Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια δεδομένα έστελναν στην Τουρκία οι δύο μουσουλμάνοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία


Φωτογραφίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή και όποια άλλη πληροφορία μπορούσε να εκμαιεύσει ο μάγειρας του επιβατικού πλοίου, που εκτελεσούσε το δρομολόγιο Ρόδος - Καστελόριζο, τα μετέφερε στον γραμματέα του τουρκικού προξενείου, στη Ρόδο και από εκεί έφθαναν στην Άγκυρα.
Ο Έλληνας υπήκοος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, από πέρυσι το καλοκαίρι και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ήταν στο πλήρωμα του πλοίου και πολύ συχνά είχε τη δυνατότητα να παρατηρεί τις κινήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην ευαίσθητη περιοχή του Καστελορίζου.
Στο σπίτι του "μάγειρα" έγιναν έρευνες και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και μέσα ψηφιακής αποθήκευσης. Φέρεται, μάλιστα, να έχει παραδεχθεί στις αρχές ότι τον στρατολόγησε ο γραμματέας του προξενείου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τής ΕΛ.ΑΣ, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Αττικής, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και την Ασφάλεια της Ρόδου.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια