Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τη συνάδελφο Δήμητρα Κρουστάλλη


Ανακοίνωση τής Ένωσης Συντακτών: Την παραίτησή της από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», μετά από 30 χρόνια συνεχούς εργασίας, δημοσιοποίησε με επιστολή της η συνάδελφος Δήμητρα Κρουστάλλη, την οποία αποδίδει σε «ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου». Συγκεκριμένα στην επιστολή της καταγγέλλει ότι «έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο, θεωρεί απαράδεκτη συνθήκη οι δημοσιογράφοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια διλήμματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και δηλώνει ότι καταδίκαζε και καταδικάζει, χωρίς αστερίσκους, την όποια προσπάθεια επιβολής, ελέγχου και «φίμωσης» των δημοσιογράφων και των Μέσων Ενημέρωσης. Σταθερά υπερασπιζόμαστε την αρχή της Ελευθεροτυπίας, της Ανεξαρτησίας, της έγκυρης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και η Ένωση θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων όταν καταγγέλλουν παρεμβάσεις στην δουλειά  τους.

Καλούμε τους συναδέλφους του ανεξάρτητου Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ να επιληφθούν του θέματος και δεσμευόμαστε για περαιτέρω ενέργειες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια