Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καρέ - καρέ η δράση της συμμορίας που «ρήμαζε» σπίτια σε Καλύβια και Κερατέα


Θράσος για… βραβείο είχε ο διαρρήκτης που βλέπετε στα βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και δημοσιεύει το CNN Greece καθώς φορά μάσκα προσώπου, για να μην προκαλεί υποψίες και ταυτόχρονα να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. 

Όπως μπορείτε να δείτε, προσπαθεί να εντοπίσει κάποια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, για να εισβάλει στο σπίτι.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρχουν γύρω από την κατοικία και συνεργοί του, οι οποίοι να έχουν το ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Όπως αποδείχτηκε μετά τη σύλληψη τριών μελών της σπείρας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, η συμμορία δρούσε κυρίως σε Καλύβια και Κερατέα.

Τη Δευτέρα εισέβαλαν σε μονοκατοικία, παραβιάζοντας το παράθυρο του υπνοδωματίου και κατάφεραν να αφαιρέσουν κοσμήματα. Όμως, κατά τη διαφυγή τους η ένοικος τους αντελήφθη και όταν την είδαν μπροστά τους, την έσπρωξαν ρίχνοντας της στο έδαφος, για να εξαφανιστούν.

Η γυναίκα πρόλαβε, όμως, να ειδοποιήσει την Αστυνομία πριν να απομακρυνθούν οι κακοποιοί αρκετά από την περιοχή και λίγο αργότερα συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από το μήνα Σεπτέμβριο του 2020, οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συστηματική δράση και διακριτούς ρόλους, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση τους, διαπράττοντας διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Μεσόγεια.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση της συμμορίας σε έξι επιπλέον περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.



Σημειώνεται ότι όλα τα μέλη έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών καθώς και για την εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.


Μίνα Καραμήτρου

https://www.cnn.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια