Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στους νέους Δόκιμους Αστυφύλακες


Παραθέτουμε την ανοικτή επιστολή της ΠΟΑΣΥ προς τους νέους Δόμικους Αστυφύλακες: Με την έναρξη των αστυνομικών σας σπουδών, σήμερα, σας καλωσορίζουμε στην μεγάλη μας αστυνομική οικογένεια και σας ευχόμαστε ολόψυχα να εκπληρώσετε με επιτυχία τις εκπαιδευτικές διαδικασίες ώστε να ενταχθείτε επάξια στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και να υπηρετήσετε ευόρκως τα καθήκοντά σας.

Η Ομοσπονδία μας, πρέπει να γνωρίζετε ότι σας θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι και της συνδικαλιστικής μας οικογένειας, ασκώντας τον προσήκοντα έλεγχο για όσα σας αφορούν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, αλλά και για το παρεχόμενο επίπεδο εκπαίδευσης, διαχρονικά, αφού από αυτό εξαρτάται η έκβαση των αστυνομικών μας πραγμάτων και δοκιμάζεται καθημερινά η ποιότητα των παρεχόμενων από όλους μας υπηρεσιών προς την κοινωνία και το κράτος.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ασκήσει κριτική στη διοίκηση, στην πολιτική και φυσική ηγεσία, μεταφέροντας παράπονα και προτάσεις συναδέλφων παλαιότερων εκπαιδευτικών σειρών, ενώ μόλις αυτές τις ημέρες, δώσαμε μια ακόμα μάχη στη Βουλή των Ελλήνων τόσο για την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων όσο και για την αύξηση των προβλεπομένων κονδυλίων για τη δική σας διαβίωση.

Η Σχολή Αστυφυλάκων ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης και διακαής μας στόχος είναι η βελτίωση του εκπαιδευτικού προγράμματος ώστε να μην έχει σε τίποτε να ζηλέψει τα ευρωπαϊκά πρότυπα αστυνομικής εκπαίδευσης. Η αύξηση κατά ένα εξάμηνο των σπουδών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της Σχολής, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, σύμφωνα και με τη δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προχθές, κατά τη συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας, έχει μακρά ιστορία συνδικαλιστικών αγώνων, διεκδικώντας ρηξικέλευθες λύσεις και αφήνοντας πάντα το θετικό αποτύπωμά της στις εξελίξεις των συνδικαλιστικών μας πραγμάτων, εξελίξεις, εν πολλοίς, εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας. Ανθρώπινο ωράριο και συνθήκες εργασίας με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, σεβασμός του πολίτη προς τον αστυνομικό θεσμό αλλά και προστασία του πολίτη με σεβασμό στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του, είναι μερικές μόνο από τις πολλές σημαντικές μας επιδιώξεις ως εκπρόσωποι των χιλιάδων αστυνομικών ανά την Ελλάδα.

Μη διστάσετε επομένως να επικοινωνήσετε μαζί μας, αλλά και με τα τοπικά μας πρωτοβάθμια σωματεία, εφόσον βρεθείτε στην ανάγκη να ζητήσετε κάποια βοήθεια είτε για να πληροφορηθείτε τις δικές μας ενέργειες.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα προσβλέπει στην ενίσχυση και ανανέωση του αστυνομικού σώματος με νέο «αίμα». Είστε το μέλλον του αστυνομικού μας οργανισμού και ελπίζουμε ότι δεν θα διαψευστούμε όσο η πολιτεία αντιλαμβάνεται τη σημασία της αποστολής σας και ενισχύει με τους αναγκαίους πόρους και τα απαραίτητα εφόδια τόσο τις αστυνομικές σχολές όσο και τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Καλές σπουδές!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος 

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια