Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόγειος Ιλισός: Για την εισβολή μπάτσων στις εστίες


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: 30/12, το πανεπιστήμιο παρέα με την αστυνομία εισέβαλε στις Φοιτητικές Εστίες του ΕΚΠΑ (ΦΕΠΑ), συλλαμβάνοντας 6 άτομα, καταστρέφοντας δωμάτια οικοτρόφων και σπάζοντας λουκέτα κατειλημμένων χώρων (του γυμναστηρίου και του Common Multiple, στεγαστικών καταλήψεων) καθώς και τον χώρο των πολιτιστικών ομάδων της εστίας. Μια μικρή απάντηση δόθηκε σήμερα από τους εστιακούς και τον αλληλέγγυο κόσμο, με μικροφωνική στο προαύλιο της εστίας, μαζική παρουσία και επικοινώνηση του ζητήματος στα διερχόμενα οχήματα.

Η πρόφαση της εισβολής ήταν η κατάληψη που είχε ξεκινήσει από τον σύλλογο στις 10/12 και έληξε στις 22/12. Η αιτία ωστόσο είναι η εκδικητική στάση που έχει κρατήσει το πανεπιστήμιο καθ’ όλη την διάρκεια της κατάληψης, στερώντας το φαγητό και το ζεστό νερό από τους οικότροφους, προς όσα άτομα αγωνίζονται.

Τα αιτήματα των φοιτητών δεν ήταν τίποτε άλλο παρά δίκαια και αναγκαία!

Ζητάνε μεταξύ άλλων, επαρκή μέτρα προστασίας για τον covid, επιδιόρθωση βλαβών που έχουν τα κτίρια, σίτιση κατά την διάρκεια των χριστουγέννων, εισδοχές για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά καθώς και τήρηση των παρατάσεων στέγης για 1 χρόνο και όχι για 6 μήνες. Όπως και στην προηγούμενη καραντίνα, οι εστιακές φοιτήτριες παρά τις απειλές των πρυτανικών αρχών και των διοικήσεων αγωνίστηκαν πανελλαδικά για να μην εκκενωθούν οι εστίες (και νίκησαν!) έτσι και τώρα στην ΦΕΠΑ οι αγώνες συνεχίζονται.

Η κατάργηση του ασύλου, η τηλεκπαίδευση και η ταυτόχρονη στέρηση των διεκδικήσεων εντός των πανεπιστημιακών χώρων, η θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας από την μία και το γενικότερο lockdown, η επίθεση στην εργασία, η μπατσοκρατία στις γειτονιές, η εισβολή του κοινωνικού ελέγχου από το κράτος σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας και φυσικά τα ανύπαρκτα υγειονομικά μέτρα από την άλλη, μας δείχνουν το πόσο ενιαίες είναι οι επιθέσεις που δεχόμαστε.

Ενιαίες οφείλουν να είναι και οι απαντήσεις μας!

Το κράτος εντείνει τον πόλεμο στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Οι εστιακές τόλμησαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και γι’ αυτό καταστέλλονται. Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυες στον αγώνα τους. Οφείλουμε να δώσουμε μαζί μια συνολική απάντηση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει ο καθένας από την θέση του. Ενάντια στο κράτος, το πανεπιστήμιο, τους μπάτσους τους και όλες τις μορφές καταπίεσης που αυτά συντηρούν.

Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απο που και ως που, ρε καλόπαιδα?? Δικά σας είναι??? Εμεις οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες τα πληρωνουμε και όχι εσείς οι μπαχαλάκηδες