Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνοριακοί Έβρου: Παύση αναστολής αδειών του Αστυνομικού Προσωπικού και διεκδίκηση επιδόματος


Δημοσιεύουμε επιστολή των Συνοριακών Έβρου στην ΠΟΣΥΦΥ: Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε, να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση των εκατοντάδων μελών της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου και να θέσουμε υπόψη σας ορισμένα στοιχεία που καταδεικνύουν την ηθική αναγκαιότητα προσδιορισμού των αστυνομικών υπαλλήλων ως δικαιούχων επιδόματος, εν όψει των Εορτών των Χριστουγέννων, ως έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας αυτών που στάθηκαν και εξακολουθούν να στέκονται ως ανάχωμα στην διάδοση της πανδημίας, γεγονός που επιτεύχθηκε και επιτυγχάνεται με τεράστιο προσωπικό και οικογενειακό κόστος. 

 Από τους πρώτους μήνες τους 2020, ο Έλληνας αστυνομικός κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο έντονες κρίσεις, παγκόσμιας διάστασης, στην διάρκεια των οποίων βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αρχικά, στον Έβρο κλήθηκε να αποτρέψει μια ασύμμετρη απειλή, την βίαιη και μαζική παραβίαση των χερσαίων συνόρων της πατρίδας μας από χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, έπειτα στο πεδίο της πανδημίας του ιού COVID-19, ενός αόρατου εχθρού, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε και πάλι στην πρώτη γραμμή για την εφαρμογή των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στο διάστημα αυτών των εννέα μηνών και συγκεκριμένα από τις 17-03-2020 έως τις 03-05-2020 και από τις 07-11-2020 μέχρι νεωτέρας διαταγής του Α.Ε.Α. ανεστάλησαν όλες οι άδειες των αστυνομικών, λόγω των έκτακτων μέτρων για την προστασία των πολιτών. Οδήγησαν το αστυνομικό προσωπικό σε υπερεργασία και το άφησαν εκτεθειμένο στον διαρκή κίνδυνο του ιού, με αποτέλεσμα ο Έλληνας Αστυνομικός να νοσήσει ο ίδιος και η οικογένειά του, όταν την ίδια στιγμή το υπόλοιπο Δημόσιο λειτουργούσε και λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Το γεγονός αυτό, αναγνώρισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμα του στις 19 Μαρτίου 2020 με τη γνωστή του δήλωση για έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των ένστολων, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

 

Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι η προσφορά των συναδέλφων μας δεν μπορεί να αποτυπωθεί με χρηματικό ποσό. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν επαιτεί, αλλά διεκδικεί. Η προστασία της δημόσιας υγείας θα συνεχίσει να επιτυγχάνεται με κάθε κόστος. Παρόλα αυτά , είναι αναγκαία η ηθική και υλική αμοιβή των Αστυνομικών με ίσους όρους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε, όπως προχωρήσετε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται και έχετε υποχρέωση ως δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας, προκειμένου να αρθεί άμεσα η απόφαση αναστολής των αδειών καθώς ο οικογενειακός προγραμματισμός εν όψει των εορτών αποτελεί προτεραιότητα για τον εργαζόμενο. Επίσης, να αιτηθείτε επίδομα για την ηθική και υλική επιβράβευση του Έλληνα Αστυνομικού, αφουγκραζόμενοι τον αναβρασμό που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων αστυνομικών, με αφορμή τον εμπαιγμό των ένστολων από το πολιτικό σύστημα, Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να κληθεί, να αποδείξει ότι σέβεται την εργασία και την προσφορά του αστυνομικού. Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας και το χρόνο διεκδίκησης ή μη των ανωτέρω, προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

 

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ                ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ










Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευγε!!!! Επίδομα εδώ και τώρα 1000 ευρώ σε όλους τους αστυνομικούς είμαστε στά όρια τής ανέχειας γιατί δεν μπορούν νά το καταλάβουν????
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ερώτηση...με πια ιδιότητα ο πουθενάς - υπογραφών ζητάει να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες του στην τελευταία παράγραφο του άρθρου? Ο κάθε πουθενάς σαν εσένα κύριε Σύνταξα του άρθρου εκμεταλλευτείτε καθημερινά τα επεισόδια στον Έβρο για προσωπική προβολή ( καθόσον δεν έχετε τίποτα άλλο να επιδείξετε υπηρεσιακά ). Συνεχίστε κύριοι της Ελ.Ασ. να σας γλενταει ο κάθε τυχάρπαστος συνοριοφύλακας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η πολιτεία πρέπει να δώσει το επίδομα γιατί κάποιοι δέρνουν κιόλας σε ακριτικά νησιά.