Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρώην πρόεδρος τής ΠΟΑΣΥ με ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητάει


Ανοικτή επιστολή Του ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρηστου,  πρωην Προεδρου της Πανελληνιας Ομοσπονδιας Αστυνομικων Υπαλληλων (ΠΟΑΣΥ.)

 

              ΠΡΟΣ

Τον Αξιοτιμο Πρωθυπουργο της Χωρας κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Κυριακο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Αξιοτιμους κ.κ Αρχηγους των Πολιτικων Κομματων της Χωρας.

     

 Αξιοτιμε κ. Πρωθυπουργε:

Σε λιγες ημερες εισερχομαστε στο 12ημερο των μεγαλων εορτων των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Ημερες Αγιες. Θαλπωρης, στοργης και αγαπης για ολους. Ιδιαιτερης μεριμνας και φροντιδας για τους αδυναμους, αστεγους, κατατρεγμενους και για τις ευαλωτες κοινωνικες ομαδες!

Ημερες ιδιαιτερου ενδιαφεροντος, για οσους αυτη την περιοδο, κατω απο αντιξοες συνθηκες, προσφερουν τις πολυτιμοτερες των υπηρεσιων του Κρατους στους πολιτες ( Υγειας, Ασφαλειας, Προστασιας ζωης-περιουσιας). Υπηρεσιες που  δεν μπορει να προσφερθουν με τηλεργασια-διαδικτυακα, ειμη μονο με φυσικη παρουσια.

Και πραγματι, ειδαμε τις δυσκολες ημερες που διανυουμε, το εμπρακτο ενδιαφερον σας για τους Υγειονομικους ( γιατρους,  νοσηλευτες κλπ νοσοκομειακο προσωπικο), με την εφαρμογη σειρας μετρων γι' αυτους.  Και πολυ καλως! Το επικροτησαμε! Το χαρηκαμε! Ισως θα μπορουσε και κατι περισσοτερο.

Προκαλει ομως θλιψη και μεγαλη λυπη, που κατι αντιστοιχο δεν επιδειξατε για τους ενστολους της Αστυνομιας και των λοιπων Σωματων Ασφαλειας. Περαν, που τους εξαιρεσατε απο το αντιστοιχο επιδομα, που χορηγησατε στους Υγειονομικους, τους αφησατε " ξυπολητους στ' αγκαθια ", παρα την αναθεση σ' αυτους επιπροσθετου εργου. Σε ολα τα μηκη και τα πλατη της Χωρας, επι 10/μηνου και πλεον, χωρις καν τα στοιχειωδη εφοδια αυτοπροστασιας, προφυλαξης και χωρις στο ελαχιστο να τηρουνται γι αυτους οι οροι υγιεινης και ασφαλειας στους χωρους εργασιας τους.

Τις τελευταιες ημερες, ως γνωστο, τρεις (3) Αστυνομικοι και ενας (1) Φρουρος Εξωτερικης Φυλαξης Φυλακων, εχασαν τη ζωη τους, ενεκα της υπηρεσιας τους, προσβληθεντες απο τον κορονοιο. Θρηνουν οι οικογενειες τους. Θρηνει και η οικογενεια της Αστυνομιας για τον ξαφνικο χαμο τους, οπως και για καθε αδικο χαμο συναδελφου.

Συνολικα ,εξι (6) ενστολοι, συναδελφοι, εχασαν τη ζωη τους,το τελευταιο εξαμηνο, κατα την εκτελεση του καθηκοντος,

με ακομη περισσοτερους τους τραυματιες, γεγονος αξιο προβληματισμου μεγαλου, αλλα και υποχρεωσης της Πολιτειας για αμεση αντιμετωπιση των αιτιων.

Αγωνιουν και αγανακτουν οι Αστυνομικοι. Αγωνιουν, ανησυχουν και αγανακτουν οι οικογενειες των Αστυνομικων γι' αυτες τις οδυνηρες συνεπειες, αλλα και γιατι στερουνται της οφειλομενης εκ της Πολιτειας  μεριμνας και φροντιδας τους.

 

 Αξιοτιμε κ. Πρωθυπουργε:

Αυτες οι Αγιες ημερες, ειναι η πλεον καταλληλη περιοδος, επ' ευκαιρια και της ψηφισης του Προυπολογισμου, να εκδηλωσετε επιτελους εμπρακτα την συμπαθεια και το ενδιαφερον σας και για τους Αστυνομικους. 

Επιπροσθετα η εφαρμογη μιας Εθνικης, ξεκαθαρης, συγκεκριμενης πολιτικης για την Αστυνομια και τους Αστυνομικους, ανταξιας των προσδοκιων της Ελληνικης Κοινωνιας, ειναι οσο ποτε αλλωτε αναγκαια, με την αμεση ληψη προς τουτο, των απαραιτητων μετρων.

 

Οι Αξιοτιμοι κ.κ. Αρχηγοι των Πολιτικων Κομματων της Χωρας : Παρακαλουνται ομοιως, να επιδειξουν εμπρακτα το ενδιαφερον τους για την  αμεση αντιμετωπιση των υφισταμενων προβληματων των Αστυνομικων και να συμβαλλουν απο πλευρας τους στη χαραξη- εφαρμογη επιτελους, μιας Εθνικης, ξεκαθαρης συγκεκριμενης πολιτικης για την Αστυνομια και τους Αστυνομικους.

 

Με τον προσηκοντα σεβασμο:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 Πρωην Προεδρος ΠΟΑΣΥ

 

ΚΑΛΕΣ   ΓΙΟΡΤΕΣ !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ!

 









Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί δεν συμπληρωσε ότι αυτός θεωρεί τα γραφεία της ΝΔ σπίτι του,ως πρόεδρος τέτοια έλεγε αυτό θέλει να πει και ο νυν αλλά ακόμη κρατιέται. Κατωτεροι των περιστάσεων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα κλάψω...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεια σου Πρόεδρε άντε κατέβα μέχρι την Πειραιως αφού ο Μητσοτάκης σε τρέμει κ εσένα κ τον Κουμπάρο σου βάλτε πλάτη λοιπόν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι άλλοι δυο που είναι ; Τους ξέχασες ; Η πάλι μόνος σου τη δόξα α ρε πρώτα βγαίνει η ψυχή κ μετά το χούι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ο άνθρωπος που έβαλε τα θεμέλια για την ισοπέδωση του βαθμολογιου που ευθύνεται για τον ευτελισμό των αξιωματικών και την δημιουργία Γ κατηγοριας αξιωματικών που οι σημερινοί συνδικαλιστές των αντιγράφουν ως πετυχημένο πρότυπο συνεχίζοντας το ίδιο έργο απαξίωσης και δωρεάν βαθμού στην ίδια κατηγορία προσωπικού που οποίο γνωρίζουμε κρίμα ειλικρινά. Είναι και η εποχή που τα ευνοεί αντί να δώσουμε επίδομα στους αστυνομικούς που τραβάνε όλο το έργο της πανδημίας θα δώσουμε γαλόνια μόνο σε 200 άτομα φωτογραφικά και αναξιοκρατίξα αυτά........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΖΑΝΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ.ΜΟΝΟ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΑ