Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόμνημα αιτημάτων - διαμαρτυρία αποφοίτων ΤΕΜΑ


Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ (Τ.Ε.Μ.Α.) ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Ν.Δ. 649/1970) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Π.Δ.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στο σταυροδρόμι των εξελίξεων που θα την οδηγήσουν στο μέλλον και θα την καταστήσουν στη συνείδηση της κοινωνίας ως τον βασικό πυλώνα σταθερότητας κι εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας και τάξης, η Ελληνική Αστυνομία καλείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που της ανατέθηκαν από την Πολιτεία, με γνώμονα τη δικαίωση των προσδοκιών των πολιτών, εκπληρώνοντας παράλληλα την αποστολή της που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

  Απαραίτητη προϋπόθεση για να το καταφέρει, είναι να γιατρέψει τις παθογένειές της κι απαλλαγμένη από τα χρονίζοντα προβλήματα που την κρατούν δέσμια του παρελθόντος , να κάνει το άλμα εμπρός.

Δεδομένα, η αγαστή συνεργασία και η σύμπνοια μεταξύ των Αξιωματικών, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του μηχανισμού της, διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην ομαλή λειτουργία της και είναι το βασικό γρανάζι στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων. Όμως η ύπαρξη Αξιωματικών δύο ταχυτήτων, δημιουργεί αναπόφευκτα στρεβλώσεις στη λειτουργία της, διότι Αξιωματικοί οι οποίοι ασκούν τα ίδια καθήκοντα κι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, αντιμετωπίζονται από την πολιτεία διαφορετικά τόσο υπηρεσιακά, όσο κι οικονομικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αδικίες, πικρίες, αντιπαλότητες κι έριδες, οι οποίες πολλές φορές οδηγούνται προς επίλυση στα δικαστήρια.

Προκειμένου αρθούν οι αδικίες και να εξαλειφθούν τα δημιουργηθέντα εξ αυτών προβλήματα, προτείνονται τα κάτωθι:

-Δημιουργία ενιαίας επετηρίδας Αξιωματικών, στην οποία θα ενταχθούν από κοινού οι απόφοιτοι της ΣΑΕΑ και των ΤΕΜΑ και θα προβλέπει την τοποθέτηση των Αξιωματικών ΤΕΜΑ, αμέσως μετά τον τελευταίο αξιωματικό της ΣΑΕΑ της ίδιας χρονιάς αποφοίτησης από τις σχολές τους κι η οποία επετηρίδα δεν θα διασαλεύεται σε όλο τον υπηρεσιακό βίο των αξιωματικών, με αναδρομική ισχύ.

-Ο πρώτος αξιωματικός ΣΑΕΑ της επόμενης σειράς (χρονιάς), θα προάγεται μόνο όταν έχει προαχθεί κι ο τελευταίος αξιωματικός ΤΕΜΑ, της προηγούμενης χρονιάς, ενώ σε κάθε περίπτωση, οι Αξιωματικοί ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ τίθενται αυτομάτως αρχαιότεροι των ομοιοβάθμων τους, Αξιωματικούς του Ν 2008.

- Μείωση του χρόνου προαγωγής στο βαθμό του Αστυνόμου Α΄, από 17 έτη που ισχύει, σε 15 έτη από την έξοδο από το Τ.ΕΜ.Α.

-Ένταξη των αξιωματικών που προέρχονται από το ΤΕΜΑ, στο Α' μισθολογικό κλιμάκιο και παράλληλη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ:

α) του περιοριστικού πλαφόν θέσεων του βαθμού του Αστυνομικού Υποδιευθυντή για τους των ΤΕΜΑ προερχομένων, δηλαδή όλοι οι εκ του Τ.Ε.Μ.Α. προερχόμενοι να γίνονται στην ενέργεια, Αστυνομικοί Υποδιευθυντές, εφόσον πληρούν τα τυπικά για την προαγωγή τους προσόντα, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων

β) του άρθρου 5 παρ 5 του Π.Δ. 24/97

γ) της παρ. 7, του άρθρου 7 του Ν. 3686/08 "Οι ανωτέρω Υπαστυνόμοι β'

ΕΞΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ με αξιωματικούς του ν.δ. 649/1970..."

  Επίσης, η εμφάνιση μιας νέας κατηγορίας αξιωματικών, του Ν. 2008, συσσώρευσε περισσότερα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα και δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερες δυσλειτουργίες στο μηχανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνέπεια της αθρόας "αξιωματικοποίησης" είναι ο υπερπληθυσμός των αξιωματικών που οδηγεί αυτομάτως στην απαξίωσή τους, η ευμετάβλητη ιεραρχία που θα αλλάζει συνεχώς, δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις και η διασάλευση του υφιστάμενου πίνακα μεταθέσεων.

  Αν παρόλη τη διασάλευση της τάξης, η Πολιτεία, θέλει να τιμήσει την πέραν πάσης αμφιβολίας, προσφορά των Ανθυπαστυνόμων, αποδίδοντάς τους το βαθμό του αξιωματικού, μπορεί να το κάνει προάγοντάς τους μετά τη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου και βάζοντας περιορισμένο αριθμητικό πλαφόν, ανά βαθμό, μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Β' εκτόςοργανικώνθέσεων (Αστυνόμοι Α΄εν αποστρατεία).

  Οι Αξιωματικοί Τ.Ε.Μ.Α., διανύοντας μία μακρόχρονη πορεία στο Σώμα και θητεύοντας σε όλες τις κατώτερες βαθμίδες, συλλέγοντας γνώσεις κι εμπειρίες, έγιναν αξιωματικοί,, δίνοντας απαιτητικές και εξαιρετικού βαθμού δυσκολίας εξετάσεις Για το λόγο αυτό, απαιτούμε οι κόποι και οι θυσίες μας να μην απαξιώνονται και να μην ισοπεδώνονται. Απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

  Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία μας, η οποία έχει την ευκαιρία να είναι αυτή που με τις αποφάσεις της θα σηματοδοτήσει τη νέα αρχή και θα βάλει τις ράγες πάνω στις οποίες θα κινηθεί προς το μέλλον η Ελληνική Αστυνομία, να αναγνωρίσει την αξία και την προσφορά των αξιωματικών ΤΕΜΑ κι επιτέλους να μας αποδώσει αυτά που δικαιούμαστε.

Η ασφάλεια δικαίου πρέπει να κυριαρχήσει, άλλως δε, η προσφυγή μας στις Δικαστικές Αρχές για αποκατάσταση των αδικιών κρίνεται ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.









Δημοσίευση σχολίου

98 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντε και μια αντιδραση απο μερους μας και οταν εκδοθει το νεο εκτρωμα σε βαρος μας να οργανωθει με καποιο τροπο η υπερασπιση μας και να ζητηθουν απο ολους μας οι αποψεις μας για τα κατατεθεντα επιχειρηματα μας προς υπερασπιση των οσων θελουν να μας διαγραψουν και επιρρωση των οσων αυτονοητων υποστηριζουμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωστόσο για το Π.Δ. 100/2003, αναφορικά με την ευνοϊκή επανατοποθέτηση μόνο των αποφοίτων ΤΕΜΑ, ούτε λόγος !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μεταξύ των άλλων εξωφρενικων Προτείνει να κάτσουν οι ανθυπαστυνομοι 15 χρόνια στον ίδιο βαθμό!! Προτείνω να κάτσεις εσύ 15 χρόνια υπαστυνόμος β! Πως σου φαίνεται;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος το συνέταξε αυτό το υπομνημα; Όλοι οι αξιωματικοί απο το τεμα ή καποιοι συγκεκριμένα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετά από 15 χρόνια στο βαθμό του ανθυπαστυνομου να γίνονται αξιωματικοι; Είναι λιγα... Θα προτεινα στα 25 στον βαθμό του ανθυπαστυνομου να γίνονται αξιωματικοι... Επίσης συμφωνώ στο να υπάρχει πλαφόν θεσεων σε καθε βαθμό για αυτή την κατηγορία αξιωματικων... 1 θέση στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β... 1 θέση στο βαθμό του Υπαστυνόμου Α ... Και 1 θέση στο βαθμό του Αστυνομου Β... Και να πουν ευχαριστώ οι κύριοι ανθυπαστυνομοι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριοι κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Για να μην διαταράσσεται το σώμα λέτε, ενώ εννοείτε πως θέλετε τα πάντα για εσάς. Αν σας νοιάζει το δίκαιο, τότε διεκδικείστε τα εξής:
1. Κατάργηση των Τεμά (γιατί τρώνε άδικα οργανικές από τη ΣΑΕΑ και καθυστερούν την ανέλιξη των Αξιωματικών με τους οποίους καμία ισότητα δεν έχουν ούτε σε ποιότητα, ούτε σε κύρος, ούτε σε ήθος).
2. Είσοδο με κατατακτήριες στη ΣΑΕΑ για τους εκ τους σώματος και έτσι θα δικαιούσαι την εξίσωση με τους αξιωματικούς της ΣΑΕΑ που ρουσφετολογικά διεκδικείς.
3. Η μόνη δεύτερη κατηγορία Αξιωματικών είναι για τους εξερχόμενους από τα ΤΔΑ μετά από 8 χρόνια στο Βαθμό του Ανθυπαστυνόμου όπως έγινε πρόσφατα και στην πυροσβεστική αλλά και σε όλα τα σώματα με καταληκτικό βαθμό, αυτόν του Αστυνόμου Α εν αποστρατεία.
Η κατωτερότητα και η υπεροψία σας φαίνεται σε κάθε σας κείμενο. Με μόλις 2,5 χρόνια συνολικών σπουδών νομίζετε πως είστε Πανεπιστήμονες και διεκδικείτε με θράσος και έπαρση όχι μόνο εξίσωση με την ΣΑΕΑ αλλά και να μην ανελιχθεί κανείς άλλος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε τραγικά μικρά ανθρωπάκια.. Ξαναδιαβάστε το κείμενό σας. Ότι διεκδικείτε για εσάς, απαιτείτε να καταργηθεί για τους άλλους. Βρε άντε στις τρύπες σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν διαβάζει ο κύριος Υπουργός, να τους κάνει κατευθείαν στρατηγούς! Τόσα που προσφέρουν οι τεματζήδες να τους το αναγνωρίσουμε έμπρακτα. Όλη η ντροπή και τα κόμπλεξ τους σώματος αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπό σας και στο ύφος σας. Πραγματικά δεν ξέρουμε πως να σας πρώτο αξιοποιήσουμε με τόσα πολλά προσόντα στην υπηρεσία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως σκέφτονται οι σαεα για εσάς σκέφτεστε εσείς για τους Υπαστυνόμους τού νόμου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για αυτό μια ζωή θα σας αποκαλούν υποτιμητικά τεματζήδες... Κι επειδή έχουμε γεμίσει αξιωματικούς κατά τα λεγόμενά σας, να αυξηθούν τα χρόνια παραμονής σε κάθε βαθμό καθώς επίσης και να υπάρχουν εξετάσεις για τον επόμενο βαθμό. Πως σας φαίνεται η βασισμένη στις ανάγκες του σώματος και την αξιοκρατία πρότασή μου; Το τομάρι σας και η εξουσιομανία σας σας ενδιαφέρει και μόνο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απαξιώνονται οι βαθμοί γράφει ο άλλος. Οι βαθμοί απαξιώνονται κάθε μέρα από την τεμπελιά και την ευθυνοφοβία σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν θεωρείται εξίσωση μεταξύ ΣΑΕΑ-ΤΕΜΑ (και μάλιστα ΑΔΙΚΗ) η ΜΗ διασάλευση της επετηρίδας, η οποία ΗΔΗ ισχύει κατά την ονομασία τους ως Αξ/κοι (ο 1ος της σειράς ΤΕΜΑ ακολουθεί τον τελευταίο εξερχόμενο ΣΑΕΑ τη ίδιας χρονολογικής σειράς), τότε μάλλον κάποιοι δεν γνωρίζουν τα ισχύοντα Π.Δ.!
Το αυτονόητο νομίζω ότι περιγράφεται στο έγγραφο...
Όσο για την διαφορά μεταξύ ΣΑΕΑ-ΤΕΜΑ, αυτή νομίζω ότι ήδη τηρείται επαρκώς με τον ανώτατο βαθμό στον οποίο μπορεί να φτάσει η κάθε κατηγορία. Δεν διεκδικεί κανένας ΤΕΜΑ δάφνες ανώτατων αξιωμάτων!

Υ.Γ.: Για τα ΄δωράκια' που αναμένεται να δοθούν (για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) στους Ανθ/μους ούτε λόγος από τους εκ ΣΑΕΑ και πραγματικά προκαλεί έκπληξη... Άραγε δεν ενοχλούνται όταν θα διοικούνται από αυτούς ή όταν θα καταλάβουν οργανικές Αξ/κών και η μετάθεση-επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους θα μοιάζει άπιαστο όνειρο;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ συνάδελφε (αν φυσικά νιώθεις οτι είμαστε συνάδελφοι σου εμείς οι κατώτεροι) να μας πεις ποιος είναι ο εχθρός ή οι εχθροί των τεμα... Αν τολμάς φυσικά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να δώσεις εξετάσεις αγαπητέ μου, όπως δώσαμε όλοι εμείς οι ΤΕΜΑ και να πάρεις βαθμό. Ήξερες ότι μετά από Αρχιφυλακας, Ανθυπαστυνομος και μετά τέλος δεν έχει άλλο βαθμό. Το ΤΕΜΑ όμως βγάζει Αξιωματικούς που φτάνουν μέχρι και Υποδιευθυντές. Άρα εμείς έχουμε λόγο να ζητάμε προαγωγές στην ώρα μας, εσείς οι Ανθυπαστυνομοι τελειώσατε καμία σχολή, δώσατε εξετάσεις στο ΤΕΜΑ και δεν το ξέρουμε. Να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κουκλίτσα μου δώσε τόσες φορές εξετάσεις που δώσαμε εμείς του ΤΕΜΑ για να βάλουμε Αστέρι (Αρχιφυλακες, Ανθυπαστυνομοι και Υπαστυνόμοι) και μάλιστα σε ύλη καθαρά αστυνομική (ποινικό δίκαιο κλπ) δες με τι βαθμολογία μπαίνει ο τελευταίος στο ΤΕΜΑ και στο τέλος ρώτα τους καθηγητές του ΤΕΜΑ οι οποίοι όλοι στο σύνολο τους έλεγαν ότι οι γνώσεις των σπουδαστών του ΤΕΜΑ
υπερέχουν ασύγκριτα με τις γνώσεις των σπουδαστών ΣΑΕΑ. Μετά βγάλε την κακία σου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε σε συγχαίρω γιατί είσαι ειλικρινής! Μπράβο σου! Το ομολογείς ότι έγινες Υπαστυνόμου σε ένα βράδυ με νόμο! Το μόνο κριτήριο για να γίνεις Αξιωματικός ήταν ο χρόνος υπηρεσίας. Για μένα όμως και τους υπόλοιπους του ΤΕΜΑ δεν ήταν κριτήριο ο χρόνος για την βαθμολογική μας ανέλιξη. Κριτήριο αποτέλεσαν οι γνώσεις μας και μόνο! Δώσαμε εξετάσεις συνάδελφε,αυτές που έδωσες και εσύ και δεν τα κατάφερες. Εμείς όμως τα καταφέραμε και δεν είμαστε του Νόμου, είμαστε της σχολής. Άρα λοιπόν είσαι ανεδαφικος. Εαν ξέρεις κάποιον καθηγητή που δίδαξε ή διδάσκει στο ΤΕΜΑ, εαν τολμάς ρώτησε για το επίπεδο γνώσεων των σπουδαστών ΣΑΕΑ Και των μαθητών ΤΕΜΑ. Μετά αφού μάθεις πες μας σε παρακαλώ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαστε η κατηγορία προσωπικού που έδωσε τις περισσότερες φορές εξετάσεις για να πάρει βαθμό. Εαν πάρουμε τους ΣΑΕΑ, άπαντες μέχρι τις πανελλήνιες έμπαιναν με μπάρμπα στην Κορώνη! Άρα λοιπόν τι μας λες? Οι μετέπειτα έδωσαν μια φορά εξετάσεις έγραψαν καλά φυσική χημεία μαθηματικά ή ιστορία και οικονομία και φτάνουν στρατηγοί δίχως να αξιολογηθουν ΠΟΤΕ άλλοτε στην Αστυνομία. Για γνώσεις και εμπειρία εαν έχεις συνεργαστεί ποτέ με ΤΕΜΑ φαντάζομαι ότι έχεις αντιληφθεί το επίπεδο τους. Άρα λοιπόν μην μένεις στις εντυπώσεις, μη φτιάχνεις εικόνα αλλά δώσε επιχειρήματα. Εαν ποτέ το Αρχηγείο αξιολογήσει όλους τους Αξιωματικούς με εξετάσεις γραπτές, όταν βγουν τα αποτελέσματα θα πάθουν σοκ. Είναι δεδομένο ότι οι του ΤΕΜΑ θα είναι πρώτοι και οι υπόλοιποι θα έπονται. Δες σε παρακαλώ τη βάση στο ΤΕΜΑ που μπαίνει ο τελευταίος και σκέψου ότι τα μαθήματα στα οποία διαγωνιζονται είναι μόνο Αστυνομικής φύσεως. Δεν είναι χημείας, μαθηματικά κλπ άσχετα με τη φύση της εργασίας μας. Εγώ λοιπόν ως απόφοιτος ΤΕΜΑ βάζω την ιδέα όλοι οι Αξιωματικοί και οι ΣΑΕΑ να δίνουμε εξετάσεις για να γινόμαστε Ανώτεροι Αξιωματικοί και τότε να δεις τι κλάμα έχει να πέσει!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενοχλεί (και σωστά) η επανατοποθέτηση Αξ/κών ΤΕΜΑ στην ίδια Δ/νση, οι οποίοι συνήθως είναι 0-2 ανά Δ/νση και δεν ενοχλεί η διαφαινόμενη κατάληψη οργανικών θέσεων Αξ/κών από δεκάδες ανά Δ/νση Ανθυπαστυνόμους...
Τελικά ποιος εέχει το κόμπλεξ;; ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις εξετάσεις για τα τεμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιοί είναι οι αξιωματικοι σε αυτό το σώμα τον γνωρίζουν ολοι... Οι προερχομενοι από σαεα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητοί υποκριτές τεματζήδες... Να είστε δίκαιοι. Αφού νοιάζεστε για το καλό του σώματος, διεκδικείστε να μένετε 15 χρόνια στον κάθε βαθμό. Για την ακρίβεια να έχετε καταληκτικό βαθμό αυτόν του Υπαστυνόμου Α'. Και να εκτελείτε καθήκοντα ΑξΥπ. Με το που βάζετε το αστεράκι ξαφνικά το ωράριό σας γίνεται 09:00 έως 14:00. Έρχεστε για καφεδάκι και εξαφανίζεστε. Οι περισσότεροι είστε τριτοτέταρτοι κρυμμένοι άνευ αντικειμένου στις υπηρεσίες σας. Αν σας εκφράζει συνολικά το παραπάνω κείμενο, θα σας κράξω προσωπικά έναν έναν αύριο. Τέτοιοι είστε κύριοι. Τεμπέλιδες που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πως θα εκμεταλευτείτε την υπηρεσία προς όφελός σας. Αν είναι ο Ανθυπαστυνόμος να μένει 15 χρόνια στάσιμος, το ίδιο να ισχύει για κάθε βαθμό αξιωματικού ανεξαρτήτου προέλευσης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι νόμοι οι οποίοι λένε πως μπαινουν στην αστυνομία οι αξιωματικοί καριερας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως σκέφτονται οι σαεα για εσάς σκέφτεστε εσείς για τους Υπαστυνόμους τού νόμου... Ειλικρίνεια... Μπεεεε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θα καταλάβουν ποτέ οργανικες θέσεις αξιωματικου. Δεν ασχολουμαστε με τεμα και κατω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανένας δεν βλέπει "εχθρούς" συνάδελφε...
Το πρόβλημα είναι με αυτούς που ψηφοθηρικα χαρίζουν βαθμούς χωρίς την παραμικρή διαδικασία διαλογής και αξιολόγησης, εξετάσεων κλπ. και με αυτούς που για να βουλώσουν στόματα επειδή δεν πρόκειται να δώσουν αυξήσεις, μοιράζουν βαθμούς χωρίς αντίκρυσμα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποιοι θέλουν να βρίσκουν εχθρούς μεταξύ των συναδέλφων. Ο εχθρός είναι άλλος και όχι ο συνάδελφοςς. Διαίρει και βασίλευε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν πρόκειται να έχουν ποτέ οργανικες αξιωματικου οι πρωην ανθυπαστυνομοι... Πράγμα που δεν ισχύει για τους τεμά οι οποίοι καταλαμβανουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλα πες την αλήθεια... Έδωσες 4 φορές ΤΕΜΑ και απετυχες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για πείτε μας να μάθουμε όλοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι Τεματζήδες είστε ο πιο άχρηστος βαθμός στην ΕΛ.ΑΣ. Και επειδή δεν γνωρίζεις, να σε ενημερώσω ότι οι Ανθυπαστυνόμοι κατέχουν οργανικές Ανθυπαστυνόμου όταν γίνονται Αξιωματικοί. Δεν έχουν σχέση με τη ΣΑΕΑ. Εσείς με το που μπαίνετε στα τεμά φροντίζετε να κάνετε τα κονέ σας και να μην επιστρέφετε ποτέ σε ΑΤ. Οσφυοκάμπτες ήσασταν πάντα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή για να καταλάβω επαίρεσαι για την ικανότητά σου να παπαγαλίζεις; Να μπείτε στην Αξιωματικών από την μπροστά πόρτα αν θέλετε να γίνετε Αξιωματικοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσένα οι καθηγητές στο τεμά σου φούσκωσαν τα μυαλά και πήρες αέρα; Πως την είπαμε την σχολή; Υπερανώτατη σχολή παραγωγής ΤΕμπέλιδων ΜΑλθακών αξιωματικάκων;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή τι μας λες; Επειδή είσαι καλός παπαγάλος σου αξίζει αν εξελιχθείς; Κάθε μέρα συναναστρέφομαι δυστυχώς με το συνάφι σου και απορώ για το επίπεδό σας πραγματικά... Πόσο χαμηλά ακόμη θα πέσετε... Δεν έχετε πάτο και το αποδεικνύετε σε κάθε ανακοίνωσή σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το επίπεδο σας το βλέπουμε κάθε μέρα που δεν δουλεύετε... Ντροπή της αστυνομίας είστε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τον ενοχλεί που αντιδρούν οι αξιωματικοί της ΣΑΕΑ λέει. Μα οι άνθρωποι είναι Αξιωματικοί... Δεν είναι κομπλεξικοί όπως εσείς. Οργανικές εσείς του τρώτε όχι εμείς. Οι μόνοι που δεν έχουν λόγο ύπαρξης είστε εσείς οι Τεματζήδες. Δεν φτάνει το μυαλό σας να το καταλάβετε, αλλά δεν πειράζει!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απο ολα τα παραπανω φαινεται οτι δεν υπηρχε ποτε συναδελφικοτητα, αλληλοεκτιμηση, συνεργασια και οτι αλλο απαιτειται για να μπορεις να λες οτι ημαστε ενα σωμα, μονο προσωπικες επιδιωξεις, κυριοι ενα ειναι σιγουρο οσους και βαθμους να παρετε θα ειστε απλα ενας βαθμος ανικανοι να διοικησετε, να κατευθυνετε, να ενωσετε, να εμπνευσετε, να οραματιστειτε, ολοι εχετε ισοπεδωσει τα παντα, το προβλημα ειτε θελετε να το καταλαβετε ειτε οχι δεν ειναι η ανελιξη οποιουδηποτε στο αωμα, ειναι η ανελιξη υποβαθμιζοντας αλλους στο σωμα, μη λαμβανοντας υποψιν την ηδη υπαρχουσα ιεραρχια, οσοι εξερχονται απο σαεα γνωριζουμε οτι θα ανελθουν στην ιεραρχια μεχρι το ανωτατο επιπεδο και σωστα θα πω (αλλιως τι νοημα εχει η ευελπιδων οποιος παει φανταρος να γινεται αμεσως ανθυπολοχαγος), μετα υπηρχε η δευτερη κατηγορια των τεμα που οσοι τα καταφερναν ηξεραν οτι θα ηταν ιεραρχικα κατωτεροι των σαεα και θα επρεπε να προαχθει ο τελευταιος για να ανελθουν, το ηξεραν και οταν επελεξαν να διαγωνιστουν δεν ελεγαν να καταργησουν τους σαεα και υπαρχει και η τριτη κατηγορια με τα χρονια υπηρεσιας, πολλοι ικανοτατοι και αξιοι συναδελφοι αλλα οπως και να το κανουμε οταν επαιρναν το βαθμο ηξεραν οτι μεχρι εκει δεν μπορει να εχεις μεγαλυτερη ανελιξη απο τους παραπανω και τωρα με το νεο βαθμολογιο σε μια μερα απο οτι φαινεται θα ανελθουν σε βαρος των παραπανω, οχι γιατι δεν ειναι ικανοι ως ατομα, αλλα γιατι δεν αξιολογηθηκαν μεσα απο τη διαδικασια ειτε πανελληνιων ειτε εξετασεων τεμα ειτε αξιολογηθηκαν και δεν πετυχαν (δεν λεω απετυχαν), γιατι λοιπον αφου πρεπει σωνει και καλα να αλλαξει το βαθμολογιο δεν μπαινει απο τωρα που θα βγει η προυποθεση οπως ισχυει για τους τεμα, να προαχθει ο τελευταιος της σχολης τεμα με τον οποιο κατεχουν ηδη τον ιδιο βαθμο και ιεραρχικα ειναι κατωτεροι του και μετα να προαγεται ο αντιστοιχος εκ του νομου, γιατι ετσι δεν θα διαταρασσοταν η ιεραρχια αλλα δεν θα προλαβαιναν και αυτοι που ειναι στο κλεισιμο της υπηρεσιακης ζωης τους να προαχθουν και ευνοηθουν σε βαρος αλλων, ουτε αυτοι που κερδισαν καποια δικαστηρια θα γινοταν αμεσως ανωτεροι των προισταμενων τους, αρα παμε στην εξυπηρετηση συγκεκριμενων ομαδων προσωπων, γιατι κυριοι.μετα απο την εφαρμογη του εκτος των ηδη υπαρχοντων που κερδισαν και δικαστικα την προαγωγη πριν χρονια ενω αλλοι αντιστοιχοι που ηταν σε αλλη αιθουσα δικαστηριου την εχαναν (αραγε ποια η διαφορα και γιατι δεν υπηρχε ξεσηκωμος απο τους ιδιους που δεν προηχθησαν ή αυτων που προσηχθησαν να στηριξουν αυτους) παλι καταληγουμε σε αδικιες, για να κλεισω γιατι δεν γινεται να αναληθουν ολα με ενα σχολιο, μετα απο αυτους που ειναι ηδη Υ/Α και εχουν χρονια στο βαθμο οι αλλοι δεν θα γινεται ποτε ουτε Υ/Α γιατι δεν θα εχει προαχθει κανενας λογω επετηριδας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εαν γνώριζες δεν θα μιλούσες. Έβαλες μέσο να περάσεις δεν πέρασες και τώρα όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Σε καίει που κάποιοι άλλοι έγραψαν καλύτερα από εσένα και πέρασαν με την άξια τους, αλλά τι να κάνουμε αυτή είναι η ζωή!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι και όταν τα βρίσκουν δύσκολα πηγαίνουν σε ένα ΤΕΜΑ και ζητάνε βοήθεια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμα βελάζεις τι θες εδώ? Γύρνα στο χωριό σου και στο μαντρί σου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι εκ των Σαεα, έχουν πιάσει για τα καλά τα επιτελεία. Για δείτε έξω ποιοι είναι Διοικητες υπηρεσιών, όλοι οι ΤΕΜΑ που λέτε. Για βγείτε έξω λίγο οι Σαεα, γιατί δεν ξέρετε ούτε τι καιρό έχει. Όσοι για τους Αξιωματικούς του Νόμου, να δώσετε εξετάσεις που θέλετε να γίνετε και Αστυνόμοι, βάζοντας μπροστά τα σωματεία, έχετε λάβει πολλά δώρα ανέλπιστα, ως εδώ όμως. Πρέπει μια φορά σε αυτό το Σώμα να υπάρξει διαφάνεια και ισονομια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανείς λάθος, οι Αστυνόμοι εξ Ανθυπαστυνομων θα καταλαμβάνουν θέσεις Αξιωματικων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εαν είμαστε τεμπέληδες όπως μας κατηγορείς γατί τότε λιώσαμε στο διάβασμα για να περάσουμε στο ΤΕΜΑ. Δες τη βάση που περνάει ο τελευταίος. Επίσης οι ΤΕΜΑ είναι παντού στις μάχιμες υπηρεσίες. Οι Σαεα είναι αυτοί με το που βγαίνουν από Σχολή χάνονται στα επιτελεία. Ερώτηση για σένα, αστυνομικός είσαι ή δουλεύεις αλλού?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι εκ των Σαεα, έχουν πιάσει για τα καλά τα επιτελεία. Για δείτε έξω ποιοι είναι Διοικητες υπηρεσιών, όλοι οι ΤΕΜΑ που λέτε. Για βγείτε έξω λίγο οι Σαεα, γιατί δεν ξέρετε ούτε τι καιρό έχει. Όσοι για τους Αξιωματικούς του Νόμου, να δώσετε εξετάσεις που θέλετε να γίνετε και Αστυνόμοι, βάζοντας μπροστά τα σωματεία, έχετε λάβει πολλά δώρα ανέλπιστα, ως εδώ όμως. Πρέπει μια φορά σε αυτό το Σώμα να υπάρξει διαφάνεια και ισονομια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ εσύ έβαλες μέσο μία για να περάσεις και μία για να τοποθετηθείς κάπου που δεν θα δουλεύεις προφανώς...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε πιο όνειρο προσφέρει βοήθεια ο τεματζής; Είστε τόσο καλά κρυμμένοι που δεν φαίνεστε... Στα τμήματα να σας δω που πονάμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα μου τα χρόνια υπηρετώ σε μάχιμα τμήματα και δεν ξέρω τι θα πει ρεπό η αργία. Δεν είχα ποτέ τον χρόνο να διαβάσω για να δώσω. Εσύ; Που ξεκουράζει το κορμάκι και πρόλαβες; Να σε κάνουμε υποστράτηγο για τις πολύτιμες υπηρεσίες σου μεγαλοεγκέφαλε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ίσως το μόνο σοβαρό σχόλιο εδώ μέσα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακριβώς. Διαφάνεια και ισονομία. Να διεκδικήσεις τότε εξετάσεις σε κάθε βαθμό. Το γεγονός πως πέτυχες για Υ/Β δεν σημαίνει πως είσαι ικανός και για Υ/Α. Μια ζωή Ανθυπαστυνόμος εγώ; Μια ζωή Υπαστυνόμος κι εσύ. Αλλιώς εξετάσεις σε κάθε βαθμό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το είσαι παπαγάλος δεν σε κάνει ικανό αξιωματικό ούτε οξυδερκή. "Ένιωσες" στο διάβασμα γιατί είσαι σε Υπηρεσία που δεν σε τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν δούλευες δεν θα είχες χρόνο για παιχνιδάκια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να δόσεις εξετάσεις για τον επόμενο βαθμό σου και εσύ. Σου κάνει ρουσφετολογικά δωράκι η πολιτεία να παίρνεις βαθμούς χωρίς εξετάσεις από υπαστυνόμος μέχρι διευθυντής. Οι ΣΑΕΑ τραβούν το κουπί στις υπηρεσίες. Εσείς είστε άβουλοι κομπάρσοι. Ποτέ δεν θα λάβετε τον σεβασμό από τους υφιστάμενους σας γιατί δεν έχετε τα ελάχιστα προσόντα να τον κερδίσετε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θέλετε και μισθολόγιο Α με το τρίμηνο σεμινάριο χαχαχα δεν έχετε βγάλει πανεπιστήμιο και δεν ξέρετε τι είναι η ανώτατη εκπαίδευση η απόφαση του Στε το λέει ξεκάθαρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με αφορμή τις δρομολογημένες εξελίξεις σχετικά με το βαθμολόγιο του Αστυνομικού προσωπικού, θα ήθελα να παραθέσω κάποιες
σκέψεις που αφορούν στο σύνολο των συναδέλφων αστυνομικών κατοχών τίτλων ακαδημαϊκών σπουδών.
Μετά από σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο εύκολα μπορεί να βρει κανείς, άρθρα και προτάσεις που αφορούν τους πτυχιούχους αστυνομικούς με μια πληθώρα εύλογων επιχειρημάτων. Ως εκ τούτου δεν κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν αναλυτικά σε αυτό το κείμενο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα περισσότερα από αυτά τα επιχειρήματα εστιάζουν στην καταφανέστατη άδικη μεταχείριση των πτυχιούχων αστυνομικών σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υπάλληλους του Δημόσιου τομέα τόσο ως προς τις οικονομικές απολαβές όσο και ως προς τη βαθμολογική εξέλιξη. Πράγματι, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι κάτοχοι τίτλων σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ανήκουν στην κατηγορία (Π.Ε) με τις θετικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για το μισθολογικό και βαθμολογικό κλιμάκιο τους. Μια άλλη πτυχή που καλύπτουν αυτές οι προτάσεις σχετίζεται με αξιοποίηση των εν λόγω αστυνομικών, αφού έως και σήμερα δεν υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη για την καταγραφή και διάθεση τους σε καθήκοντα σχετικά με την επιστήμη που έχουν σπουδάσει.
Και ενώ σκέψεις και προτάσεις καταγράφονται διαχρονικά, η αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι πτυχιούχοι αστυνομικοί τα τελευταία χρόνια από την Πολιτεία κινείται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Διαπιστώνεται ότι είναι η μοναδική κατηγορία υπαλλήλων εντός του αστυνομικού σώματος που αντί να θεσπιστούν ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ της- είτε οικονομικές είτε βαθμολογικές- συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις ίσχυαν γι' αυτούς, όπως πχ η εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Μ.Α καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, καταργήθηκαν.
Όλη αυτή η παράδοξη πραγματικότητα φαίνεται να μην απασχολεί και να ενδιαφέρει κανέναν, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το αίσθημα αδικίας γι' αυτή τη μερίδα αστυνομικών. Αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης είναι οι συνάδελφοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είτε να αναζητούν εργασιακές προοπτικές σε διεθνείς οργανισμούς, που αναγνωρίζουν την αξία των πτυχίων και της εξιδεικευμένης γνώσης, είτε να αποθαρρύνονται από το να αναπτύξουν περαιτέρω την ακαδημαϊκή τους μόρφωση.
Την ίδια στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία και αναζητούν λύσεις σε αυτό το δυσεπίλυτο πρόβλημα, η θέσπιση κινήτρων για την απόκτηση ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών αποτελεί την ιδανικότερη προσέγγιση. Κίνητρα που συνδέονται με την πραγματική αναγνώριση των προσπαθειών αυτών των συναδέλφων και αφορούν είτε την βαθμολογική-οικονομική τους αντιμετώπιση είτε την έμπρακτη αξιοποίηση τους.
Έτσι με δεδομένη την πλουραλιστική φύση των καθηκόντων που εκτελεί καθημερινά ο Έλληνας αστυνομικός, που συχνά επικαλούμαστε για αναδείξουμε την πολυσχιδή δράση της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει επιστήμη που να μην είναι συναφής. Από τον αξιωματικό υπηρεσίας ή το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης που συχνά πυκνά αναλαμβάνει μεταξύ άλλων καθήκοντα ψυχολόγου ή κοινωνικού λειτουργού, τον Τμηματάρχη μιας υπηρεσίας, τον γραμματέα ή τον διαχειριστή υλικού που εφαρμόζουν, άθελα τους, αρχές της διοικητικής επιστήμης και logistics, έως τις πιο εξιδεικευμένες θέσεις που απαιτούν ειδικές γνώσεις κάποιας επιστήμης και η φιλομάθεια των Ελλήνων αστυνομικών είναι διατεθειμένη να καλύψει αρκεί να θεσπιστούν τα κατάλληλα κίνητρα.
Ενδεικτικά μια σειρά από κίνητρα θα ήταν :

πλήρης καταγραφή όλων των αστυνομικών με τίτλους προπτυχιακών μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών και αξιοποίηση τους στη βάση ενός νέου σύγχρονου καθηκοντολογίου
βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη
διευκόλυνση για την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών σπουδών

Η θέσπιση των ανωτέρω ή παρόμοιων μέτρων για την κυβέρνηση είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να απαντήσει σε ένα ερώτημα που συνδέεται άμεσα με τη φιλοσοφία που επιχειρεί να προωθήσει, αυτή της αριστείας. Θέλουμε ή όχι την αριστεία στις τάξεις της Αστυνομίας;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποτέ οι Αξιωματικοί της ΣΑΕΑ δεν φέρθηκε εχθρικά προς την εξέλιξη των υπόλοιπων συναδέρφων. Ποτέ οι Ανθυπαστυνόμοι δεν φέρθηκαν εχθρικά προς του υφισταμένους τους που από την επόμενη χρονιά θα γίνουν ομοιόβαθμοι τους Ανθυπαστυνόμοι με τα χρόνια κι όχι χωρίς εξετάσεις. Οι μόνοι που όλα τα χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν συντεχνιακά, εχθρικά και σε βάρος της ομόνοιας του σώματος είστε οι τεμά. Τέτοια κείμενά σας αποδεικνύουν κάθε φορά τόσο το χαμηλό επίπεδό σας, όσο και το ήθος σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Περιληπτικά αυτό που λένε είναι: Σας παρακαλούμε κε. Υπουργέ, εμείς που πάσχουμε από σύνδρομο ανωτερότητας και έχουμε κάνει και ένα 3μηνο σεμινάριο επιπέδου τουλάχιστον διδακτορικού κάντε με την χάρη να γινόμαστε παίρνουμε έναν βαθμό το χρόνο και σύντομα να γίνουμε στρατηγοί. Επίσης κε. Υπουργέ χαντακώστε όποιον είναι υφιστάμενός μας γιατί κανείς δεν είναι άξιος σαν εμάς.
Πόσο αξιοθρήνητοι είστε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ αγράμματε απόφοιτε ΣΑΕΑ γράφεις Να ΔΟΣΕΙΣ εξετάσεις. Δόσεις με όμικρον είναι αυτές που βάζει ο Κωτσοβολος, εσύ προφανώς θες να πεις δώσεις με ωμέγα που είναι κάτι άλλο. Γύρνα πίσω να γράψεις πάνω από δέκα στην έκθεση όπως έγραψα εγώ στο ΤΕΜΑ, γιατί ακόμη και είκοσι να έγραφες σε όλα τα μαθήματα, εαν έγραφες κάτω από τη βάση έκθεση, όπως εσύ, δεν περνούσες ούτε έξω από το ΤΕΜΑ. Να σε χαίρονται καμάρι που δεν ξέρεις ούτε ορθογραφία. Απάντηση από έναν Τεματζη αγοράκι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διάβασε το π. Δ. 24/97 να δεις τι λέει που θες να γίνεις και Αξιωματικός, και άσε τους άλλους που μπορούν ανιδεε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είτε σ αρέσει είτε όχι, είμαστε Αξιωματικοί παραγωγικής σχολής. Άνοιξε κάνα π.δ. Να ξεστραβωθεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συναδελφικοτητα δεν υπάρχει από την στιγμή που οι τεμα τα βαζουν με τους συναδέλφους του νόμου.
Με ποιο τρόπο υποβαθμιζουν οι του νόμου το τεμα; Με την ίδια λογική και το τεμα δεν υποβαθμιζει τους σαεα;
Δηλαδή επειδή ήξερα ότι θα φτασω μέχρι τον ανθυπαστυνομο δεν εχω δικαίωμα να διεκδικήσω κατι παραπάνω; Μήπως έπρεπε να σας ρωτήσουμε; Μήπως δεν έχουμε δημοκρατία;
Απο πού και ως που οι του νόμου είναι εις βάρος του τεμα;
Σώνει και καλά θα αλλάξει μόνο για τους Υπαστυνόμους τού νόμου το βαθμολογιο;
Γιατί δεν δείχνετε τον ίδιο ζήλο και για τους μη ανακριτικους που θα γίνουν ανθυπαστυνομοι;
Γιατί δεν δείχνετε τον ίδιο ζήλο και για τους εκ πανελληνίων πού θα γίνουν Υπαστυνόμοι;
Γιατί δεν δείχνετε τον ίδιο ζήλο και για τους Υπαστυνόμους τού νόμου που προήχθησαν με τον νόμο 69/2019 σε αστυνομους β;
Όλοι αυτοί δεν υποβαθμιζουν τίποτε για εσας;
Μήπως έχετε εμπάθεια με συγκεκριμένη κατηγορία αστυνομικων;
Γιατί κατηγορείται τους Υπαστυνόμους τού νόμου για όλα τα άσχημα και όχι αυτούς που νομοθετούν;
Ρωτησατε αν δέχονται τα αιτήματα σας οι σαεα; Όχι φυσικά.
Γιατί οι Υπαστυνόμοι του νομού να ρωτήσουν εσάς αν δέχεστε αυτά που θα έρθουν;
Και επειδή είστε πιο διαβασμενοι απο εμας, από που και ως που πηγάζει τό δικαίωμα σας να κρίνεται τον νομοθέτη;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι εσύ δεν ήθελες να δωσεις ή δεν τα κατάφερες να περασρις ή περιμένεις να σου χαρίσουν ένα αστέρι δεν πάει να πει ότι όσοι διεκδίκησαν την ανέλιξη τους πρέπει να μπουν στην ίδια κατηγοριοποίηση με σένα, οταν δύο Ανθυπαστυνομοι, ο ένας δίνει εξετάσεις για εξέλιξη και ο άλλος όχι ή δεν περνάει τις εξετάσεις, έχουν την ίδια κατάληξη εσένα σου φαίνεται λογικό;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ έγινες Ανθυπαστυνομος χωρίς εξετάσεις και θέλεις να γίνεις και υπαστυνομος με τον ίδιο τρόπο και μιλάς για κάποιους που έδωσαν εξετάσεις, έχεις πολύ πλάκα ζεις στο δικό σου κόσμο, παρτακιας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λογικό και δίκαιο είναι. Δεν έχουν την ίδια εξέλιξη. Εσύ θες να παίρνεις βαθμό ανά 3-5 χρόνια γιατί έκανες 3 μήνες σεμινάριο και απαιτείς ο άλλος να μείνει στον ίδιο βαθμό μέχρι τη σύνταξη. Διεκδίκησε να δίνεις εξετάσεις για κάθε βαθμό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παραγωγικής λέει! ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Το πιστεύεις αυτό ε; Να σας γράψουμε Π.Ε. ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συναδελφε.... Δε βλέπεις εχθρούς αλλά κατηγορεις αυτους που νομοθετούν. Άρα αυτοί είναι οι εχθροί σου. Μίλα με αυτούς και μην κατηγορεις τους Υπαστυνόμους τού νόμου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ εμείς δεν είμαστε ανακριτικοι υπαλληλοι... Κ. Διοικητα τεμα να μην με βάζεις αξ. Υπηρ. αφού ντρέπεσαι για εμένα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού είστε τόσο ικανοί οι Τεματζήδες να κάνετε ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ Υπηρεσίας και να βγούμε εμείς οι ανίκανοι κανένα περιπολικό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ κάτι ξέρεις... Πες και σε εμάς τι θα προβλέπει το νεο βαθμολογιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν τα ξέρεις Καλά! Τους Α/Β' εξ ανθυπαστυνομων θα τους δώσουν οργανική αξιωματικου!! Όποτε οι εκ της ΣΑΕΑ αξιωματικοί ας χαιρετήσουν για πάντα τη μετάθεση τους στην επαρχία μιας και θα γεμίσει απο κατώτερους αξιωματικούς!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα καταλαμβάνουν οργανική αξιωματικού και εσείς εκεί στη ΣΑΕΑ κοιμάστε όρθιοι! Όταν όμως θα κατρακυλησετε στους πίνακες μεταθέσης για τον τόπο συμφερόντων σας, εκεί θα σας τσουξει!! Θα σας περνάνε Όχι μόνο οι Τεματζηδες αλλα και οι εξ ανθυπαστυνομων!! Και λογικό Γιατί έχετε πολυ λιγότερα χρόνια στην αστυνομία και ως εκ τούτου λιγότερα μόρια!! Δε θα πάτε ποτέ σπίτια σας!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί δεν μας λες τι ξέρεις συναδελφε για το νέο βαθμολογιο; Για να λες ότι θα πιάνουν θέση αξιωματικού κάτι θα ξέρεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε εγώ δεν είπα τίποτα η προσφυγή σας στο ΣΤΕ το είπε διάβασε την απόφαση να ξεστραβωθεις που το παίζεις και έξυπνος αν δεν την έχεις δει να στην παραθέσω δεν έχω θέμα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που να πας ρε γατάκι εσυ που μόλις βγαίνεις απο τη Σχολή στο πεζοδρόμιο τρέμει το φυλοκαρδι σου! Κάνε εκεί αξιωματικός υπηρεσίας και πολυ σου ειναι!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μαύρα μεσάνυχτα έχετε εκεί στη ΣΑΕΑ! Εννοείται και θα καταλαμβάνουν οργανική αξιωματικού! Α, ρε καημένοι ΣΑΕΑτζηδες θα σας περνάνε και οι ανθυπαστυνομοι στον πίνακα μεταθέσεων πλέον! Είστε γισ λύπηση!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να διεκδικεις , για σενα ή την κατηγορια οπου ανηκεις,το καλύτερο, ειναι εύλογο και λογικο.
Να διεκδικεις για τους κατώτερους σου , το χειρότερο,ειναι τουλαχιστον άστοχο. Προτείνω να μεινουν ανθυπαστυομοι για 25 χρονια (15 μου φαίνονται λιγα)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να διεκδικεις , για σενα ή την κατηγορια οπου ανηκεις,το καλύτερο, ειναι εύλογο και λογικο.
Να διεκδικεις για τους κατώτερους σου , το χειρότερο,ειναι τουλαχιστον άστοχο. Προτείνω να μεινουν ανθυπαστυομοι για 25 χρονια (15 μου φαίνονται λιγα)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν και δεν θα γίνει αυτο θα σου κανω τη χάρη να σου απαντήσω. Προσπαθείς να βάλεις τους σαεα εναντίον μου; Οι δικές μου οργανικές σε πειράζουν; Οι δικές σας εδω και πενήντα χρόνια δεν γεμίζουν τις οργανικές θέσεις αξιωματικου των νομών; οι δικές σας οι θέσεις είναι βελούδο οπως έλεγε και μια ψυχή;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριε συναδελφε δεν τα βαζει κανενας με τους αξιωματικους εκ του νομου, μονος σου με οσα.λες δινεις και απαντηση στο οτι αυτο που ερχετε ειναι συνεχεια και αλλων που προηγηθηκαν και δεν ηταν σωστα προς ολες τις κατευθυνσεις, ξεχνας οτι το ΤΕΜΑ ειναι Τμημα Επαγγελματικης Μετεκπαιδευσης Ανθυπαστυνομων, οποτε και εγω οπως και πολλοι αλλοι προερχομαστε απο Ανθυπαστυνομους που μεσα απο μια αξιολογηση (μην μπουμε τωρα στο ζητημα αν ειναι η καταλληλη ή οχι, αυτη υπαρχει και προυπηρχε) προαχθηκαμε, δεν μπηκαμε χτες στην αστυνομια, δεν ηρθαμε απο το πουθενα, ημασταν ανθυπαστυνομοι σαν εσενα και πολλους αλλους και οταν διναμε εξετασεις ειχαμε τις ιδιες αγωνιες, αλλα ετυχε να πετυχουμε εμεις και προσωπικα οχι αμεσα (καθε χρονο ημουν επιτυχων αλλα αποτυχων μεχρι να τα καταφερω και χωρις κανενα μπαρμπα οσο και να θελουν να υποβαθμισουν τον κοπο και τις θυσιες μου καποιοι), οποτε μεσα απο μια αξιολογηση προηχθη αναμεσα σε ομοιους μου και πολλοι απο οσους δεν εγιναν πηραν προαγωγη με τα χρονια, καποιοι πηραν νωριτερα με τα δικαστηρια ενω αλλοι που ειχαν τις ιδιες προυποθεσεις δεν πηραν (αραγε γιατι δεν υπηρχε ιδια αντιμετωπιση) οποτε τωρα αν και κατωτεροι οταν θα ερθει το Π.Δ. θα γινουν αστυνομοι (οπως και καποιοι με ενα πτυχιο και αφου τους εκαναν αδικησαν αλλους που δεν εκαναν στη συνεχεια καταργηση του Π.Δ. ταχα μου για να βγαλουν δικαιο βαθμολογιο, ποιον κοροιδευουν) λογω του οτι εχουν χρονια στον βαθμο και θα υποβαθμισουν εμενα και ολους τους αλλους σε μια νυκτα με τις ευχες των συνδικαλιστων, γιατινθα γινουν αστυνομοι αμεσα καταστρατηγοντας την υπαρχουσα ιεραρχια, σαν να λενε ενας αρχιφυλακας θα γινεται υπαστυνομος και ενας ανθυπας οχι, αν αυτο ειναι δικαιο τοτε παω πασο, εγω μπορει να ειμαι ο χειροτερος ολων σε ικανοτητες μπορει να μην σκαμπαζω και απλα να ειμαι καλος παπαγαλος που λενε μερικοι, μπορει να δουλευω σε κανα γραφειακι και να ειχα χρονο να διαβασω που λεει καποιος.αλλος, πολλα μπορει, αν ηξερες ομως με ποιον μιλουσες τοτε θα σου λυνοταν και οι αποριες σε ολα τα παραπανω και κατα ποσο ισχυουν, ομως εγω εχω να ρωτησω κατι εσυ και ο καθε εσυ γιατι εισαι ικανος περισσοτερο απο εμενα και ολους τους αλλους που γιναμε, τι ειναι αυτο που κανεις καλυτερα για να συγκριθουμε δεν ακουσα κανεναν να λεει εγω ειμαι καλυτερος γιαυτο (γιατι οτι να πεις εσυ και εγω δεν υπαρχει μονο ενα πραγμα στη δουλεια μας που πρεπει να κανουμε καλα, καθε μερα καθε στιγμη κρινομαστε), δεν νομιζω οτι υπαρχει σωστη απαντηση κυριε συναδελφε ουτε εσυ εισαι καλυτερος απο εμενα ουτε εγω απο εσενα, γιαυτο υπαρχει μια αξιολογηση (μπορει και λαθος) αλλα μεσα απο αυτη επειδη δεν μπορουμε ολοι να γινουμε λογω περιορισμου θεσεων αξιωματικοι, για να υπαρχει και αναλογη αξιοποιηση των συναδελφων απο σαεα (δεν ειναι ειρωνικο) ειναι το δικαιο, γιατι αραγε να υπαρχει οριο ποσοι θα μπαινουν στη σαεα απο πανελληνιες και γιατι να υπαρχει σχολη αστυφυλακων, εγω λεω να μην υπαρχει οριο στη σαεα και να μπαινουν ολοι οσοι δινουν πανελληνιες δεν ειναι σωστο το οριο στον αριθμο εισακτεων (ρε μας δουλευετε), ολοι λετε οτι ναναι χωρις κανενα κριτηριο απλα ξυπνατε κοιτατε τον καθρεπτη και λετε εγω ειμαι και αλλος δεν ειναι, οχι κυριε συναδελφε υπαρχουμε και αλλοι και επειδη καποιοι που αποφασιζουν μας υποβαθμιζουν θα σου ελεγα ακριβως που γραφω το βαθμο αλλα οχι δημοσια, μας υποβαθμιζουν ως προσωπικοτητες ως ανθρωπους που πετυχαμε που κατι ηθικα κερδισαμε αυτο διεκδικουμε το ηθικο, ημουν αστυφυλακας ημουν αρχιφυλακας ημουν ανθυπας δεν νομιζω ολοι οσοι γνωρισα να αξιζαν να κανουν αυτη τη δουλεια και οχι να παρουν βαθμο και πεστε οτι θελετε, ευχομαι τα καλυτερα σε ολους σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγω ειμαι τεματζης και κανω ολο αξυπ με 25 χρονια υπηρεσιας, ειλικρινα αν υπηρετουσατε διπλα μου θα το ειχατε βουλωμενο γιατι απλα δουλευω και εκτελω τα καθηκοντα μου διωχνοντας απο κοντα μου εκμηδενιστες και ανυπαρκτους, κανεις δεν ειναι τελειος και δεν τα κανει ολα τελεια, αλλα εσεις μιλατε υποτιμητικα και μονο πισω απο την ανωνυμια σας, σε ολους εσας που το μονο επιχειρημα σας ειναι να εξυβριζετε το μονο που θελω να πω ειναι οτι ειστε το τιποτα που εχω διπλα μου στα χρονια υπηρεσιας μου και το αφηνω στη σαβουρα που μαζευει μεσα του, κανενας τεματζης δεν υποτιμαει κανεναν συναδελφο του, ατομικα ως ξεχωριστες προσωπικοτητες σιγουρα εγιναν τεματζηδες και ατομα με ιδια χαρακτηριστηκα σαν τα δικα σας, αλλα η πλειοψηφια ειναι οπως και η πλειοψηφια στο σωμα αξιοι ανθρωποι πρωτα απο ολα που προσπαθουν να σταθουν ατο υψος που επιβαλλουν τα καθηκοντα μας και κανεις τεματζης δεν θελει να φαει κανενος σαεα τη θεση, εγω ειμαι μεγαλυτερος σε ηλικια και εχω προισταμενους αξιωματικους απο σαεα, που χαιρομαι για τη συνεργασια μαζι τους, σεβομαι απεριοριστα και αποδεχομαι το ρολο μου αναγνωριζοντας το ρολο τους και το ιδιο συμβανει με συναδελφους οποιουδηποτε βαθμου, συναδελφους που ξερεις οτι οποιο βαθμο και να φερουν ειναι στηριγμα και εχεις παντα κερδιζεις απο τη συνεργασια μαζι τους, ενω απο αυτους που δεν αξιζουν της εκτιμησης μας οπως εσας τους υβριστες και ισοπεδωτες των παντων δεν χρειαζεται ο οποιος βαθμος για να τους αφηνω στην ανυπαρξια τους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυο βασικά πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστούν.Το πρώτο που λένε συνέχεια οι Υπαστυνόμοι του Νόμου είναι γιατί εμείς να μην πάρουμε προαγωγή? Η απάντηση είναι απλή ! Βεβαίως και να πάρεις συνάδελφε, άλλωστε τόσα χρόνια πως λειτουργούσε η Αστυνομία? Η Αστυνομία δίνει και δεύτερη ευκαιρία, όπως και οι περισσότεροι οργανισμοί στον κόσμο. Δεν κατάφερες να περάσεις από τις Πανελλαδικές ΣΑΕΑ? Υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία.Δίνεις εξετάσεις περνάς στο ΤΕΜΑ, όπως γινόταν τόσα χρόνια και γίνεσαι Αξιωματικός και φτάνεις μέχρι το βαθμό του Υποδιευθυντή. Βαθμοί δίχως εξετάσεις δεν μοιράζουν πουθενά στον κόσμο!Αυτά τα κάνουν μόνο ρουσφετολογικά, να συνδέουν προαγωγές δίχως αξιολογικά κριτήρια (εξετάσεις). Δηλαδή έδωσες εξετάσεις πέρασες Αρχιφύλακας, μετά έγινες Ανθυπαστυνόμος ΔΙΧΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, Υπαστυνόμος πάλι δίχως εξετάσεις και μετά θες να γίνεις και Αστυνόμος εν ενεργεία! Σκέψου ότι οι περισσότεροι ΤΕΜΑ αυτή τη στιγμή έδωσαν εξετάσεις για Αρχιφύλακες, εξετάσεις για Ανθυπαστυνόμοι και εξετάσεις για Υπαστυνόμοι! Πως το κρίνεις αυτό να έχεις την ίδια αντιμετώπιση με κάποιον που για κάθε βαθμό έδινε εξετάσεις. Τέλος λέτε όλοι εδώ μέσα πως τελειώσαμε τετράμηνο σεμινάριο.Οι απόφοιτοι του ΤΕΜΑ μέχρι και το 2010 τελειώσαμε ετήσιο σεμινάριο, ένα εκπαιδευτικό έτος. Από το 2011 το Αρχηγείο αποφάσισε ότι δεν χρειαζόταν (λόγω των πολλαπλών εξετάσεων και του επιπέδου των σπουδαστών )να είναι ετήσιο και το έκανα τετράμηνο. Δεν φταίμε εμείς λοιπόν που το Αρχηγείο αποφάσισε ότι για τους ΤΕΜΑ δεν υπάρχει λόγος το σεμινάριο να ναι μια εκπαιδευτική χρονιά.Βάλε τα με το Αρχηγείο!Αλήθεια οι Αρχιφύλακες μετά τις πανελλήνιες που γίνονται Ανθυπαστυνόμοι δίχως εξετάσεις και Υπαστυνόμοι πάλι δίχως εξετάσεις και τώρα διεκδικούν να γίνουν Αστυνόμοι πόσους μήνες περάσαν σεμινάριο ??? ΜΗΔΕΝ μήνες ! Αρα λοιπόν εσείς που τα βάζετε με εμάς μετά τη σχολή Αστυφυλάκων δεν περνάτε κανενός είδος εκπαίδευση και ζητάτε βαθμό Αστυνόμου στην ενεργεία και έχετε προαχθεί σε ένα σωρό βαθμούς, με εξετάσεις μόνο στο βαθμό του Αρχιφύλακα, που κάθε σειρά σας έπαιρνε από 300 άτομα και πάνω, σε αντίθεση με το ΤΕΜΑ που πήρε δυο έτη 106 άτομα και μετά πάντα κάτω των 100! Τι συζητάμε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το θέμα δεν είναι το ΤΕΜΑ φίλε ειναι η νοοτροπία... επεισης δεν καταλαβαίνω τι θέμα έχουν οι εκ του ΤΕΜΑ με το να γίνουν μεχρι κ διευθυντές τι τους έφαγαν την θέση οι υπαστυνομοι του νόμου νομίζω πως αυτά εινα αστεια πράγματα, επίσης μην ξεχνάς πως μέχρι υπαστυνομος φτάνεις και χωρίς να έχεις δώσει ποτέ εξετάσεις ούτε για αρχιφυλακας κ μέχρι ανθυπας σίγουρα αν εισαι εφ... οπότε νομίζω πως δεν είναι τόσο απλό το θέμα λέτε υπάρχει μια κάποια αδικία.!οσο για το σεμινάριο τι να πω εδώ υπάρχουν παιδιά που έχουν βγάλει νομική και εσείς λέτε για το σεμινάριο να γίνει ΑΕΙ ντροπή!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ το μόνο που μπορώ να πω κ να διακρίνω εδώ μέσα κομλεξισμος στο μεγαλείο του !!!οι περισσότεροι των τεμα βγάζουν τα κόμπλεξ τους!όταν βάζουν το 🌟! ένα έχω να πω!!! είστε κομπλεξικοι!!!σας βλέπω!!! πάτε κ κλεγοσαστε στους διοικητές να μην σάς βάζουν αξυπ.!!κ να κάνετε επόπτες!! ντροπή σάς!!!ου να χάθηκε!! όλοι κάνετε τούς πονηρούς!!!ας ξυπνήσουν οι αξιωματικοί τών ΣΑΕΑ!! εσείς τους τρώτε τις θέσεις!!σας βλέπω πόσο διασβαστεροι είσαστε!! στην πράξη!!!οι περισσότεροι βάζετε παρέα την αντίσταση με την απείθεια!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αξιοι οο συναδελφοι που κατεχουν οποιον τιτλο πανεπιστημιου κατεχουν, αλλα αυτο δεν σε κανει αστυνομικο και εσεις που υο λετε ειστε βαθια νυχτενοι, εγω εχω υπηρετησει με συναδελφους με πτυχιο νομικης αλλα οταν πηγαιναν σε συμβαντα και ειδικα θανατηφορα ετρεμε η καρδουλα τους γιατι εκει μαζι με τη γνωση πρεπει να εχεις και αλλα για να διαχειριστης την οποια δυσκολη κατασταση και αυτο ειτε εισαι σαεα ειτε τεμα ειτε αστυφυλακας δεν το παιρνεις με πτυχιο, τοτε να μην γινει κανενας μας τιποτα αν δεν εχουμε πτυχιο, ας αποταχθουμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αστυνόμοι β προερχόμενοι απο ανθυπαστυνομοι δε θα είναι ούτε διακόσιοι και δεν θα καταλαμβάνουν οργανικές αστυνομου β. Ισα ίσα θα βολευτουν αυτοί που κέρδισαν το δικαστήριο... άρα δεν υπάρχει προβλημα με τους σαεα... Εσείς απο τεμα που θα πάρετε και θέσεις στο βαθμό του Αστυνομικού διευθυντή να δούμε τι δικαιολογίες θα πείτε που θα τους φάτε τις θέσεις... Διότι αντί να αυξήσουν τις θέσεις στους σαεα θα γίνεστε εσεις... κ υποδιευθυντες... Τα ξέρουν αυτά οι σαεα;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κλασσική περίπτωση βλάβης grammar nazi, δεν είναι ακριβής επιστήμη αγαπητέ τεματζη η ορθογραφία, είναι γεγονός ότι συνεχώς αλλάζει και γίνεται απλούστερη μεταβάλλεται σύμφωνα με την καθημερινότητα και τις ανάγκες μας , επίσης το θέμα είναι άσχετο με τα προσόντα που δεν έχεις, ορθογραφικά λάθη κάνουν οι πάντες ακόμα και προεδροι του Αρείου πάγου οι γιατροί κτλ κτλ όλα είναι ανθρώπινα διάβασε κάποια απόφαση η κάποια συνταγή γιατρού και θα καταλάβεις, αλλά μάλλον εσύ είσαι πιο ικανός από όλους τους επιστήμονες γιατί έγραψες ΤΕΜΑ και έβγαλες τρίμηνο σεμινάριο. Τέλος γίνονται και λάθη από το τ9 κτλ και από βιασύνη, γι αυτό αγαπητέ αν θέλεις να μιλάς να μιλάς με σωστά επιχειρήματα επί του θέματος όχι με μπούρδες τεματζακο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είδες που δεν τα ξέρεις καλά. Στα έντεκα χρόνια Αξιωματικού φίλε μου θα γίνονται ΆΠΑΝΤΕΣ, όχι διακόσια άτομα που λες. Σκέψου ότι υπάρχουν σειρές Αρχιφυλάκων που ήταν πάνω από 500 άτομα. Αυτοί λοιπόν όταν με το καλό γίνουν Υπαστυνόμοι και κάτσουν στο βαθμό έντεκα χρόνο, αυτοδικαια γίνονται ΟΛΟΙ και οι πεντακόσιοι Αστυνόμοι Β. Τόσους δεν βγάζει η Σαεα και το ΤΕΜΑ μαζί σε δύο χρόνια! Καταλάβαινες τι έχει να γίνει!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ευνοϊκή ρύθμιση για την τοποθέτηση των νεοεξερχομένων του ΤΕΜΑ την έχετε υπ' όψιν σας ή όχι?Ααα συγνώμη εδώ αναφέρετε μόνο όσα σας συμφέρουν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θελουμε ρε βαθμο διευθυντη, ποιος σου ειπε οτι θα ζω υπηρεσιακα μεχρι τοτε για να ζηταω να γινω διευθυντης ξερεις ποσοι απο εμας εχουμε αρκετα χρονια υπηρεσιας, τωρα με ξεπερνα καποιος που ειχα ξεπερασει με τον πλεον αξιοπιστο τροπο των εξετασεων και τωρα γινεται αυτος αστυνομος και εγω παραμενω υπαστυνομος γιατι ετσι ηθελαν οσοι αυτοπροβαλλονται και ειτε αρεσει ειτε δεν αρεσει τους μονους που ριχνουν ειναι τους τεμα και κανεναν αλλο, ποια τα κροτηρια για να προαχθει υφισταμενος σε σχεση με προισταμενο του, τι ημαστε ιδιωτικη επιχειρηση, κανεις δεν απανταει με επιχειρηματα μονο εκστωμιζεται κακιες, μαλλον καλυτερα ειναι υπαρχει ενας βαθμος για ολους σας του στρατηγου και ας ειστε στο πεζοδρομιο. Αλλα επειδη ειστε και μικροι ηλικιακα και στα χρονια ξερω πολλους που δεν ηθελαν να γινουν ουτε αρχιφυλακες ανακριτικοι για να μην κανουν αξυπ, ξερω πολλους εκει που υπηρετω την πλειοψηφια δηλαδη των υπαστυνομων εκ του νομου, πολλοι αξιοι συναδελφοι που φυσιολογικα κουραστηλαν με τοσα χρονια υπηρεσιας, αλλα και αμορφωτους που μην πω πιυ επρεπε να ειναι, που εχουν κανει αναφορες για να απαλλαγουν απο διαφορα καθηκοντα λογω του οτι αυτοι δεν ειναι αξιωματικοι σαν τους σαεα και των τεμα και τωρα τους κανουν αστυνομους, οχι δικαια με μια σειρα μη διατταρασοντας την ιεραρχια αλλα σε βαρος της ηδη υπαρχουσας ιεραρχιας και εκει ειναι το ολο προβλημα οχι στο να γινει αστυνομος και να εξελισσεται ο οποιος συναδελφος, στην παραβιαση νομων π.δ. με τα οποια αλλοι ειχαν κερδισει κατι παραπανω, οχι παρανομα και οχι σε βαρος αλλων στην ιδια δουλεια, ολοι το μονο που λετε ειναι οτι πρεπει να αλλαξει το βαθμολογιο και εγω μαζι αλλα γιατι δεν λεει οτι για να προαχθουν να προαχθει πρωτα ο τελευταιος ανωτερος τους στην παρουσα φαση, γιατι δεν καταργει το τεμα αφου δεν εχει κανενα νοημα πια, αλλα επι της ουσιας ολοι αυτοι τι θα προσφερουν παραπανω απο οτι μεχρι σημερα λογω βαθμου πια, μηπως θα αραξουν καλυτερα. Το προβλημα ειναι καθαρα στις οικονομικες απολαβες μας και για να κρυφτουν οι αδικιες στο μισθολογιο μας, αλλαζουν το βαθμολογιο για να φαγωθουμε γιαυτο για αλλα τριαντα με σαραντα χρονια, με τις αδικιες που θα δημιουργησει στον παροντα χρονο και θα εχουμε τους συμδικαλιστες να μας λενε οτι επι ημερων τους εκαναν εργα, να μην τους χαρακτηριασω και το κακο ειναι οτι μεσα σε ολα αυτα τα σωματεια συνδικαλιστων υπαρχουν και τεματζηδες που δεν καταφεραν ή δεν θελησαν να γινουν ενοχλητικοι και δεν φροντισαν να υπερασπισουν δικαιωματα που κερδηθηκαν με κοπο και οχι σε βαρος κανενος, με οσα προεβλεπαν τα π.δ. και οι διαταξεις της υπηρεσιες, τις οποιες δεν εχετε ιδεα κανενας σας και αν ξερετε κατι το μαθαινετε μεσα απο σχολια στο ιντερνετ ή απο το στομα αλλου συναδελφου, κυριοι να περασετε καλα τις γιορτες και να ειστε ολοι καλα, τα συλληπητηρια μου για τον συναδελφο "προισταμενο" που εφυγε σημερα να βρουν δυναμη οι δικοι του να ειναι καλα να τον θυμουνται, γιατι στο τελος μενει η ζωη και η υγεια και οσα εχουμε πετυχει ο καθενας ξεχωριστα στη ζωη μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι να είναι έτσι αλλά σύντομα θα δεις ότι κανεις κανεις λάθος. Σχετικά ομως με αυτά που σε αφορούν σε βολεύει και δεν απαντάς. Καταλαβαινεις τι έχει να γίνει!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φυσικά τώρα που θα έρθει δεν τον θέλει κανένας τεμά το βαθμό του διευθυντή...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λοιπόν παιδιά πλάκα πλάκα τρία χρόνια τώρα η αστυφυλακων μαζί με την εξομοίωση τρεις μήνες το σεμινάριο του ΤΕΜΑ αντε ένα 9 μηνο έμεινε για βγάλουμε ΑΕΙ αν κάτσουν μερικά σεμινάρια ακόμα, και μετά διεκδίκηση θέση γενικού επιτελευς για όλους!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να βγάλεις το ΤΕΜΑ είσαι τουλάχιστον 34 ετών, παντρεμένος με παιδιά μικρά. Θες εσύ τώρα να μου συγκρίνεις τον ΣΑΕΑ που είναι 22 ετών χωρίς σύζυγο, χωρίς παιδιά με μηδέν χρόνια υπηρεσίας στην πλάτη με τον πιο πάνω Τεματζη. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι! Ειλικρινά! Η Αστυνομία δεν θέλει να σου δώσει ένα βαθμό στα 34+ και σε αντάλλαγμα να σου διαλύσει την οικογένεια. Προαγωγή πήραμε, δεν κάναμε πειθαρχικο παραπτωμα για να μετατεθουμε. Ειλικρινά ντροπή σου να θες με αυτά τα δεδομένα να κλείνεις σπίτια για μια προαγωγή. Κατάλαβε το άλλη η ηλικία και η οικογενειακή κατάσταση του 22αχρονου Σαεα και άλλη του 34+ Τεματζη. Ντροπή σου και πάλι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για μιλησε μας για τις θέσεις που θα βγάλουν για υποδιευθυντες και διευθυντες για τα τεμα, χωρις παράλληλη αύξηση των θέσεων των σαεα σε αυτους τους βαθμους. Ελα πες μας και τα του οίκου σου. Μην ντρέπεσαι. Πολλοί κρύβονται πίσω απο άλλους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι να μας πεις οταν ερθει η ωρα ποσοι τεμα θα γινουν διευθυντες, ισως προλαβουν να γινουν και αντιστρατηγοι, αν απο τους 400 καταφερουν 10 απο ολες τις σειρες να γινουν διευθυντες να ερθεις εξυπνε να μας το πεις, αλλα κυριε εξυπνε στην πορεια μεχρι να γινουν διευθυντες θα πρεπει να ξεπερασουν τους βαφτισμενους αστυνομους χωρις κανενα κριτηριο, με μονη αξιολογηση τα χρονια υπηρεσιας, παλι μια αποψη χωρις επιχειρηματα απλα ξεστομιζεις μια κουβεντα, για να νιωσεις οτι κατι ειπες, αν εισαι αντιμειμενικος ενημερωσου, γιατι καποιοι τεμα ειχαν επτα χρονια να γινουν αστυνομοι λογω επετηριδας και αλλοι θα γινουν σε μια μερα και μετα ελα να μας πεις τι ενοχλει τελικα και τι οχι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχα πλάκα έχεις, επικαλέστηκες Άρειο Πάγο, γιατρούς, Τ9, απλούστευση γλώσσας και τέλος τη θέση των πλανητών για να δικαιολογήσεις την αγραματτοσύνη σου. Δεν σημαίνει ότι τελείωσες Σαεα και ξέρεις να γράφεις. Όσο για το τεματζακο όταν εγώ ερχόμουν πρώτος στις εξετάσεις Αρχιφυλάκων, Ανθυπαστυνόμων και ΤΕΜΑ, εσύ έκανες πιπίλα! Μακάρι να τύχει να συνεργαστούμε ποτέ να δεις ποιος ξέρει τι..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν σε πειράζει δηλαδή που θα γίνονται 500 Υπαστυνόμοι του Νόμου του χρόνο Αστυνόμοι, συν τη σειρά Σαεα, συν τη σειρά το ΤΕΜΑ. Τι σε νοιάζει τότε? Προσωπική στρατηγική. Απλά να βάλεις εσύ τα τρία αστέρια, δίχως αξιολογικά κριτήρια και να το παίζεις στη γειτονιά και στους συγγενείς Αξιωματικός και να καμαρώνεις. Να βλέπεις και πέρα από τη μύτη σου! Για ο, τι βαθμό αγωνίζονται οι ΤΕΜΑ έχουν δώσεις τις περισσότερες εξετάσεις εξετάσεις στην Αστυνομία από όλους τους υπόλοιπους!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τόσα ξέρεις τοσα λες. 180 θα είναι οι θεσεις συνολικά και αν δεν συνταξιοδοτηθούν αυτοι που τις έχουν οι υπόλοιποι δεν θα λάβουν το βαθμό του α.β. ελπίζω να χάρηκες τεματζη. Χριστουγεννιάτικη χαρά σου προσφερα. Όμως για τος θέσεις που θα παρεις εσύ απο τους σαεα δε σε πειράζει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιστολή από Αξιωματικούς της Σ.Α.Ε.Α.
Θέμα αυτής, το επικείμενο-προτεινόμενο βαθμολόγιο της Αστυνομίας και η προβληματική του διάσταση.
...Η κάθε μεταρρύθμιση πρέπει να αποτυπώνει το σύστημα αλλαγής της οργάνωσης των διοικητικών συστημάτων, διά της σύνδεσης και με ομαλό τρόπο μετάβασης, από το παλιό, στο νέο. Έτσι και πριν από 25 περίπου χρόνια πραγματοποιήθηκε μία σημαντική μεταρρυθμιστική τομή στην Ελληνική Αστυνομία με την διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, ως τον μόνο τρόπο ένταξης προσωπικού σε αυτή. Μπορεί το σύστημα να έχει κάποιες αδυναμίες, αλλά υπήρξε το μόνο αδιάβλητο για την εισαγωγή σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Χώρας. Στην Αστυνομία δημιουργήθηκαν βέβαια σε αυτά τα εικοσιπέντε χρόνια, παράλληλες διαδικασίες ένταξης και εξέλιξης, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν σε νέα ανάγκη ομογενοποίησης του προσωπικού προ δεκαετίας κι έτσι δημιουργήθηκε ένας φαύλος κύκλος διαρκούς παθογένειας που τα ( αρνητικά ) αποτελέσματά του, τα βιώνει ο θεσμός και οι υπηρετούντες σε αυτό μέχρι σήμερα. Η επιτυχία του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων για την είσοδο στη Σχολή Αξιωματικών καταδεικνύεται από το γεγονός ότι κάθε χρόνο η βάση της Σ.Α.Ε.Α. στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ανέρχεται σταθερά πάνω από 18.000 μόρια, τοποθετώντας την έτσι στις πιο ελκυστικές Σχολές. Αυτές τις μέρες πληροφορηθήκαμε για ένα σχέδιο βαθμολογίου που σκοπεύει να προωθηθεί και πραγματικά αναρωτιόμαστε, αν άξιζαν τελικά οι τόσες θυσίες που κάναμε όλοι εμείς στο παρελθόν, ώστε να καταφέρουμε να εισαχθούμε στη Σχολή Αξιωματικών. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα αποτελέσει ταφόπλακα για όλους τους Αξιωματικούς που διετέλεσαν υπό δοκιμή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όσο κανείς άλλος στο Σώμα ( ιδιαίτερα οι προερχόμενοι εκ του Σώματος), βλέποντας για μια ακόμη φορά να καταστρατηγείται η ιεραρχία, κάτι που σίγουρα θα έχει μόνο αρνητικά αποτέλεσμα. Ήδη η Αστυνομία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα με την αλλοπρόσαλλη κατά καιρούς νομοθετική παρέμβαση σχετικά με την παράλληλη εξέλιξη και προαγωγή Αξιωματικών συναδέλφων, που βεβαίως δεν αμφισβητείται η ικανότητα ή η ακεραιότητά τους, αλλά η διοίκηση είναι ένα ζήτημα που πρέπει να είναι αποτέλεσμα δύο βασικών πυλώνων:
- Εμπειρίας, αλλά κυρίως
- Γνώσεων, εκπαίδευσης, και σύγχρονων εφαρμογών διοίκησης δομών και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
Με τις διατάξεις στο προτεινόμενο νομοσχέδιο δημιουργείται άμεσα ένας κοινωνικός ( υπηρεσιακός ) αυτοματισμός που θα οδηγήσει στη διχόνοια , τη διάσπαση και θα στοιχίσει στη συνοχή και στη συνεργασία τους υπηρετούντες στο Σώμα και ιδιαίτερα στα στελέχη του. Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι είναι άλλο η προσπάθεια αναβάθμισης ενός επιπέδου εκπαίδευσης με κατάλληλη προετοιμασία, διαβούλευση, πρόγραμμα σπουδών, υποδομών, εκπαιδευτικού υλικού, ενσωμάτωσης διεθνούς εμπειρίας και κυρίως επιστημονικού προσωπικού κι έτερο η οποιαδήποτε δήθεν «αναβάθμιση» που συνεπάγεται ουσιαστική υποβάθμιση των υφιστάμενων δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κατόπιν των ανωτέρω, προκειμένου να πάψουν να υφίστανται από εδώ και μπρος τέτοιου είδους παθογένειες και τεχνητές αντεγκλήσεις μεταξύ των συναδέλφων, είναι αναγκαίο να υπάρχει ομοιομορφία στην ιεραρχική εξέλιξη των αστυνομικών και να σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση και η ισοπέδωση των αποφοίτων της Σ.Α.Ε.Α. Η επόμενη μέρα για την Αστυνομία δεν μπορεί να περιλαμβάνει τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις. Πρέπει επιτέλους να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του Σώματος επί τη βάσει ενός οράματος που θα έχει στον πυρήνα του την αναμόρφωση της εκπαίδευσης, αλλά και την αλλαγή του τρόπου εξέλιξης των στελεχών. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν υπάρξει ένας και μοναδικός τρόπος για να γίνει κάποιος Αξιωματικός και να εξελίσσεται μέσω ενός συστήματος αντικειμενικών κριτηρίων. Επί του τρόπου εξέλιξης είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε εποικοδομητικά με συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να καταργηθεί το ΤΕΜΑ και να υπάρχει μόνο η ΣΑΕΑ. Μόνο έτσι η Αστυνομία θα πάει μπροστά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντροπή διαβάζω τα σχόλια και λυπάμαι για το επίπεδο του τρόπου σκέψης.Οδηγείστε στο συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε επιθεωρητή αξιολόγησης εργασίας λυπάμαι κατάντια τόσο χρόνια το ίδιο μοτίβο το ίδιο εμετικές συμπεριφορές μηδέν επίπεδο ξεκαβαλικεύστε του βαθμού ταπεινωθείτε και βοηθείστε το συνάδελφο.Και συ πιτσιρικά αξιωματικέ θες πολλά χρόνια στην πλάτη σου για να φουσκώσεις τα φτερά σου.Χαλάρωσε και θυμήσου δεν είστε όλοι ίδιοι.Οι υπερόπτες απλά θα φάτε τα μούτρα σας.Καλη σας μέρα.