Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια ανθρωποκτονία που εξιχνιάστηκε αλλά έμεινε …ανεξιχνίαστη!


Ήταν τέτοιες μέρες του Δεκεμβρίου του 2012 όταν είχε βρεθεί στραγγαλισμένος μέσα στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη ο 75χρονος ο συνταξιούχος μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού.

Οι δράστες «του είχαν επιτεθεί, επιφέροντας του χτυπήματα με τα χέρια τους στην περιοχή της κεφαλής, του στόματος και του λαιμού, έθεσαν αυτόν σε ύπτια θέση στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του, περίδεσαν τα χέρια του στο ύψος των καρπών και ακολούθως το λαιμό του με κορδόνι μπλε φόρμας, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σε αυτόν απόφραξη των αγγείων της περιοχής του τραχήλου (ασφυξία), από την οποία, ως μόνη ενεργό αιτία, επήλθε ο θάνατος του».

Αυτό ανέφερε το κατηγορητήριο για τους πέντε νεαρούς που συνελήφθησαν σχεδόν τρία χρόνια μετά. Πριν από λίγες μέρες τελείωσε η δίκη τους στο Εφετείο Αθηνών και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αθωώθηκαν καθώς δεν αποδείχτηκε ότι ήταν αυτοί που είχαν παραβιάσει το παράθυρο της κουζίνας και είχαν μπει στο σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου.  

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Γιάννης Γλύκας και Αθηνά Αποστολοπούλου, μίλησαν στο astinomiko.gr μετά την απόφαση του δικαστηρίου. «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την αθώωση των εντολέων μας! Πέντε άνθρωποι, Έλληνες πολίτες, κατηγορήθηκαν άδικα και παραπέμφθηκαν. Αντιμετώπισαν ένα πολύ σοβαρό δικαστήριο και τελικά λυτρώθηκαν! Η προανάκριση οδηγήθηκε σε λάθος δρόμο κάτι το οποίο αποδείχθηκε και με την απαλλαγή των κατηγορουμένων και την μη απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς υπαίτιους».  

Όσο για την οικογένεια του κυρ Μιχάλη, την αδελφή του και τις δυο του κόρες, μάλλον δεν θα μάθουν ποτέ ποιος τον σκότωσε μέσα στο σπίτι του και έτσι η δολοφονία του θα παραμείνει με τον χαρακτηρισμό… «ανεξιχνίαστη». 

 

https://astinomiko.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια