Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Λακωνία


Έπειτα από ενδελεχή έρευνα του  Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Λακωνίας.
 
Την Πέμπτη 9/12 πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε  τοπικές κοινότητες των Δήμων Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Ευρώτα και Γυθείου για την εξάρθρωση της.
 
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 40, 45 και 66 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, των φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
 
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -14.524,5- γραμμαρίων,
-53- δενδρύλλια κάνναβης,
-356- σπόροι κάνναβης,
-2- πιστόλια,
-1- κυνηγετικό όπλο,
-1- στιλέτο, με μήκος λάμας -8- εκατοστών,
-1- πιστόλι φωτοβολίδων,
-52- φυσίγγια,
το χρηματικό ποσό των -9.615- ευρώ,
-4- κινητά τηλέφωνα,
-2- ζυγαριές ακριβείας και
αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.
 
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

 

https://lakonikos.gr