Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σωματείο Ειδικών Φρουρών: Το "παζλ" του εμπαιγμού και της αδιαφορίας


Ανακοίνωση τού Σωματείου Ειδικών Φρουρών: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και δρώμενα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρεμβαίνοντας θεσμικά και καίρια είτε πραγματοποιώντας συναντήσεις, στο επίπεδο που ανταποκρίνεται η Ηγεσία, είτε καταθέτοντας τις απόψεις μας εγγράφως με σειρά υπομνημάτων και προτάσεων των οποίων το περιεχόμενο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της ποιότητας και αξίας των προτάσεων μας.

Αναμένοντας προ της πανδημίας και δείχνοντας παράλληλα την αρμόζουσα κατανόηση ενώπιον του εκτάκτου γεγονότος της πανδημίας, απτά στοιχεία προσανατολισμού στην έμπρακτη – οικονομική ενίσχυση του ένστολου προσωπικού και μάλιστα του χαμηλόβαθμου και διαχρονικά «παρατεταμένου» προσωπικού, αντί αυτού διαπιστώνουμε ΠΛΗΡΗ παραγκωνισμό !!

Ειδικότερα :

Ø ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ;

Το πολυδιαφημισμένο βαθμολόγιο ενισχύει τελικά οικονομικά κανένα ; ενισχύει κανένα χαμηλόβαθμο αστυνομικό ; Αυτοί που το χαιρετίζουν γιατί δεν συνοδεύουν το χαιρετισμό τους με το περιεχόμενο του; Τι χαιρετίζουν? Μήπως για την πλειοψηφία του χαμηλόβαθμου προσωπικού και για το σύνολο του μάχιμου προσωπικού αποδειχθεί «άδειο πουκάμισο» ;

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ 2012 ΠΗΓΕ «ΠΕΡΙΠΑΤΟ»;

Αν το μισθολόγιο δόθηκε χάρισμα, αντί «πινακίου φακής» και μαζί η υποχρέωση της Πολιτείας να νομοθετήσει στην επαναφορά του εισοδήματος του αστυνομικού στα επίπεδα του 2012, με αντάλλαγμα ένα βαθμολόγιο «αγνώστου πατρός», αποτελεί «έγκλημα» απέναντι στο σεβασμό του μόχθου και της προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού.

Ο αστυνομικός των καθημαγμένων τμημάτων ασφάλειας και τάξης, Υποδιευθύνσεων ασφαλείας , της Τροχαίας ο αστυνομικός της Πεζής Περιπολίας, της ΔΙ.ΑΣ , των περιπολικών, των μεταγωγών κ.α θα αποτελούν τους καθημερινούς επικοινωνιακούς «ήρωες» των οποίων τις θυσίες θα καρπώνονται άλλοι ??

Ø ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ – «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ»

Το προσφάτως δημοσιευθέν Προεδρικό Διάταγμα 93/2020 αυξάνει κατά ένα έτος ακόμη (το Π.Δ. 81/2016 είχε ήδη εξυπηρετήσει συμφέροντα αύξησης του ορίου τους ).

Για την εξυπηρέτηση λιγότερων από τα δάχτυλα του ενός χεριού αξιωματικών εκπονήθηκε Προεδρικό Διάταγμα (με τις ανάλογες οικονομικές συνέπειες )που επιτρέπει την παραμονή τους στο Σώμα. Χωρίς αυτό και για όλους τους προηγούμενους αξιωματικούς της ίδιας ηλικίας η αποστρατεία ήταν δεδομένη.

Ø ΤΑ «TAXI» ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΜΟΝΗ ΤΑΡΙΦΑ -ΠΕΤΑΜΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στον προθάλαμο του 2021 ο Έλληνας αστυνομικός επιτρέπεται, ο εργοδότης του να τον διαθέτει σε όσα «νυχτοκάματα» εργασίας θέλει, αλλά να αμείβεται μόνο για τις 48 ώρες εξ αυτών . Πλησιάζουμε τα 2 χρόνια που οι «μαυρογιαλούροι» τάζουν όχι την πλήρη αποζημίωση των νυχτερινών ωρών αλλά την αύξηση σε 64.

Εμείς περιμένουμε να το μάθουμε λίγες μέρες πριν για να πανηγυρίσουμε μετά για άλλο ένα Συνδικαλιστικό μας επίτευγμα….. άλλωστε έχουμε αντίστοιχη ανακοίνωση για όλα !!

Ø ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΤΗΘΟΣΚΟΠΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ

Σε «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι» φαίνεται να καταλήγει η θρυλούμενη έμπρακτη στήριξη του Πρωθυπουργού. Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι δεν έχει δεχτεί καμιά εισήγηση από το «επισπεύδον» Υπουργείο , αποκαλύπτοντας ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο δεν διεκδίκησε την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού που προΐσταται πολιτικά, αλλά καν δεν εισηγήθηκε κάτι αντίστοιχο. Ελπίζουμε το φετινό SMS του κ. Υπουργού στο προσωπικό να μην δούμε την αντίστοιχη χρέωση του στα φυλλάδια μισθοδοσίας μας και να είναι ευρηματικό !

Ø ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΡΑΒΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΞΕΞΙΣΦΑΙΡΟΥ

Γνωρίζουμε όλοι τις οικονομικά «ελίτ» υπηρεσίες που αλλάζουν χέρια μαζί με τις πολιτικές καταστάσεις, ουσιαστικά ανακατανέμονται στους ίδιους και στους ίδιους χρόνια τώρα.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ

Αυτά συνθέτουν μερικώς το «παζλ» της ουτοπίας του ενδιαφέροντος της Ηγεσίας για τον Αστυνομικό της πρώτης γραμμής, για τον αστυνομικό του «πεζοδρομίου» , ένα δήθεν ενδιαφέρον που βάζει στον ύπνο αυτούς που «φοβάται» ότι αν ξυπνήσουν θα διεκδικήσουν , θα απαιτήσουν θα πετύχουν.

Ελπίζουμε ότι διανύουμε τις τελευταίες μέρες των περιορισμών και των «θυσιών» στον υπέρτατο Βωμό της υγείας, διότι προτιθέμεθα να απευθυνθούμε δια ζώσης σε όλους τους μάχιμους συναδέλφους που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε, να απευθυνθούμε σε όλο το χαμηλόβαθμο ή χωρίς βαθμό προσωπικό ώστε να τους φέρουμε απέναντι σε όσους τους εκμεταλλεύονται και τους αδικούν !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ Β. ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ Ε.

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσείς οι δυο που δουλεύετε; Για πειτε μας σε μια ανακοίνωση σας έτσι για να δούμε τι γνωρίζετε από μάχιμους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια στο σωματείο των Ε.Φ.δεν ανήκω στο σωματείο σας,δυστυχώς όμως των άλλων σωματείων οι εκπρόσωποι έχουν πάθει αφωνία ως σύμπτωμα του covid μάλλον, αλλιώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η στάση τους με όσα συμβαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και εμένα με βρίσκει σύμφωνο η ανακοίνωση του σωματείου αν και ανήκω σε άλλο σωματείο, μακάρι να έλεγαν ομόφωνα όλοι τα ίδια στην γραμμή αυτή και όχι ασυναρτησίες, αν μέσα στο νέο έτος δεν προσπαθήσουν τα σωματεία να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, εγώ προσωπικά μαύρη πέτρα θα ρίξω και θα διαγραφτω από το σωματείο αστυνομίκων υπαλλήλων της Αθήνας. Αυτοί που θέλουν να γίνουν βουλευτές ή να βολεύτουν δεν με εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο.