Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση ΚΚΕ για την παραμονή στην ενεργό υπηρεσία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατα νοσήματα


Διαβάστε την ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφά τους διαμαρτύρονται για την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σε επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ στην επιστολή του ζητούσε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατη ή δυσίατη πάθηση την απαλλαγή τους από τα τέλη ταξινόμησης, τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και τη χορήγηση δελτίου στάθμευσης ΑμεΑ.

Στην απαντητική του επιστολή ο υπουργός ανάμεσα στα άλλα ανάφερε: "Οι παθήσεις για τις οποίες προβλέπεται απαλλαγή τελών ταξινόμησης, τελών κυκλοφορίας και δελτίου στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι βαρύτατες και ανίατες. Η δυνατότητα παραμονής στην ενεργό υπηρεσία μονίμων στελεχών με ανίατα νοσήματα πρόκειται να καταργηθεί με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία." 

Ωστόσο είναι γνωστό ότι οι λειτουργικές ανάγκες των Ε.Δ είναι πολλαπλές και οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν να αποδώσουν σε αυτές τις λειτουργικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απάντηση αυτή του υπουργού ανοίγει το δρόμο για την απόλυση ικανών ανθρώπων που μπορούν να συμβάλλουν στη λειτουργία των μονάδων ή των υπηρεσιών των Ε.Δ και επαναφέρει το νόμο περί της αρτημέλειας των εργαζομένων στο χώρο του δημοσίου. Νόμος αντιδραστικός και καταδικασμένος που αντιβαίνει στη λογική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις σύγχρονες αντιλήψεις περί λειτουργίας των υπηρεσιών.

Η απαράδεκτη απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατα νοσήματα, αποκαλύπτει στην πράξη τις ψεύτικες διακηρύξεις της Ν.Δ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην ανακοίνωση της ΝΔ, για την ευρωπαϊκή ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα Άτομα με Αναπηρία:

«Η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση στις πολιτικές εκείνες που θα δώσουν στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής. Γι’ αυτό και δεσμεύεται να προωθήσει πολιτικές που θα κάνουν πράξη την Ανεξάρτητη Διαβίωση και θα διασφαλίσουν το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να ζουν σε περιβάλλον και συνθήκες που επιλέγουν οι ίδιοι. Με πλήρη σεβασμό στην ατομική τους ελευθερία, τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις επιλογές τους».

Η κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει την παραπάνω κατεύθυνση του υπουργού και να τοποθετηθεί θετικά στο δίκαιο αίτημα του ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ και της ΠΟΕΣ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να απολύσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με ανίατα νοσήματα;

Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με αναπηρία να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Οι Βουλευτές

Κανέλλη Λιάνα

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια