Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιάννης Λεβεντάκης: Με «πυροβολάνε» από παντού - Δεν γίνεται να τα πληρώνω όλα εγώ


Τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα δίνει ο γιος του εφοπλιστή Γιώργου Λεβεντάκη, Γιάννης, ο οποιος με αποκλειστικές του δηλώσεις στο  protothema.gr αρνείται την εμπλοκή του στον ξυλοδαρμό και τον πυροβολισμό του 32χρονου πυγμάχου, έξω από μάντρα αυτοκινήτων στην οδό Δωδεκανήσου στο Περιστέρι. «Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει», μας είπε.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν στο τζιπ κοντά στο σημείο όπου έγινε το συμβάν και ότι πήγε εκεί προκειμένου να του φωτογραφίσει ο ιδιοκτήτης της μάντρας το αυτοκίνητό του για να το βάλει σε αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα. Ο Γιάννης Λεβεντάκης λέει ακόμη πως ήταν παρκαρισμένος κοντά στο σημείο και δεν πρόλαβε να μπει στη μάντρα. Όπως μας είπε, μια μαρτυρία αστυνομικου ανέφερε πως είδε το αυτοκίνητο του να φεύγει από το σημείο και από εκεί βγήκε το συμπέρασμα πως είχε εμπλοκή στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

«Ξαφνικά ακούσαμε τους πυροβολισμούς. Δεν είχε σχέση ούτε αυτός που ήταν μαζί μου στο αυτοκίνητο. Το παιδί που ήταν μαζί μου ήταν ένα παιδί άγιο. Οι αστυνομικοί έκαναν λάθος», τόνισε ο κ. Λεβεντάκης, λέγοντας πως «έχω υποστεί μεγάλη ντροπη και δεν θ το αφήσω έτσι. Ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του και τη θέση του. Υπάρχουν και αυτά τα τυχαία συμβάντα»

. Είπε ακόμη πως «Με επιασαν μετά από ένα τέταρτο και φορούσα λευκό μπουφάν. Που είναι τα αίματα;».

«Με πυροβολάνε από παντού. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Δεν αντέχω με αυτό το πράγμα που μου κάνουν. Είμαι πάνω από όλα πολίτης. Είμαι έξω γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία. Το θύμα -περαστικά να είναι τα όσα έπαθε- δεν με αναγνώρισε καν. Υποστήριξε πως χτύπησε τους δραστες της επιθεσης του. Εμένα αμα μου είχε επιτεθεί ένας πυγμάχος δεν θα είχα μια αμυχή;», λέει στο protothema.gr ο Γιάννης Λεβεντάκης και συνεχίζει: «Δεν ήμασταν στο σημείο. Ήμασταν αρκετά κοντά με το αυτοκίνητο. Θα αποδειχθούν όλα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το μόνο πράγμα είναι να βοηθάω τον συνάνθρωπο. Βρέθηκε η σιδερογροθιά αλλά δεν είχε δικό μου αίμα. Δικό μου αποτύπωμα. Δεν είχε τίποτα. Το είπα στην ανακρίτρια. Ήμουν κατά τύχη εκεί. Έχω πάει σε ένα ριάλιτι, έχω κάνει κάποια λάθη αλλά δεν γίνεται να τα πληρώνω όλα εγώ».

Σύμφωνα με τα όσα διάβασε από τη μαρτυρία του θύματος ο πυγμάχος υποστήριξε πως «βάρεσε για τα καλά τους δράστες». «Άμα με είχε βαρέσει κάποιος εμένα δεν θα είχα χτυπήματα; Δεν θα είχα αίματα; Η αστυνομια έκανε τη δουλειά της. Τρομάξαμε από τους πυροβολισμούς και φύγαμε. Τους ακούσαμε. Με το πρώτο μπαμ δεν είδα καν, άκουσα μόνο φωνές. Δεν ξέρω αν φύγανε με αμάξι. Μπορεί να έφυγαν και με τα πόδια. Πέρασαν τρέχοντας μπορεί να ήταν και επτά άτομα!».

Το χρονικο της υπόθεσης

Όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Tρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα έφτασε στη μάντρα για να πληρώσει δόση του αυτοκινήτο του όταν άγνωστοι σταμάτησαν και τον γρονθοκόπησαν με σιδερογροθιές και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν στο πόδι. Ο ιδιοκτητης της μάντρας μετάφερε το θύμα στο νοσοκομείο. Αστυνομικοί της ασφάλειας μάζεψαν κάλυκες και πήραν αυτή την ώρα κατάθεση από τον ιδιοκτήτη. Μαρτυρία αστυνομικού ανέφερε πως είδε ένα τζιπ να φεύγει. Μετά από λίγη ώρα αστυνομικοί συνέλαβαν τον Γιάννη Λεβεντάκη και τον συνοδηγό του οχήματός του στο Χαϊδάρι. Και οι δυο μετά τη σύλληψη του αφού παραπέμφθηκαν στον ανακριτή αφεθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Μίλτος Σακελλάρης

https://www.protothema.gr








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΙΔΕΡΟΓΡΟΘΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ.