Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ: Δώσε ένα παράσημο και σ' εμένα θείο


Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη του bloko.gr: Κυριε Καραιβαζ , σας στέλνω αυτή την επιστολή που αφορά ένα σημαντικό ζήτημα που δημιουργήθηκε στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος. Τον Οκτώβριο του 2017 έγινε μια επιχείρηση καταδίωξης ταχύπλοου με φορτίο ναρκωτικών στην Κέρκυρα. Μετά από πολλά συμβάντα που  συνέβησαν  και θα σας περιγράψω στη συνέχεια και ενώ το φουσκωτό αυτό εκανε τον διάπλου του Ιονίου , ν.. Πελοποννήσου   ακινητοποιήθηκε στην Ν. Τζιά την επομενη ημέρα. Αυτό που απασχολεί πολλούς συναδέλφους είναι γιατί άλλοι πήραν παράσημο πριν μερικές ημέρες ενώ άλλοι δεν πήραν ενώ πολλοί συνάδελφοι αδικήθηκαν. Δεν πήραν μέρος στην επιχείρηση μόνο τα επιχειρησιακά μέσα που γράφει η διαταγή απονομής των παρασήμων. Άρα ποιο ήταν το κριτήριο άλλοι να πάρουν και άλλοι όχι?

Δικαιολογημένα υπάρχει οργή στους συναδέλφους  και δικαιολογημένα πολλοί πιστεύουν ότι η ΕΔΕ ‘στήθηκε’ ώστε να πάρουν το ναυτικο μετάλλιο οι χοντροι και οι  αρεστοί έτσι όπως κάλυψαν τον τραυματισμο του πληρώματος που έπεσε στο νερό.

Ας δούμε όμως τάχυστα τι έγινε στην Κέρκυρα . Όταν εντοπίστηκε το φουσκωτό και άρχισε η καταδίωξη οι χειριστές από το φουσκωτό του ΠΑΘ μαζί με τα ΟΥΚ που ήταν μαζί πέσανε στη θάλασσα όλοι οπό δικό τους σφάλμα. Όπως καταλαβαίνεται το φουσκωτό με το φορτίο εξαφανίστηκε και από τύχη εντοπίστηκε από ξένο αεροπλάνο την επόμενη ημέρα. Η ιστορία ότι τους πυροβόλησαν οι Αλβανοί είναι για  να καλυφθεί το συμβαν.. Πήραν παράσημο όμως .

Ο κυβερνήτης του ΠΑΘ τι σπουδαίο έκανε και πήρε παράσημο  ενώ το πλήρωμα δεν πήρε? Φυσικά πρέπει να μπει στον Φακελο.Για να μην σας γράφω πολλά  το φουσκωτό σταμάτησε την επόμενη νύχτα  στην Τζιά επειδή έμεινε από καυσιμο και όχι από τους snipers. Αν δεν είχε μείνει από καυσιμο θα έφτανε Τουρκία. Όλα αυτά που σας γράφω είναι γνωστά σε όσους πήραμε μέρος στην επιχείρηση και δεν είναι μυστικό βέβαια.

Σας παρακαλώ να αναρτήσετε την επιστολή μου γιατί έτσι οι ηγεσίες τα βάζουν όλα κάτω από το χαλί και έτσι φτάσαμε στο άλλο φιασκο των εξαρχείων.

 

Ευχαριστώ.

 

ΥΓ Ας δει κάποιος αρμόδιος τι συνέβει πραγματικά εκεί.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια