Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γκελεστάθη: «Ο χειρότερος εμπαιγμός του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αστυνομικούς


Ως τον «χειρότερο εμπαιγμό» του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αστυνομικούς χαρακτήρισε την τροπολογία Σπίρτζη και την απόσυρσή της μέσα σε μία μέρα, η Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννα Γκελεστάθη.

«Όταν διαπιστώνεται πραγματική ανάγκη ενός πολίτη να μετακινηθεί, τότε επιδεικνύεται μια ελαστικότητα από τα όργανα της τάξης», δήλωσε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

Για το αν η ΝΔ είναι ευχαριστημένη από το έργο του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Ο υπουργός εφαρμόζει τις πολιτικές κατευθύνσεις που δίνει ο πρωθυπουργός και είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι από τις μέχρι στιγμής ενέργειες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επεμβαίνουμε κριτικά ορισμένες φορές σε κάποια πράγματα, καθώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για παράδειγμα, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο που βρίσκεται στην επιτροπή και αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις μεταγωγής, άδειας και μεταφοράς στις αγροτικές φυλακές των κρατουμένων και γενικά όλες τις ευνοϊκές μεταχειρίσεις, είναι σε πολύ σωστή κατεύθυνση».

Για το ότι οι φυλακές έχουν σωφρονιστικό ρόλο και όχι τιμωρητικό: «Αυτό που θέλουμε είναι όλοι οι κρατούμενοι να έχουν δικαιώματα και να αντιμετωπίζονται ισόνομα. Να έχουν συνθήκες που πρέπει να έχουν σαν ευρωπαίοι πολίτες, να έχουν σχολεία και να σωφρονιστούν. Το δικαιικό μας σύστημα προβλέπει ότι ακόμα και αυτός που έχει σκοτώσει έχει δικαιώματα, τα οποία η πολιτεία πρέπει να σέβεται. Το ξεχαρβάλωμα επί ΣΥΡΙΖΑ και οι νόμοι Παρασκευόπουλου πρέπει να μαζευτούν. Το σχέδιο νόμου που υπάρχει τώρα είναι παράδειγμα του υπουργείου προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για το αίτημα των αστυνομικών για επίδομα Covid: «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει από μόνος του ότι όταν θα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή και θα το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά μεγέθη, θα μεριμνήσει και για τους αστυνομικούς».

Για τον κ. Σπίρτζη: «Καταδεικνύει τον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αστυνομικούς ο κ. Σπίρτζης, τον οποίο και σέβομαι. Μετά την φολκλορική παρουσία του στην επιτροπή, όπου εμφανίστηκε με ανθοδέσμη σαν γαμπρός, κατέθεσε τροπολογία και ζητούσε να δοθεί στους αστυνομικούς οικονομική ενίσχυση, ίδια με αυτή που δόθηκε στους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας στο πρώτο λοκντάουν. Την επόμενη μέρα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία άδειαζε τον εαυτό του και το πήρε πίσω, γιατί πήγε στην Κουμουνδούρου και φαίνεται οι πιο σκληροπυρηνικοί σύντροφοι του έκαναν μαρς. Είναι ο χειρότερος εμπαιγμός προς την ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Σπίρτζης ζει μια εσωτερική αντίφαση, γιατί κατέθεσε τροπολογία Δευτέρα και Τρίτη δεν ξέρω πόσες συνεντεύξεις έδωσε, στις οποίες εξύβριζε την ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας τους αστυνομικούς ακροδεξιούς και χουντικούς και μετά κατέθεσε τροπολογία για επίδομα, την οποία πήρε πίσω την επόμενη».

Για τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για την ΕΛ.ΑΣ: «Ο Έλληνας αστυνομικός έχει νιώσει μεγάλη διαφορά στον ένα χρόνο και διακυβέρνησης της ΝΔ. Τα χρήματα που έχουν δοθεί σε εξοπλισμό είναι πολλά και έχουν αλλάξει την καθημερινότητά του. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι πλέον ο Έλληνας αστυνομικός νιώθει ότι όταν κάνει τη δουλειά του σωστά δεν θα βρεθεί μπλεγμένος, από ότι αν δεν την κάνει. Ο πρωθυπουργός θα μεριμνήσει για τους αστυνομικούς αλλά είναι λογικό να προτάξει πρώτα τους ανθρώπους που είχε μειωθεί το εισόδημά τους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει ήδη την εξαγγελία».

«Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίζει την αστυνομία και την αποκαλεί χουντική και μιλάει για ακροδεξιούς φύλακες, είναι πολύ σοβαρότερο θέμα από το εφάπαξ επίδομα που θα δοθεί μια φορά και θα λύσει κάποια θέμα μια φορά. Η αστυνομία μας είναι αστυνομία της δημοκρατίας, είναι εδώ για να μας προστατεύσει και είναι απαράδεκτο να προβάλουμε και να βριζουμε τους αστυνομικούς. Αυτό πρέπει να το συμφωνήσουμε κάποια στιγμή. Υπάρχουν θέματα ηθικής τάξεως που είναι σοβαρότερα. Δεν μηδενίζω την αξία του επιδόματος, αλλά πρέπει να συζητάμε λίγο ευρύτερα. Οι αστυνομικοί δεν προσγειώθηκαν από άλλο πλανήτη για να μας μαλώνουν. Συμφωνώ ότι πρέπει εμπράκτως οικονομικά να βοηθήσουμε και η πολιτεία να αναγνωρίσει τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των δύο κυμάτων κορωνοϊού. Είναι λογικό ο πρωθυπουργός να έχει προτάξει κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες που μηδενίστηκε το εισόδημά τους, όμως από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω, ότι όπως και να έχει το επίδομα είναι μια φορά. Τα θέματα που αφορούν τον σεβασμό των αστυνομικών και του ρόλου τους είναι για πάντα και όταν η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Σπίρτζης μιλούν για εγκληματικές ενέργειες των αστυνομικών και βρίζουν την ΕΛ.ΑΣ. είναι μείζον πρόβλημα στη λειτουργία της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

 

https://newpost.gr









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ εσείς που σας ψηφίσαμε και σας κάναμε κυβέρνηση,γιατί εμείς σας κάναμε κυβέρνηση,όπως εμείς κάναμε και πρωθυπουργό τον κ.Σαμαρα.Μας εξαπατήσατε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.Ο Σύριζα ξέραμε πως μας σιχαίνεται λόγω ιδεολογίας,εσείς όμως τι κάνατε που μας χτυπούσατε στην πλάτη προεκλογικά;Αφήστε λοιπόν τι κάνει ο Σύριζα και κοιτάξτε να βοηθήσετε καμιά κοινωνική ομάδα που εδώ και μήνες είναι ακριβώς στην πρώτη γραμμή για τη μάχη κατά του κορωνοϊου..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο συνταγματικό είναι άραγε να παίρνουν δεύτερη φορά επίδομα οι ίδιοι και η αστυνομία πάλι εκτός;αντίκειται στην αρχή της ισότητας,της αναλογικότητας.Δεν είναι λεφτά σας κύριοι της Κυβέρνησης.Είναι χρήματα του Ελληνικού λαού.Η αστυνομία είναι ακριβώς στην πρώτη γραμμή.Και αν εσείς δε μας συμπαθείτε όπως και ο Σύριζα ομοίως,το ίδιο ισχύει και για εμας πλέον.Δε σας θέλουμε πλεον για κυβέρνηση και στην επόμενη κάλπη θα παρετε την κατάλληλη απάντηση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν πειράζει κ.ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ.Και εμείς θα κάνουμε υπομονή και θα σας ξαναψηφίσουμε μετά από πέντε τετραετίες πάλι.Δώστε το επίδομα πάλι στην πολιτική προστασία που τόσο πολύ σκληρά δουλεύει.Δεν έχουν να φάνε οι άνθρωποι άλλωστε..
Ο χρήστης ΑΝΔΡΕΑΣ Γ.Σ.Π είπε…
Ευχαριστούμε για τα καλά σας .....λόγια, για το κτύπημα στην....πλάτη και για το ....δούλεμα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι Αστυνομικοί κυρία Γκελεστάθη δεν προσγειώθηκαν από άλλον πλανήτη, οπως σωστά λέτε. Μήπως προσγειωθήκατε εσείς;
Τι θα λέγατε να συμφωνήσουμε επιτέλους, για το ανθυγιεινό και επικίνδυνο της δουλειάς μας; Ασχέτως της πολύτιμης συμβολή μας στην αντιμετώπιση των δύο κυμάτων κορωνοϊού.
Τι θα λέγατε να συμφωνήσουμε για πραγματικό εκσυχρονισμό της Αστυνομίας;
Τι θα λέγατε να συμφωνήσουμε για πραγματικές κρίσεις των Αξιωματικών;
Τι θα λέγατε να συμφωνήσουμε για την απεμπλοκή της Αστυνομίας από πάρεργα;
Τι θα λέγατε να συμφωνήσουμε για πραγματικό βαθμολόγιο - μισθολόγιο;
Θα μπορούσα να σας ρωτήσω άλλα τόσα, αλλά εντάξει, μην σας φορτώσουμε πολλά.