Ο Χρήστος Σπίρτζης για τις καταγγελίες Ινδαρέ


Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη: Ένα χρόνο πριν, η ελληνική κοινωνία έβλεπε με φρίκη και τρόμο, ακόμη μία εκδοχή της επιβολής του δόγματος του τρόμου και της πάταξης που υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αστυνομικοί, με άλλοθι να περάσουν σε παρακείμενο κτίριο κατάληψης, εισέβαλαν στην οικία του Δημήτρη Ινδαρέ και έφτασαν στο σημείο να ξυλοκοπήσουν και να δέσουν τον ίδιο και τα δύο του παιδιά στην ταράτσα του σπιτιού τους, πριν τους συλλάβουν για αντίσταση κατά της Αρχής. Θα θυμίσουμε το επικοινωνιακό αφήγημα, που δεν δημιούργησαν από το μυαλό τους δημοσιογράφοι, για δήθεν συμμετοχή των παιδιών του κ. Ινδαρέ στην κατάληψη.

Ένα χρόνο μετά, ο παθών Δημήτρης Ινδαρές, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξή του, καταγγέλλει ότι η ΕΛΑΣ ξόδεψε άπειρο χρόνο ώστε να κατασκευάσει μία ψεύτικη εκδοχή του περιστατικού σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκαλύψει το φιάσκο της στην οικία του στο Κουκάκι.

 

Η καταγγελία είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και καλούμε για πολλοστή φορά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και  τον Υπουργό Δικαιοσύνης Α. Τσιάρα να δώσουν δημόσιες εξηγήσεις.

Αποδεικνύεται ότι το επιτελικό κράτος της κυβέρνησής Μητσοτάκη , πιστό στο δόγμα του Τρόμου και της Πάταξης, χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ ως βραχίονα πολιτικών επιλογών και σκοπιμοτήτων, χωρίς να διστάζει να δίνει συνεχώς εντολές, στην φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, που θίγουν την δημοκρατία μας. Αντί να αντιμετωπισθούν λάθη, παθογένειες, προβλήματα και η δράση ακροδεξιών θυλάκων εντός της αστυνομίας, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες για την ορθότητα του αντιδημοκρατικού δογματισμού τους.

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη, κύριε Τσιάρα δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά η πολιτική αντιδημοκρατική σας διολίσθηση…