Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ευτέλεια και κατάπτωση! Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ παρακολουθούν αξιωματικούς της ΕΛΑΣ; Μην κάνετε κρίσεις, θα είναι πιο έντιμο


Όπως κάθε Δεκέμβρη το παρασκήνιο στην αστυνομία οργιάζει. Ως bloko.gr είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε οτιδήποτε αφορά στην αστυνομία και σε αστυνομικούς, ούτως ώστε ν' αποφύγουμε τη μομφή της μεροληψίας.
 
Αυτό όμως δεν μας στερεί το δικαίωμα ν' ασκούμε κριτική σε ότι βλέπουμε και διαπιστώνουμε. Εδώ και καιρό όπως έχουμε γράψει, είτε υπονοήσει, σοβεί ένας μακρόσυρτος πόλεμος εσωστρέφειας με αξιωματικούς κατά αξιωματικών κοκ. Δεν είναι, ούτε και θα είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε και γίνεστε μάρτυρες βυζαντινισμών. Το χαρακτηριστικό αυτού του πολέμου είναι πως για πρώτη φορά στη διαμάχη εμπλέκεται εν ενεργεία πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ. Και στην αντίπερα όχθη δίκαια ή άδικα, τοποθετείται ο υφυπουργός δημόσιας τάξης -χρόνια πολλά επί τη ευκαιρία για την ονομαστική του γιορτή- γεγονός που καθιστά την σύγκρουση λεόντεια και πρωτοφανή.

Η σύγκρουση κορυφώθηκε με τη σύλληψη -επίσης πρωτοφανή- δύο ανώτερων αξιωματικών για παράνομη χρήση και κατάχρηση των υπηρεσιακών οχημάτων. Δεν ξέρουμε εάν το ποσοστό αυτής της κατάχρησης από τους αξιωματικούς φτάνει σε ποιο ποσοστό ή και αν αγγίζει όπως λέγεται το 99,999%.
Το αντίθετο θα ήταν το ζητούμενο. Να βρεθεί ο ένας που δεν κάνει την υπηρεσιακή υπέρβαση, για να τον χειροκροτήσουμε. Αυτό ως διαπίστωση, καθιστά εκ των πραγμάτων την όλη υπόθεση ως ύποπτη και πονηρή, με προφανή χαρακτηριστικά σκοπομότητας. Οι ενάντιοι υπερθεματίζουν και σημειώνουν πως εάν τόσο καιρό παρακολούθησης αυτό ήταν το μοναδικό ατόπημα που επισημάνθηκε και όχι κάτι άλλο, τότε μπράβο στους αξιωματικούς που συνελήφθησαν, μετά μάλιστα από παροχέτευθση ανώνυμης καταγγελίας με επισυναπτόμενη φωτογραφία. Είναι και δεν είναι έτσι. Και επαναλαμβάνουμε, ότι από τη στιγμή που η κατάσταση έφτασε εκεί, τα χέρια των εσωτερικών υποθέσεων ήταν δεμένα.
 
Πριν από λίγο αναρτήσαμε και διαβάσαμε όπως και διαβάσατε, κείμενο απροκάλυπτης μοφής προς τον επικεφαλής των εσωτερικών υποθέσεων. Είχαμε την υποχρέωση της δημοσίευσης. Με τη δημοσίευση, αναλάβαμε την υποχρέωση της διασταύρωσης. Από επίσημες πηγές μας διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε υπήρξε σχετική επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία. Από τη στιγμή λοιπόν που η αστυνομία εξετάζει σοβαρά ανώνυμες επιστολές, καλεί δε τον αστυνομικό και τον κόσμο να κάνει ακόμη κι ανώνυμες καταγγελίες για να προβεί σε ενέργειες, πόσο μάλλον και πόσο περισσότερο εμείς, νομιμοποιούμαστε για τη δημοσιοποίηση τους. Τους δίνουμε την ευκαιρία της αδιαμεσολάβητης έρευνας, δίχως να μπουν στον κόπο της υποδοχής της.

Αυτό που εν κατακλείδει δεν καταλαβαίνουμε, είναι πως αξιωματικοί παρακολουθούν αξιωματικούς, με κάποιους από τους οποίους υπήρξαν ενδεχομένως συμμαθητές και υπηρεσιακοί συνάδελφοι. Η υπόθεση παραπέμπει σε βόρβορο και ζόφο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, οι κρίσεις δεν έχουν νόημα. Ούτως ή άλλως δεν έχουν καθώς γίνονται με λίστες αρεστών, προγραφών αλλά και σπίλωσης εαυτών και αλλήλων. Τουλάχιστον με την κατάργηση τους το κέρδος είναι πως, ίσως αποφευχθεί η σπίλωση εαυτών και αλλήλων, με συνεπακόλουθη την προσβολή συνειδήσεων και υπολήψεων.


του Γιώργου Καραϊβάζ
 
 
 
 
 
 
 








Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία τότε να βάλουμε να τους παρακολουθούν οι μανάβηδες Αυτούς που παρανομούν καλώς τους πιάνουν για να μπει τέλος Επιτέλους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία τότε να βάλουμε να τους παρακολουθούν οι μανάβηδες Αυτούς που παρανομούν καλώς τους πιάνουν για να μπει τέλος Επιτέλους
Ο χρήστης Παυλος Γιαννιωτης είπε…
Οι κρισεις γινονταν και θα γινονται για να βολευονται μερικοί..!Στα 36 χρονια μου στην Αστυνομια αυτο εβλεπα και εφυγα με πικρα απ αυτό το σωμα για την ολη αυτη καταντια!
Ο χρήστης Σπυρος είπε…
Η συντριπτικη πλειοψηφία των Αξιωματικών κάνει ορθή χρηση ολων των διαθέσιμων μέσων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χά Χά Χά στο καλό σου μας έκανες κ γέλασαμε να είσαι καλά έχεις χιούμορ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χά Χά Χά στο καλό σου μας έκανες κ γέλασαμε να είσαι καλά έχεις χιούμορ