Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιος ήταν ο άνδρας που δολοφονήθηκε στην Ηλιούπολη


Ενας 38χρονος που κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 σε μεγάλη υπόθεση εκβιαστών με 22 συλλήψεις και 70 συνολικά κατηγορούμενους έπεσε νεκρός ύστερα από περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας επί της οδού Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη.

Πρόκειται για μία από τις 25 περίπου εγκληματικές επιθέσεις εναντίον ατόμων με ποινικές εμπλοκές που έχουν σημειωθεί από το 2017, ενώ αυτή η δολοφονία έρχεται μόλις 18 ημέρες μετά την δολοφονία άλλου ποινικού στα Βριλήσσια. Χωρίς μάλιστα οι αστυνομικοί να αποκλείουν σχέση μεταξύ των δύο τελευταίων εγκληματικών ενεργειών.

Ο 38χρονος με το ψευδώνυμο «μαύρος» εμφανιζόταν στενός συνεργάτης 50χρονου ποινικού- επίσης κατηγορούμενος στην προαναφερόμενη δικογραφία – που τραυματίσθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε ενέδρα αγνώστων, έξω από φούρνο στη Βάρη, όμως κατόρθωσε να διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακόμη ο 38χρονος ποινικός που είχε αναλάβει και υπεύθυνος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, φαίνεται να διατηρούσε επαφές με Αλβανό που είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ληστειών κι είναι φυλακισμένος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχε καμία περαιτέρω ποινική εμπλοκή.

Στη δικογραφία του 2015 (σσ η δίκη για την υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη) αναφερόταν ότι στην εγκληματική συμμετείχαν – περιφερειακά – γνωστά ονόματα της «μαφίας» της Ηλιούπολης.

Θύματα του κυκλώματος ήταν τουλάχιστον 150 καταστηματάρχες, στο Κολωνάκι, Γκάζι, Ψυρρή, Κεραμεικό, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Γλυφάδα, Ελληνικό, Παγκράτι, Ζωγράφου, Βύρωνα, Δάφνη, Ν. Κόσμο, Αγ. Παρασκευή, και άλλες περιοχές.

Η ταρίφα τους κυμαινόταν μεταξύ 300-500 ευρώ, αποκομίζοντας συνολικά περίπου 100.000 το μήνα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες εκείνης της υπόθεσης ήταν και τρεις αστυνομικοί.

Κατηγορούμενοι στην εν λόγω υπόθεση εκβίασης υποστήριξαν ότι είχαν καταστήματα στην Ηλιούπολη και για να δικαιολογήσουν τις ύποπτες επισκέψεις τους σε άλλα νυκτερινά κέντρα και καφετέριες σημείωναν στο απολογητικό υπόμνημά τους ότι «έχουν συμπράξει με άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στην ίδρυση του σωματείου Επαγγελματικό Σωματείο Επιχειρηματιών Καταστημάτων Μαζικής Εστίασης – Ψυχαγωγίας – Διασκέδασης Ν. Αττικής «Η Αλληλεγγύη» στην προσπάθεια να αντιταχθούμε στα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που έχουν πλήξει τον κλάδο μας και έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο μεγάλο αριθμό εστίασης και ψυχαγωγίας».

Στην «ιδρυτική διακήρυξη» του σωματείου μνημονεύονταν «η λαίλαπα εναντίον της μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ελλάδα γιγαντώνεται κάθε λεπτό που περνάει. Η κρίση αυτή δημιουργεί την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού των αξιών μας αλλά και της ταυτόχρονης αφύπνισης όλων μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη αλληλέγγυοι να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας».

 

Βασίλης Λαμπρόπουλος






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια