρμογή των νόμων που θεσπιζει η νομοθετική δίχως ναι μεν αλλά.Ετσι λοιπόν βάση αυτής της διάκρισης των εξουσιών ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον νόμο.
Ο συνάδελφος δεν το έκανε, όπως κ πιθανόν πάρα πολλοί συνάδελφοι επηρεάζονται από την συνείδηση τους και τα αισθήματα τους κ δεν γράφουν ας πούμε κάποιον που δεν έχει χαρτί μετακίνησης.Γίνεται κ μπορεί να το έχω κάνει κ εγώ.. Η ένσταση μου με την ανάρτηση του συναδέλφου είναι η ανάδειξη της παραλειψεως του..Δεν μπορεί αστυνομικός να λέει δεν ενήργησα ως όφειλα κ να το δημοσιοποιεί.Τι θα πει στον επόμενο που θα του πει μα την κυρία την άφησες να δει την στολισμένη Αθήνα; κ εγώ το ίδιο θέλω. Τελος δεν περίμενα από εσάς Κε Καραιβαζ να πείτε ακαρδους κ χωρίς αισθήματα όσους κάνουν την δουλειά τους..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ. Καραϊβαζ δεν νομίζω να πέφτετε από τα σύννεφα. Οποιοσδήποτε έχει συσχέτιση με την Ελληνική Αστυνομία σε επαγγελματικό βαθμό, όπως για παράδειγμα και εσείς, γνωρίζει την δεδομένη επικρατούσα κουλτούρα. Υποθέτω έχετε μπει στη διαδικασία να διαβάσετε σχόλια κάτω από αναρτήσεις για Παγιαυλα, Λωλη ή οτιδήποτε τυχόν μπορεί να αμφισβητήσει αυτή την κουλτούρα, τη νοοτροπία και τις πρακτικές/πράξεις που συσχετίζονται.
Επειδή δεν είναι προς το συμφέρον σας η κριτική που παραδόξως σε αυτή σας την ανάρτηση πάραυτα κάνετε, καθώς τη σελίδα σας ακολουθούν ως επί το πλείστον αστυνομικοί, θα σας πρότεινα απλά να υποδειξετε στους ενοχλημένους αστυνομικούς να επισκεφτούν τη προσωπική σελίδα στο FB του Παγιαυλα και να δουν με ποιον τρόπο αντιδρούν οι πολίτες που τον ακολουθούν και οι οποίοι χαίρονται που υπάρχουν και αστυνομικοί σαν τον Παγιαυλα. Να δουν τη διαφήμιση να και την ουσιαστική συμβολή του ώστε η εικόνα του Σώματος να μην είναι μονάχα αυτή που η πλειονότητα δυστυχώς έχει..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι βοηθάμε όπου μπορούμε.Αυτός όμως το κάνει για τη δημοσιότητα,για τα μάτια του κόσμου,ξυπνάτε λίγο!!Ελεος με εναν Παγιαύλα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νομίζω ότι όλοι οι παραπάνω έχουν δίκιο και ταυτόχρονα μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποιες διαπιστώσεις.
1) Αν είναι να κάνεις ένα καλό για να το διαφημίσεις, τότε είναι όντως ανιδιοτελή τα κίνητρά σου?????
2) Μήπως έχουμε κάνει την ζωή μας ένα μεγάλο μάρκετινγ? Πουλάει δημοσιογραφικά η κακιά αστυνομία. Ταυτόχρονα όμως πουλάει και πολιτικά η καλή. Και ο εκάστοτε αναγνώστης επικεντρώνεται στην θεματολογία που τον εκφράζει. Έτσι όμως χάνουμε ή όχι την ουσία?
3) Κάποιες "προσωπικότητες" - αστυνομικοί κατά καιρούς έχουν προβεί σε ενέργειες που χρήζουν πειθαρχικής διερεύνησης (συνεντεύξεις, δημοσιεύσεις κλπ).... χωρίς όμως ποτέ να γίνει, ενώ ταυτόχρονα για πολύ λιγότερο σοβαρές ενέργειες πήγε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Μήπως έτσι βολεύει κάποιους????

Ο λαός λέει "κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό", κάτι ήξερε και δεν έλεγε "κάνε το καλό και μια δημοσίευση γι'αυτό"....