Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα νεοναζιστικά μορφώματα λειτουργούν κανονικότατα και η κυβέρνηση κρατάει το φανάρι!


Να σφραγιστούν τα γραφεία της ΧΑ και να ξηλωθούν τα νεοναζιστικά λάβαρα, γράφαμε στις 24 Δεκέμβρη, δημοσιεύοντας και φωτογραφία από τα κεντρικά γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας στην οδό Δεληγιάννη 50. Φυσικά, κανένας από τους αρμόδιους δε συγκινήθηκε (ο υφυπουργός Οικονόμου, με τον οποίο ζητήσαμε να μιλήσουμε, δεν εμφανίστηκε).

Δεν είναι, όμως, μόνο τα γραφεία των νεοναζιστών. Είναι και οι ιστοσελίδες τους, οι οποίες εξακολουθούν να βρομίζουν το διαδίκτυο με τον ναζιστικό, ρατσιστικό, γεμάτο μίσος, σκοταδιστικό τους λόγο. Η κεντρική σελίδα του νεοναζιστικού μορφώματος (www.xrisiavgi.com) δε λειτουργεί εδώ και κάμποσο καιρό. Ενώ εμφάνιζε το σήμα του ιστότοπου υπό κατασκευή, τις τελευταίες μέρες σταμάτησε να το εμφανίζει. Ισως την «απέσυραν».

Λειτουργεί, όμως, η δεύτερη ιστοσελίδα τους: ethnikismos.net. Σ’ αυτήν την ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκέμβρη κείμενο κάποιου Νικόλαου Σκαντζού (ψάχνοντας στο Διαδίκτυο τον βρήκαμε ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Αρκαδίας), που απευθυνόταν στους χρυσαυγίτες και τους καλούσε να γράφουν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους με την υπογραφή «Χρυσή Αυγή», για να δηλώσουν ότι είναι παρόντες, διότι «η εφημερίδα μας έκλεισε, την κεντρική ιστοσελίδα μάς την έριξαν, πολλά γραφεία έκλεισαν, τον Αρχηγό μας και τους συναγωνιστές τούς φυλάκισαν». Την κεντρική ιστοσελίδα, βέβαια, κανένας δεν τους την έριξε. Μόνοι τους την έριξαν, για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι. «Παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες του Εθνικισμού. Παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Παραμένουμε πιστοί στον Αρχηγό μας Νικόλαο Μιχαλολιάκο», έγραφε ο Σκαντζός σε άλλο σημείωμα στις 7 Δεκέμβρη.

Ηταν η προετοιμασία για τη μετατροπή του ethnikismos.net σε επίσημη ιστοσελίδα του μορφώματος. Το έναυσμα δόθηκε με μήνυμα του φίρερ Μιχαλολιάκου από τις φυλακές Δομοκού, που δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκέμβρη.

Την επομένη, εμφανίστηκε κάποιος Σπυρίδων Καραχάλιος, παλιό στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ στην Καλλιθέα, όπως φαίνεται από το προσωπικό του blog (http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/). Ο Καραχάλιος προφανώς αναβαθμίστηκε (με διαταγή φίρερ, εννοείται) και υπέγραψε «Δελτίο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής προς τα ελληνικά ΜΜΕ», υπό την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου της ΧΑ! Ακολούθησε ορυμαγδός άρθρων και μηνυμάτων του Μιχαλολιάκου, του Ματθαιόπουλου, του Παναγιώταρου. Η ιστοσελίδα έχει μετατραπεί πλέον σε επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ!

«Εχετε ξαναδεί εγκληματική οργάνωση με γραφεία και ταμπέλες;», ρωτούσαμε στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας. Η πρόκληση είναι μεγαλύτερη: το νεοναζιστικό μόρφωμα λειτουργεί σαν να μην υπήρξε η δικαστική απόφαση στις 7 Οκτώβρη, που το χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση. Εχει γραφεία, έχει ιστοσελίδα, έχει εκπρόσωπο Τύπου (!), έχει στελέχη που καλούν τα μέλη να αναλάβουν δράση με αναγραφή συνθημάτων κτλ.

Το ίδιο ισχύει και για τα δύο άλλα νεοναζιστικά μορφώματα, αυτά του Λαγού και του Κασιδιάρη.

Το μόρφωμα του Λαγού (που εξακολουθεί να κόβει ανενόχλητος βόλτες στις Βρυξέλλες και να στέλνει χριστουγεννιάτικα μηνύματα για να στηλιτεύσει «τα άθεα ανδρείκελα) εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά την ιστοσελίδα του (https://elasyn.com/).

Το ίδιο και το μόρφωμα του Κασιδιάρη, που από τη δική του ιστοσελίδα (https://www.ellhnes.net/) δε διαφημίζει μόνο τη «νέα συλλογή διηγημάτων» (!) του Κασιδιάρη και τις χριστουγεννιάτικες φιλανθρωπικές (μπρρρ!) δράσεις «συναγωνιστών», αλλά και διαβεβαιώνει ότι «οι Ελληνες για την Πατρίδα θα δώσουν δυναμικό παρών στις επόμενες εκλογές και ο Ηλίας Κασιδιάρης ως επικεφαλής του κόμματος θα οργανώσει την προεκλογική εκστρατεία σε απόλυτη συνεργασία με τα στελέχη του κινήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα (…) και στο τέλος θα βγει νικητής και θα εισέλθει στη Βουλή»!

Επί τη ευκαιρία, να θυμίσουμε την προκλητική απόρριψη του αιτήματός μας να μας δοθεί αντίγραφο του Καταστατικού που κατέθεσε ο Κασιδιάρης, από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α. Δημητριάδου, η οποία έγραψε στην αίτησή μας τη λακωνική διαταγή ότι «απορρίπτεται ελλείψει τουλάχιστον συγκεκριμένης προσωπικής εννόμου σχέσεως στο παρόν στάδιο της διαδικασίας»! 

Η νέα επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ έχει και συνδέσμους προς διάφορα άλλα φασιστικά σάιτ και μπλογκ. Κάποια φαίνονται να είναι αδρανή από καιρό (εμφανίζονται, αλλά δεν έχουν νέες αναρτήσεις). Αλλα εξακολουθούν να είναι ενεργά. Ενα απ’ αυτά είναι «κλειδωμένο» και πρόσβαση επιτρέπεται «μόνο σε προσκεκλημένους αναγνώστες». Υπάρχουν επίσημα χρυσαυγίτικα μπλογκ, όπως αυτά της Τ.Ο. Αθηνών και της Τ.Ο. Ηλείας, που έχουν καιρό να ενημερωθούν, όμως μπορεί να ξαναρχίσουν να ενημερώνονται. Και εν πάση περιπτώσει, είναι σάιτ μιας νεοναζιστικής συμμορίας που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση και λειτουργούν ανενόχλητα, βρομίζοντας τον «αέρα» του Διαδικτύου.

Θα σταθούμε, όμως, στο μπλογκ του χρυσαυγίτικου «Μετώπου Νεολαίας Θεσσαλονίκης» (https://metwponeolaiasthess.blogspot.com/), το οποίο είναι ενεργό και ενημερώνεται συνεχώς μέχρι τώρα. Πουλάει «Ημερολόγιο Δράσης 2021» της Χρυσής Αυγής (!), καλεί κάθε Παρασκευή στο «Εθνικιστικό Στέκι ΣΑΡΙΣΑ», διαφημίζει την «εθνικιστική μπουτίκ» κτλ. Το «στέκι» και η «μπουτίκ» λειτουργούν στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Θεσσαλονίκη (Καζαντζάκη 4), που προφανώς λειτουργούν κανονικότατα!

Ασχετα είναι, άραγε, όλα τα παραπάνω με την οργανωμένη ρατσιστική επίθεση σε δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου; Οταν η νεοναζιστική συμμορία και οι διασπάσεις της λειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην υπήρξε η δικαστική απόφαση που την έκρινε εγκληματική οργάνωση και επέβαλε ποινές κάθειρξης σε διευθύνοντες και μέλη (στέλνοντας μάλιστα φυλακή πολλούς από δαύτους), πυρήνες της θα επιδίδονται σε καταδρομικές επιχειρήσεις ενάντια σε πρόσφυγες, αριστερούς, κομμουνιστές, αναρχικούς, γιατί μόνον έτσι μπορούν να συσπειρωθούν και να υπάρξουν. Οπως έκαναν παλιά.

Ας επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα: Εχετε ξαναδεί εγκληματική οργάνωση με γραφεία και ταμπέλες, με ιστοσελίδες, με… εκπρόσωπο Τύπου και στελέχη που δίνουν κατευθύνσεις δράσης στα μέλη; Πρόκειται πραγματικά για «κατόρθωμα» της λεγόμενης έννομης τάξης στην Ελλάδα. «Κατόρθωμα» το οποίο «πιστώνεται» στον Χρυσοχοΐδη και τον αστυνομικό μηχανισμό, στον Τσιάρα και στο δικαστικό μηχανισμό.

Πρέπει άμεσα να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ και των μορφωμάτων που προέκυψαν από διασπάσεις της (ΕΛΑΣΥΝ, Ελληνες για την πατρίδα), όπως και όλες οι ιστοσελίδες τους. Και βέβαια, να απαγγελθούν κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση εναντίον όσων εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του νεοναζιστικού μορφώματος και των δραστηριοτήτων του.

ΥΓ. Αναφορά στη λειτουργία των γραφείων της ΧΑ στην Αθήνα και στο ρεπορτάζ του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr έκανε ο Στέλιος Κούλογλου σε προχθεσινό άρθρο του στο tvxs.gr.


https://eksegersi.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια