Ένωση Αθηνών: Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αθηνών Τάκης Κυριακάκος από την πρώτη στιγμή στο Α.Τ. Κολωνού


Για τα γεγονότα που έγιναν νωρίτερα στον Κολωνό
 
Εξ αφορμής της επίθεσης που έλαβε χώρα προ ολίγου στο Αστυνομικό τμήμα του Κολωνού από άτομα του «γνωστού» χώρου, μετέβην αμέσως στο σημείο, ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, εκπροσωπώντας το Προεδρείο Ε.ΑΣ.Υ.Α., προκειμένου να ενημερωθώ πλήρως για το συμβάν αφενός μεν, αφετέρου δε να αφουγκραστώ την ψυχολογική κατάσταση των συναδέλφων μετά την επίθεση εις βάρος τους και να καταγράψω αν χρειάζονται άμεσα το οτιδήποτε. 
Θα αναφέρω χαρακτηριστικά πως η κατάσταση που αντίκρισα όσον αφορά τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες οι συνάδελφοι καλούνται καθημερινά να εκτελέσουν υπηρεσία είναι τραγική, καθότι οι ανάγκες του Τμήματος υπερβαίνουν κατά πολύ το ανθρωπίνως δυνατόν, κάτι που με αγανάκτηση και απογοήτευση μου τόνισαν όλοι οι παριστάμενοι και υπηρετούντες στο Α.Τ.  
Αναφορικά με το συμβάν της επίθεσης, όπως μου μεταφέρθηκε, τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην εγρήγορση και  την αυτοθυσία του Σκοπού και του Αξιωματικού Υπηρεσίας, οι οποίοι άρπαξαν δύο ασπίδες και παρατάχθηκαν απέναντι σε τουλάχιστον τριάντα άτομα!!! 
Η έγκαιρη άφιξη λοιπών δυνάμεων υπό την καθοδήγηση του κέντρου της Άμεσης Δράσης ήταν καταλυτική. Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το Αστυνομικό Τμήμα.