Κουφοντίνας: Τιμή και δικαίωση για έναν πολιτικό κρατούμενο


Aναδημοσιεύουμε από eksegersi.gr

Από τις φυλακές Δομοκού, όπου μετήχθη-απήχθη προχθές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε την εξής δήλωση:

«λοιπόν δεν είναι ανάγκη να φωνάξω για να με πιστέψουν» (Γ. Ρίτσος)…
Ολοι το βλέπουν πως το «Κράτος Δικαίου» γίνεται το «Δίκαιο του Κράτους» και εργαλείο εκδίκησης στα χέρια της οικογένειας που κυβερνά πολιτικά και οικονομικά τη χώρα σαν ιδιωτική της επιχείρηση. Απλή, καθαρή, πρωτόγονη εκδίκηση. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου σικελικής φαμίλιας. Εκδίκηση σ’ αυτόν που αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας. Εκδίκηση σ’ αυτούς που κρατούνται για την 17Ν, που πρέπει να δουν να επιδεινώνονται οι συνθήκες κράτησής τους, εκδίκηση σε έναν υπέργηρο άνθρωπο και σε έναν σχεδόν ολικά ανάπηρο, που τους παραδίδουν αδιάντροπα βορά στην πανδημία. Εκδίκηση και σε όλους τους κρατούμενους που για να ικανοποιηθεί το ακροδεξιό ακροατήριο, μέσα στην πανδημία τους στοιβάζουν σαν ανθρώπινα σκουπίδια σε άθλιες φυλακές, τους αποκόβουν από τις οικογένειές τους , αρνούμενοι να κάνουν αυτό που ήταν το αυτονόητο εδώ και μήνες, την αναγκαία αποσυμφόρηση για να μην κινδυνέψουν μαζικά ανθρώπινες ζωές, κρατούμενων και υπαλλήλων .

Και σ’ ό,τι με αφορά, καμία έκπληξη. Μια κυβέρνηση – οικονομική επιχείρηση, που χρησιμοποιεί αισχρά την πανδημία για να αναδιαρθρώσει πιο αντιδραστικά τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις, που λεηλατεί αδίστακτα μια καθημαγμένη χώρα, με τον τρόπο της γνήσιας ΛΜΑΤ, που καταπατά τους ίδιους τους νόμους της και δεν διστάζει ακόμη και να καταργεί εισαγγελείς -και αύριο δικαστές- γιατί δεν της αρέσουν, δεν ορρωδεί να καταδιώξει έναν πολιτικό της αντίπαλο. Ομως αυτή η εμμονική καταδίωξη, ακόμη και όταν ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής, αγγίζοντας άλλες επιστήμες, αποτελεί πάντα τιμή και δικαίωση γα έναν πολιτικό κρατούμενο.

Δημήτρης Κουφοντίνας

23 Δεκεμβρίου 2020

Δομοκός
5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Οι φονιάδες ανήκουν στη φυλακή. Το κρατος δικαίου ετσι πρέπει να λειτουργεί

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος αυτός, αν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις έτσι ζητάει ανθρωπιά και δικαιώματα όταν ο ίδιος αποφάσιζε να αφαιρεί ζωές επειδή έτσι έκρινε αυτός και η παρέα του. Δεν μπορεί η αριστερά να βάλετε από τους αντιπάλους της παίρνοντας θέση υπέρ αυτών των ανθρώπων, πολιτικός κρατούμενος φυσικά και δεν είναι ένας φονιάς που αυτοχαρακτηρίζεται πολιτικος κρατούμενος, ως αριστερός θεωρώ οτι η Ζωή καθε ανθρωπου εχει την ιδια άξια και ισα δικαιώματα, άνθρωποι που δε σέβονται τη Ζωή του αλλου πρέπει να πληρωσουν για την πράξη τους σκληρά και φυσικά να μετανιώσουν γι αυτή πράγμα που δε συμβαίνει με τον συγκεκριμένο, ένα μπράβο στην κυβέρνηση την οποία δεν ψήφισα και δεν θα ψηφίσω πότε, αλλά για το συγκεκριμένο έχει απόλυτο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Τον πήρε ο πόνος για τις ανθρώπινες ζωές..

Ανώνυμος είπε...

Ο φονιάς έχει και λόγο. Κάποιους υπαλλήλους σκότωσε. Επίσης ένα άσχετο περαστικό. Αυτός ειδικά ξέρει ποιοι έπρεπε να φύγουν από τη μέση. Όμως πυροβόλησε τους εύκολους στόχους. Δικτατορικές αποφάσεις. Εκτελέσεις φασιστικές. Όχι να μιλάει και ο Κουφοντινας για δημοκρατία. Ειδικά οι αριστεροί όλοι έπρεπε να πάρουν θέση κατά του. Αλλά όλοι μουγκα. Ούτε λέξη ο Αλέξης.

geohnit είπε...

Ντροπή που δίνεται βήμα σε έναν ψυχρό εκτελεστή χωρίς ίχνος μεταμέλειας για τις πράξεις του.