ΜΠΡΟΣΤΑ: Βαθμολόγιο: Το αντίτιμο της σιωπής και τα σοβαρά ερωτήματα που ανακύπτουν


Τελευταία γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου  που δεν έχει τέλος. Βλέπουμε το προεδρείο του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού οργάνου των Αστυνομικών, να πανηγυρίζει για  ζητήματα που προβάλουν ένθεν και κυθεν ως μεγάλες επιτυχίες, αλλά αναλύοντας τις συνέπειες που έχουν στα θεσμικά και οικονομικά  ζητήματα των αστυνομικών, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν ως πηλίκο το μηδέν. 

Πέρα από την δήθεν «ανωτατοποίηση» της Αστυνομικής Ακαδημίας,(που ούτε κατά διάνοια δεν ισχύει ), το ζήτημα του βαθμολογίου είναι το πλέον επίκαιρο, μιας και δια στόματος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην Βουλή αναφέρθηκε ως θέμα που οδεύει προς επίλυση. 

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν οι συνάδελφοι μας  για το τι προβλέπει το εν λόγω βαθμολόγιο. 
Είναι η αρχική πρόταση που είχε ανακοινώσει η ΠΟΑΣΥ, ενώ στην ουσία δεν είχε δουλευτεί ποτέ από την αρμόδια επιτροπή, αλλά δια μαγείας εμφανίστηκε ;.

Τι προβλέπει για τους αδικημένους αρχιφύλακες ΜΠΣ; 
Πότε θα λάβουν τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου; 
Για να τον λάβουν θα πρέπει να περάσουν σεμινάρια ή εξετάσεις; 
Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στις οικονομικές αποδοχές τους; 
Τι οργανική θέση θα έχουν;
Θα τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις του βαθμού τους  η θα παραμείνουν στις υπηρεσίες που υπηρετούν ;

Τι προβλέπεται για τους υπαστυνόμους του «νόμου»; 
Ποιοι από αυτούς θα λάβουν τον βαθμό του Αστυνόμου Β; 
Αυτοί που έχουν πραγματικά  χρόνια ή αυτοί που έλαβαν τους βαθμούς με προσφυγή; 
Θα αλλάξει το καθηκοντολόγιο; 
Θα είναι Αξιωματικοί όπως της ΤΕΜΑ και της ΣΑΕΑ ή Αξιωματικοί ειδικής κατηγορίας; 
Θα κατέχουν ξεχωριστές οργανικές θέσεις ;

Ερωτήματα που μέχρι τώρα δεν έχουν μπει στην διαδικασία να απαντήσουν αυτοί που τάχα πρότειναν το βαθμολόγιο που πρόκειται να περάσει. 

Άρα υπάρχουν δύο τινά....  η δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ανακοινώσουν τι μέλλει γενέσθαι με το βαθμολόγιο γιατί θέλουν να παραπλανήσουν τους συναδέλφους, , είτε δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, διότι ούτε καν πρότειναν ή διαχειρίστηκαν αυτό το βαθμολόγιο, και γίνεται μια διαδικασία στο πόδι, προκειμένου να τους δοθεί ένα επικοινωνιακό και μόνο δώρο, όπως άλλωστε είναι και  η «ανωτατοποίηση» της σχολής Αστυφυλάκων ως επιβράβευση και αντίτιμο σιωπής.

Είναι πασιφανές ότι αυτοί που πιθανόν τους έδωσαν το συγκεκριμένο βαθμολόγιο έτοιμο, το είχαν διαχειριστεί και μελετήσει πολυ καλά και γνωριζαν ότι έχει σχεδόν  μηδενικο κόστος μιας και δίνει σε κάποιους μόνο αύξηση όχι μεγαλύτερη των 20 με 30€, ενώ με το μισθολόγιο  αφαίρεσαν από όλους τους αστυνομικούς (και ειδικά τους χαμηλοβαθμους), πάνω από 300€ μηνιαίως.  Θα αναμένουμε τις υπογραφές  μιας και δεν εισακούστηκαν οι δικές μας προτάσεις που αναβαθμίζουν τον οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ και επέστρεφαν τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012  και κατόπιν θα πράξουμε τα αυτονόητα για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας .1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Τα έχουν κάνει τόσο μπάχαλο που πραγματικά πιστεύω ότι από εδώ και πέρα είναι μονόδρομος το χειρότερο.

Έχει χάσει οποιαδήποτε ουσία ο βαθμός, ως προς την ιεραρχία και την ουσία.

Και εν τέλη, είναι όλοι άξιοι να είναι βαθμοφόροι? Όπως αντίστοιχα είναι όλοι άξιοι οι αξιωματικοί να γίνουν διευθυντές και ταξίαρχοι (μην ακούσω ότι υπάρχουν οι κρίσεις γιατί είναι φρέσκα τα παρατράγουδα....)?

Μήπως θα πρέπει να επιστρέψουν οι εξετάσεις για Ανθυπαστυνόμους, οι οικονομικές απολαβές να είναι ανεξάρτητες του βαθμού και τέλος να θεσπιστούν εξετάσεις στους αξιωματικούς για την μετάβαση από Α/Β' σε Α/Α'?????