ΝΕΣΠΑΑ: Επιτακτική η άμεση διευθέτηση της νυχτερινής αποζημίωσης


Δημοσιεύουμε έγγραφο τής ΝΕΣΠΑΑ: Την 24η Απριλίου του 2020 είχε κατατεθεί πρόταση από την Ν.Ε.Σ.Π.Α.Α., με την συνδρομή και του Ειδικού Γραμματέα, υπευθύνου για οικονομικά θέματα της ΠΟΑΞΙΑ, κ. Κων. Πλατιά, η οποία αφορούσε την αύξηση των νυχτερινών ωρών απασχόλησης (επιχειρησιακής ετοιμότητας ). Ουσιαστικά αιτηθήκαμε την πληρωμή των δεδουλευμένων.

Φτάσαμε στον μήνα Δεκέμβριο του 2020 και οι συνάδελφοι θα εργαστούν ουσιαστικά, άνευ σχεδόν αποζημίωσης για όλο τον μήνα. Ήδη βρισκόμαστε περίπου ενάμιση μήνα χωρίς χορήγηση αδειών, την ώρα που ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας, πλην των υγειονομικών, δουλεύει εκ περιτροπής. Το 90% των ελέγχων προέρχεται από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Μιας Αστυνομίας η οποία ήδη θρηνεί θύματα από την πανδημία. Η οποία έχει ήδη μεγάλο αριθμό κρουσμάτων καθώς έρχεται σε καθημερινή επαφή για ελέγχους με μη συνεργάσιμους πολίτες. Μιας Αστυνομίας η οποία έβαλε πλάτη στα γεγονότα του Έβρου τον Μάρτιο, ώστε να παραμείνει όρθια η Χώρα και απέδειξε περίτρανα την έννοια του εθελοντισμού. 

Το κόστος για την αύξηση των νυχτερινών και ουσιαστικά της πληρωμής των δεδουλευμένων δεν ξεπερνά ούτε το 5% από τα χρήματα τα οποία πιθανότατα θα πάρουν ως δώρο οι υγειονομικοί (180 εκ.).

Παρά τις προσπάθειες της Π.Ο.ΑΞΙ.Α η οποία απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες επιστολή και στον Πρωθυπουργό της Χώρας και παρά τις μεμονωμένες προσπάθειες βουλευτών της κυβέρνησης , όπως του κ. ΚΟΥΒΕΛΑ, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στην συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδος της Νέας Δημοκρατίας, για την οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων λόγω της συνεχούς εργασίας τους στα μέτρα απέναντι στον covid 19, κάποιοι, για την Αστυνομία θεωρούν, ότι έκαναν το χρέος τους με την ομολογουμένως θετική απόφαση της ανωτατοποίησης της Σχολής.

Αυτό τουλάχιστον εισπράττουν οι συνάδελφοι διαβάζοντας την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών /Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τον Νοέμβριο , έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ. με την παρακίνηση και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης όπου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για κάτι παραπάνω.

Αυτό εισπράττουν διαβάζοντας και την τελευταία ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α όπου αναφέρεται ότι το ΓΛΚ, απέρριψε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου μας.

Το γεγονός, όπως είχαν πει κάποιοι συνάδελφοι τον Μάρτιο, ότι εμείς μπήκαμε στην μάχη για το καθήκον και την Πατρίδα με αυτοθυσία χωρίς να κοιτάμε τυχόν ανταλλάγματα δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην υπολογίσει κανένας την προσφορά μας. Το γεγονός ότι μπήκαμε αμέσως μετά στην μάχη κατά της πανδημίας, ομοίως. Ούτε θα είμαστε ευχαριστημένοι με ένα ευχητήριο sms . Η πανδημία κάποια στιγμή θα κοπάσει. Το έργο της Αστυνομίας ποτέ !!!

 Το υγειονομικό προσωπικό πήρε δώρο Πάσχα και προφανώς θα πάρει και δώρο Χριστουγέννων.

 Οι υπηρετούντες στο στράτευμα πήραν κάποια ποσά για την ανάκληση αδειών τους ουσιαστικά τον Αύγουστο.

 Εμείς διεκδικούμε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να πληρώνονται τα δεδουλευμένα μας νυχτερινά.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα δε, θα καταθέσουμε ξανά και επίσημη πρόταση για την ανταμοιβή των συναδέλφων μας για τις συνεχείς ανακλήσεις αδειών και την παρόμοια και ίση αντιμετώπιση μας με τους προαναφερόμενους κλάδους.

Αναρωτιόμαστε όμως, άραγε δεν αξίζουμε κοινώς, ούτε για το 2,5 % (κόστος νυχτερινών ) από τα χρήματα που δόθηκαν στο υγειονομικό προσωπικό και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας ολόκληρο το 2020 ;;;

Μήπως ήρθε η ώρα για κάποια δικαστική διεκδίκηση ;;;

Διεκδίκηση η οποία θα πρέπει να φτάσει ακόμα και μέχρι το Ε.Δ.Δ.Α. σε περίπτωση απόρριψης. 

Γιατί από λόγια , όπως λένε αρκετοί συνάδελφοι και από χτυπήματα στην πλάτη, χορτάσαμε. Κοκκίνισε η πλάτη μας...