Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σχόλιο αναγνώστη για το κείμενο του Φωτεινού Παγιαύλα


Παραθέτουμε κείμενο που έστειλε αναγνώστης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Αγαπητό μπλόκο καλησπέρα

 

   Διαβάζοντας το πρόσφατο άρθρο σας με τίτλο  "Ο Φωτεινός Παγιαύλας για τον έλεγχο σε ηλικιωμένη"

και αφήνοντας το κυρίως περιεχόμενό του, αναφορικά με την πράξη του συγκεκριμένου αστυνομικού, να το κρίνει ο καθένας μας ξεχωριστά, μου δημιουργήθηκε μία άλλη απορία που δεν την είδα διατυπωμένη σε κανένα σχόλιο.

    Η πρωταγωνίστρια του άρθρου, οδηγεί, έχει στη θέση του συνοδηγού πατερίτσα και δηλώνει στον αστυνομικό (ο οποίος εάν δεν κάνω λάθος ανήκει σε Υπηρεσία Τροχαίας) πως δεν μπορεί να περπατήσει! Ο αστυνομικός κάνει τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων για τον κόβιντ και την αφήνει να συνεχίσει την εποχούμενη βόλτα της, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες της οδού.

   Πατώντας πάνω σε αυτή του την παράλειψη, θα ήθελα να επισημάνω την ρουτίνα που έχει κυριεύσει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού κατά τη διάρκεια ελέγχων για κόβιντ. Στο βωμό της τηλεθέσασης, των στατιστικών, της πίεσης των ανωτέρων και πολλών άλλων, παραβιάζονται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και θέτονται καθημερινά ζωές συναδέλφων και πολιτών σε κίνδυνο. Βέβαια υπάρχει και ένα ποσοστό αστυνομικών, επαγγελματιών, που κάνουν την δουλειά τους με γνώμονα να επιστρέψουν στο σπίτι τους,στην οικογένειά τους και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τους υπολοίπους.

   Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω πως η πάροδος των ετών έχει δείξει πως το κακό μία φορά θα συμβεί και θεωρω πως δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθοκόντων.


Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!

Ο Φωτεινός Παγιαύλας για τον έλεγχο σε ηλικιωμένη

*φωτογραφία αρχείου







Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Κ.Σ.Μαυρόπουλος είπε…
-ενημερώστε τον αναγνώστη σας, που βρήκε δήθεν πάτημα, ότι δεν χρειάζεται να περπατάει κάποιος για να μπορεί να οδηγάει.
-μπορεί για επιβεβαίωση να ρωτήσει τον παλίκαρο τον Αντώνη Τσαπατάκη, τον παραολυμπιονίκη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Τσαπατακης έχει ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο με χειριστήρια στα χέρια ενώ η γιαγιά μέχρι να σηκώσει το πόδι να πατήσει το φρένο όταν απαιτηθεί θα το πατήσει όταν έχει πέσει πάνω σου
Ο χρήστης Κ.Σ.Μαυρόπουλος είπε…
-ανάλογο με του Αντώνη αυτοκινητάκι (που το έχω δει από κοντά,πολύ κοντά) έχει και ο φίλος μου Χ.Φ.,τελωνειακός, που πεζός κινείται με χρήση δύο μπαστουνιών, όπως επίσης και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας με μικρότερες ή μεγαλύτερες ρυθμίσεις ανάλογες με τις ανάγκες τους.
-ποιος ήταν παρών για να βεβαιώσει ότι η "γιαγιά" χρειαζόταν τέτοια ρύθμιση και δεν την είχε;
-απλά κάποιος-οι βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στον παγιαύλα, πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας.