Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γρηγόρης Ευαγγέλου: Φανφάρες τα περί ανώτατοποίησης της σχολής αστυφυλάκων


Ανάρτηση τού Γρηγόρη Ευαγγέλου: Με πολλή προσοχή διάβασα τις φανφάρες περί ανώτατοποίησης της σχολής αστυφυλάκων.

Καμία ανωτατοποίηση δεν επιτεύχθηκε, απλά από την 4η βαθμίδα ανέβηκε στην 5η βαθμίδα της εκπαίδευσης μόνο και μόνο για να καλύψει τις απαιτήσεις της συνθήκης της Μπολόνια σύμφωνα με την οποία κάνεις Έλληνας αστυνομικός δεν μπορεί να συμμετάσχει σε διεθνείς αποστολές καθώς το πτυχίο του δεν ήταν τουλαχιστον τριετής σχολής. Άρα πλεον ναι μεν καλύπτει τις διεθνείς απαιτήσεις, όχι όμως τις εσωτερικές καθώς για να θεωρηθεί ανώτατη σχολή πρέπει να είναι 4ετής εκπαίδευσης. Οπότε καλό είναι εμείς να μην καυχιόμαστε ότι πετύχαμε την ανωτατοποιηση και κυρίως να μην δημιουργούμε στα μέλη μας ψευδαισθήσεις ότι τελειώνουν Ανώτατη Σχολή με τα όποια προνόμια έχουν οι απόφοιτοι αυτων!

Από την μία πανηγυρίζουμε για τριετή διάρκεια φοίτησης των σχολών και από την άλλη η καινούργια σειρά αστυφυλάκων θα εισαχθεί στη σχολή 9 Δεκεμβρίου. Οπότε την ίδια στιγμή αναιρουμε την 3ετη φοίτηση!

Όπως και να έχει από τη στιγμή που η σχολή έγινε τριετούς εκπαίδευσης θα πρέπει τουλάχιστον να απαιτηθεί από την ομοσπονδία το ΚΕΜΕΑ να δώσει σε όλους τους αποφοίτους των σχολών πιστοποίηση ώστε αυτοί να μπορούν να διδάσκουν στα κέντρα πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού για προσωπικό ασφαλείας και να πάψει αυτό να είναι προνόμιο κάποιων συνταξιούχων απόφοιτων της σχολής Αξιωματικών

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια