Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων – Ένα χρόνιο αίτημά μας παίρνει σάρκα και οστά


Θέλω να συγχαρώ την ενεστώσα Διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τη μεγάλη επιτυχία της ανωτατοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων. Έπρεπε να περάσουν 25 χρόνια για να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας. Υπήρξαν αρκετοί πολέμιοι και αρνητές του συγκεκριμένου αιτήματος, οι οποίοι βάζοντας εμπόδια πίστευαν πως δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημερινό αποτέλεσμα.

Με θλίβει το γεγονός ότι ορισμένοι συνδικαλιστές, οι οποίοι εκπροσωπούν χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, προσπαθούν να υποβαθμίσουν την εξέλιξη της ανωτατοποίησης προβάλλοντας «ισχυρά επιχειρήματα» μερικά από τα οποία σχετίζονται με το χρόνο φοίτησης και τις οικονομικές απολαβές των δοκίμων. Δεν αντιλήφθηκα να έχουν όμως την ίδια αγωνία και να ενοχλούνται το ίδιο για τους δοκίμους της Σ.Α.Ε.Α. που υποχρεούνται σε φοίτηση οχτώ (08) εξαμήνων. Μήπως επειδή η Σ.Α.Ε.Α. είναι ήδη αναγνωρισμένη ως τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Ας μην κοροϊδευόμαστε και ας μην προσπαθούμε να αποπροσανατολίσουμε τους συναδέλφους. Οι δόκιμοι αστυφύλακες θα ωφεληθούν πρώτοι καθώς θα αποφοιτήσουν από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Με αστείες δικαιολογίες δεν μπορούμε να υπονομεύουμε τα οφέλη και το μέλλον των πολλών.

Δεν θέλω να πιστεύω πως η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων ενοχλεί συγκεκριμένη κατηγορία αστυνομικών. Πρέπει όλοι να συνδράμουμε, με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας, στην οριστική υλοποίησή της.

Η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων έπρεπε να είχε κατοχυρωθεί από τότε που η εισαγωγή σ’ αυτή γινόταν μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Για την πολυετή καθυστέρηση της αναγνώρισής της, πολλοί φέρουν ευθύνες όχι όμως ο αστυφύλακας στου οποίου την πλάτη κάποιοι έχτισαν και χτίζουν καριέρες.

Θα κλείσω λέγοντας πως ο υπηρεσιακός «κανιβαλισμός» μεταξύ των συναδέλφων πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Αντιθέτως, πρέπει να αναδείξουμε το επάγγελμά μας και την προσφορά του στην κοινωνία, διεκδικώντας αυτό που μας αξίζει. Μέσω της ανωτατοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων όλοι ως αστυνομικοί βγαίνουμε κερδισμένοι και οι διεκδικήσεις μας μπαίνουν πλέον σε διαφορετικό πλαίσιο.

Τέλος, ευελπιστώ πως τα αντανακλαστικά της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας θα είναι άμεσα ως προς την εφαρμογή του Νόμου και του τρόπου υλοποίησης της αναβάθμισης της Σχολής Αστυφυλάκων για όλους τους τελειόφοιτούς της.

 

Του Αντιπροσώπου της Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών ΠΟΥΛΙΟΥ Δημήτριου

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ συνάδελφε... Θα ήθελα να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση... Εγώ σαν απόφοιτος της σχολής αστυφυλάκων και αφού κάνω το σεμινάριο αναβάθμισης θα παραμείνω στην ίδια κατηγορία (β) του μισθολογίου με τους συναδέλφους που εισήλθαν στην αστυνομία πριν τις πανελλήνιες; Αν ναι, είναι δικαιο; Αν όχι, τί μέλλει γενέσθαι; Στην τελική ποίο το γενικό όφελος για εμας;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία, τώρα θα είμαστε πανεπιστημιακού επιπέδου καρπαζοεισπράκτορες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θα απαντήσουμε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως νιώθει ο καθένας.