Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτογραφία ντοκουμέντο για έναν από τους δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ


Η φωτογραφία ντοκουμέντο είναι από κάμερα ασφαλείας γύρω από την περιοχή της ΑΣΟΕΕ και είναι μια από τις συνολικά 20 κάμερες που εντόπισαν και πήραν το υλικό οι αστυνομικοί όταν ερευνούσαν την υπόθεση της διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Είναι λίγα λεπτά πριν την επίθεση στο γραφείο του πρύτανη και είναι ένα από τα άτομα το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, πήρε μέρος σε αυτή.

Σήμερα άρχισαν να περνούν το γραφείο του ανακριτή οι οκτώ που ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Εν το μεταξύ, δυο πολύ σοβαρές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών με τραυματίες ερευνούν από την κρατική ασφάλεια με ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε αυτές άτομα από την ομάδα των 8 που ταυτοποιήθηκαν για την αισχρή επίθεση σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνουν τέσσερα από τα οχτώ άτομα να έχουν σχέση με την επίθεση πριν λίγες εβδομάδες σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ όταν μια ομάδα νεαρών προσπάθησε να φτάσει στο αστυνομικό τμήμα Κολωνου. Μάλιστα στην περίπτωση εκείνη είχαν τραυματιστεί 5 αστυνομικοί.

Επίσης στο μικροσκόπιο μπαίνει και επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου όπου για αυτή την υπόθεση από τους οκτώ ταυτοποιημένους ερευνώνται οι δυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν συνομιλίες με συγγενείς τους σε μία εκ των οποίων μάλιστα ένα άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος προσπαθεί να τους πει να προσέχουν μετά την επίθεση στον πρύτανη και το άτομο που κατηγορείται, αρχίζει να βρίζει στο τηλέφωνο.

Από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας πάντως οι αρχές έχουν ξεκάθαρη εικόνα για πώς τα άτομα πήγαν και έφυγαν από την ΑΣΟΕΕ μια ημέρα που δεν γίνονταν μαθήματα και δεν υπήρχε κανένας λόγος να βρίσκονται στο κτίριο.

Από την ανάλυση των τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι έφτασαν στη σχολή λίγο πριν από την επίθεση και από κάμερες διαπιστώθηκε ότι μπήκαν οι περισσότεροι από την οδό Δεριγνύ. Ενώ έφυγαν ανά δυο και διασκορπίστηκαν άλλοι προς το Πεδίον του Άρεως και άλλοι προς τα Εξάρχεια.

Πάντως στα χέρια της η κρατική ασφάλεια έχει καταθέσεις από άτομα που αναγνώρισαν τους οκτώ ενώ υπήρχε και με διάταξη βιντεοσκόπηση τους ώστε το βίντεο να το δουν οι μάρτυρες και να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα.

Πάντως έχει προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι ο ανακριτής απέφυγε να εκδώσει εντάλματα σύλληψης με αποτέλεσμα οι αρχές να μην είχαν στη διάθεση τους το στοιχείο του αιφνιδιασμού ενώ δεν μπορούσαν ούτε να προβούν σε κατ οίκον έρευνες.

 

Μίνα Καραμήτρου

https://www.cnn.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια