Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πενταετείς & Συμβασιούχοι Πυροσβέστες: Περί μη αισθήματος δικαίου και μη αμεροληψίας


Έγγραφο τής Ομοσπονδίας Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών προς τον Υπαρχηγό του Σώματος: ο θεσμικός σας ρόλος είναι να είστε θεματοφύλακας της νομιμότητας και να αποδίδεται αμερόληπτη δικαιοσύνη. Αναρωτιόμαστε λοιπόν όταν κατά καιρούς έχετε εκφραστεί κατά του θεσμού των πενταετών και των συμβασιούχων, όταν εκτελούσατε χρέη Διοικητή και ποδοπατούσατε τα εργασιακά, όταν δεν τηρούσατε τους νομούς και τις διαταγές, όταν ερχόταν ο επόπτης εργασίας (βλέπετε ΠΥ Ελευσίνας) για έλεγχο στην υπηρεσία και διαπίστωσε τα παραπτώματα σας, ύστερα από καταγγελία συναδέλφου, εσείς μπορείτε να αποδώσετε δικαιοσύνη όταν ο καταγγέλλων για τα παραπάνω παραπτώματα σας είναι αυτός που θα πρέπει να ελεγχθεί τώρα από εσάς; θα είστε αμερόληπτος;


Ο ΚΕΥΠΣ που επικαλείστε, ελέγχει πειθαρχικά όλους τους πυροσβέστες.

Υπάρχει νόμος ή κάποιο άρθρο του κανονισμού (ΚΕΥΠΣ) που να ελέγχει και να τιμωρεί τη δράση, την κριτική και τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων; και πόσο μάλιστα ομοσπονδιών;
Μάλλον το αντίθετο ισχύει, αν λάβουμε υπόψιν την απάντησή σας (ΑΠΣ) προς το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ με θέμα “Κοινοβουλευτικός έλεγχος” σε απάντηση της σχετικής ερώτησης 26 βουλευτών (με την υπαριθμόν 8865-414/17-8-2020) περί Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) κατά του προεδρείου  της Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης  ΠΟΠΥΣΥΠ.

“Η συνδικαλιστική Ελευθερία κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα (αρθ.23 παρ.1) προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις εργασίας και ρυθμίζεται νομοθετικά με το νόμο 1264 / 1982 για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων (Α’ 79) όπως ισχύει.
Τα όργανα δε του Κράτους έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης άσκησης του δικαιώματος του για την ίδρυση και αυτόνομη λειτουργία των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.
Αυτή ήταν η απάντησή σας και εδώ εγείρονται βασικά ερωτήματα:

1. α) Πώς γίνεται με το υπ αριθμόν 70898 οικ.Φ.Α. 20557 έγγραφο σας να τιμωρείται με 8/10 ενός ΜΒΜ (δηλαδή 800 ευρώ) τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας για τη συνδικαλιστική του δράση προασπίζοντας τα δικαιώματα των συναδέλφων προσάπτοντας του πειθαρχικά παραπτώματα, ως να ήταν Πυροσβέστης ορισμένος σε υπηρεσία;

β) σε ποιο άρθρο νόμου ορίζεται αυτό;

γ) σε ποιο άρθρο του κανονισμού (ΚΕΥΠΣ) υπάρχει να τιμωρείται συνδικαλιστής για τη δράση του;

2. Τη διαγωγή, τη συμπεριφορά, τον χαρακτήρα και την επαγγελματική απόδοση του βάσει του άρθ. 72 παρ. 5 εδάφιο β’ του ΚΕΥΠΣ που επικαλείστε με την απόφασή σας περί τιμωρίας 8/10 του ΜΒΜ το κρίνετε εσείς ή ο Διοικητής του;  

Τον Πίνακα Ατομικής και Οικογενειακής κατάστασης που εκδόθηκε στις 18/6/2020  και υπήρχε στον Φάκελο  της ΕΔΕ,  όπου ο Διοικητής βαθμολογεί τον πυροσβέστη δεν τον λάβατε καν υπόψη, παρά τον βαθμολογήσετε εσείς με δικά σας κριτήρια.
Από αυτό και μόνο το γεγονός, να κρίνετε εσείς τη διαγωγή και τη συμπεριφορά του, αγνοώντας τον Διοικητή φαίνεται η προκατάληψη σας στο πρόσωπο του συναδέλφου  και η σκοπιμότητα της πράξης αυτής.... για να μπορέσετε να τιμωρήσετε με 8/10 το συνάδελφο συνδικαλιστή.
Για να σας πούμε την αλήθεια, δεν περιμέναμε ότι πράγματι θα ήσασταν αμερόληπτος.

Να ξέρετε ότι εμείς δεν πτοούμαστε, ούτε ποδηγετούμαστε, ούτε με 8/10, ούτε με 10/10, ούτε με οποιαδήποτε άλλη ποινή και να βάλετε ή όποια άλλα μέτρα πάρετε. Το αντίθετο ισχύει και μάλιστα θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματά μας, τους συναδέλφους, τη νομιμότητα (γιατί και εσείς δεν είστε υπεράνω νόμου), την αξιοπρέπειας μας με οποιοδήποτε κόστος.

Ζητάμε την ορθή επανάληψη του εγγράφου σας, γιατί εν προκειμένω δεν τιμωρήσατε έναν πυροσβέστη που υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα την ώρα υπηρεσίας του αλλά έναν συνδικαλιστή πυροσβέστη για τη συνδικαλιστική του δράση.
Αν ο ΚΕΥΠΣ, τα άρθρα του οποίου επικαλείστε, αναφέρεται, έστω και κατά τρόπο γενικό στη συνδικαλιστική δράση και επιπλέον τον τιμωρεί, τότε καλώς πράξατε.  

Υ.Γ.: Τους ενόχους είναι προτιμότερο να τους διαλέγεις παρά να τους ψάχνεις.











Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εξαιρούνται οι συνδικαλιστές από πειθαρχικά παραπτώματα ή ποινικά αδικήματα? Από πότε? Μπορούν να συκοφαντούν και να πετάνε λάσπη επικαλούμενοι την συνδικαλιστική τους ιδιότητα? Από πότε?
Συγχαρητήρια στον υπαρχηγό που είχε το σθένος να ελέγξει πειθαρχικά τέτοιες συμπεριφορές συνδικαλιστών.
Υ.Γ Πόσες μέρες το μήνα εργάζονται αυτοί που υπογράφουν το κείμενο?