Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς δρούσε η συμμορία που εξάρθρωσε η αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα – Ο ρόλος του συνταξιούχου αστυνομικού


Επτά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και αλλοδαπών και 26 κλοπές από σπίτια με λεία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ πραγματοποίησαν τα μέλη της συμμορίας που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας συνταξιούχος της ΕΛΑΣ ο οποίος μαζί και τους συνεργούς του υποδύονταν τους αστυνομικούς ώστε να πείθουν τα θύματα τους ότι δήθεν έκαναν έλεγχο με σκοπό να τους ανοίξουν την πόρτα. Αμέσως μετά τους χτυπούσαν και τους απειλούσαν με μαχαίρια και όπλα για να κλέψουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Χρησιμοποιούσαν κωδικούς. Όταν ήθελαν να κάνουν ληστεία αναφέρονταν με τη λέξη βάψιμο και χρησιμοποιούσαν φράσεις που σχετίζονται με τη συγκομιδή ελαιοκάρπου και τριφυλλιού.

Οι αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες σε 10 άτομα. Εγκέφαλος, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν ένας Έλληνας που το καλοκαίρι συνελήφθη μετά από ένταλμα για ληστείες στη Λευκάδα και προφυλακίστηκε. Στη συνέχεια τον διαδέχθηκε στην Ιεραρχία ένας συνεργός του με καταγωγή από την Αλβανία.


Σπύρος Λεβειδιώτης 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια