Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού το μεσημέρι


Ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας θα κάνει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις 13:30 στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, όπως  ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 11:00 συνεδριάζει επίσης το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκινούν την λειτουργία τους τα εποχικά καταστήματα για τις αγορές των Χριστουγέννων. Παράλληλα από σήμερα επιτρέπεται η πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών και στα σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για 110 συνολικά καταστήματα στα οποία δίνεται άδεια λειτουργίας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου με ωράριο λειτουργίας από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα χαλάρωσης του lockdown, δεδομένου ότι τα νέα κρούσματα έπεσαν κάτω από τα 1.000. Από τις 14 Δεκεμβρίου είναι πιθανό να λειτουργήσουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και καταστήματα παιχνιδιών.

Μιώντας χθες στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα της αγοράς, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης εξήγησε πως πέρα από το σημερινό άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη, δεν έχουν αποφασιστεί οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα.

Ωστόσο, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. «Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία-φυσαρμόνικα» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως εντός της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια