Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυστηρό λοκντάουν σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα για μια εβδομάδα


Σε αυστηρό λοκντάουν περνούν από το πρωί της Παρασκευής και για μια εβδομάδα οι δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου στις συγκεκριμένες περιοχές.

 

Στις περιοχές αυτές θα ισχύει:

 

1) Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως τις 05:00, πλην των εργαζομένων που θα πρέπει να φέρουν ειδική άδεια από τους εργοδότες τους και θα πρέπει να μετακινούνται από την οικία τους προς τον χώρο εργασίας τους και αντίστροφα μόνο.

 

2) Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

 

3) Αναστολή πάσης φύσεων εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος, εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών, με παρουσία μέχρι δέκα ατόμων. Αναστέλλεται επίσης η ελεύθερη πρόσβαση σε ναούς για ατομική προσευχή. Η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργειών θα γίνεται μόνο με την παρουσία κληρικών.

 

Επίσης αποφασίστηκε:

 

- Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών, με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.

 

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις γύρω περιοχές του Ασπροπύργου: Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και Κάτω Φούσα, Γκοριτσά και Σοφό, αλλά και στην ευρύτερη της Ελευσίνας και της Μάνδρας περιοχή.


naftemporiki.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια