Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντώνης Χρυσίδης: Όλα τα 'χε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε



Θα το πάμε λίγο χαριτολογώντας για να μην τρελαθούμε στο τέλος. Aπό προχθές μας ήρθαν πρόσθετα καθημερινά μέχρι νεωτέρας καινούργια μέτρα, όσον αφορά τον ιό covid-19, βγάζοντας πεζές περιπολίες ,καθώς και έξτρα οχήματα, πρωί-απόγευμα στο σύνολο των υπηρεσιών της πολύπαθης Δ.Α. Λέσβου.

 

Να δεχτούμε ότι θα υπερβάλλουμε πάλι για ακόμα μία φορά τον εαυτό μας μετά από την συνεχόμενη -για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα- υπηρεσιακή πίεση που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό τώρα. Να πούμε ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σ αυτα τα μέτρα όσο δύσκολο κι αν φαίνεται εν όψει εορτών και αδειών που θα δοθούν. Η πλάτη μας βέβαια έχει στραβώσει από την τόση δυσανάλογη πίεση που δεχόμαστε πολλά χρόνια τώρα σηκώνοντας συνεχώς τόσο μεγάλο υπηρεσιακό βαρός στη Διεύθυνσή μας.

 

Το να βάλουμε όπως είπαμε πεζές περιπολίες σε μεγάλες πόλεις που έχουν αρκετό πληθυσμό και είναι μεγάλα αστικά και πολεοδομικά συγκροτήματα να το καταλάβουμε. Το να βάλουμε όμως πεζές περιπολίες σε  Υπηρεσίες εξωτερικά της έδρας της πόλης της Μυτιλήνη, σε χωριά και κωμοπόλεις που ο πληθυσμός είναι ελάχιστος και πολύ περισσότερο με κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις, νομίζω ότι αυτό αποτελεί πολυτέλεια και θα πρέπει να το δουν λίγο καλύτερα οι υπεύθυνοι που εκδίδουν τις σχετικές διαταγές.

 

Σίγουρα στην παρούσα δύσκολη χρονική συγκυρία, χειμώνας με lockdown σε πανδημία, δεν συνάδει με το υπηρεσιακό και γενικότερα δημόσια συμφέρον να εξέρχονται πεζές περιπολίες σε οικισμούς του νησιού της Λέσβου, εκτός της πρωτεύουσας του Νομού Λέσβου, τη Μυτιλήνη, αφού χρειάζονται απαραίτητα περισσότερες εποχούμενες περιπολίες με περιπολικά οχήματα και δίκυκλες μοτοσικλέτες, που να αστυνομέυουν ολόκληρο το νησί της Λέσβου, σε όλους τους γεωγραφικούς τομείς.

 

Εξάλλου, αυτοί που εκδίδουν τέτοιες διαταγές και ζητούν την εφαρμογή τους κατά γράμμα απαρέγκλιτα και μην λογαριάζοντας το πόσο δύσκολα θα υλοποιηθεί αυτό απο το προσωπικό, ας κοιτάξουν, αναλογικά και νομικά όπως έχουν ιδιαίτερη υποχρέωση και την τήρηση των ισχύοντων Κανονισμών λειτουργίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά αυτό του π.δ. 394/2001 γιατί ωράριο εργασίας, το π.δ. 141/1991 για το καθηκοντολόγιο των Υπηρεσιών μας, καθώς και συναφών εγκυκλίων του Αρχηγείου της Ελληνικής, που, δυστυχώς, εν μέρει πολλές φορές καταστρατηγούνται.

Ενδεικτικά βέβαια αναφέρεται η ανάγκη για κανονική, σωστή και έγκαιρη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων-ρεπό των συναδέλφων όλης της Δ.Α. Λέσβου.

 

Ως εκλεγμένος στο Αστυνομικό συνδικαλιστικό Κίνημα έχω καθήκον, βάσει της νομοθεσίας να προτείνω λύσεις και να προβαίνω στην καταγγελία των εργασιακών προβλημάτων  και να ζητώ από την τοπική Αστυνομική ηγεσία να τηρεί τη συνταγματική αρχή της χρηστής διοίκησης.

 

ΧΡΥΣΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Μέλος Δ. Σ  Ε.Α.Υ.Ν. Λέσβου

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια