Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο θάνατος χτύπησε για τα καλά την πόρτα της Αστυνομίας, αλλά η ηγεσία και οι γνωστοί πανελίστες παγερά αδιάφοροι


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών: Τρεις συνάδελφοι νεκροί εξαιτίας του φονικού ιού. Κρυολουσία και τρόμος επικρατεί ανάμεσα στους αστυνομικούς μετά από αυτή την εξέλιξη. Κανείς δεν ξέρει αν τις επόμενες ημέρες ο κορωνοϊός θα περάσει το κατώφλι και του δικού του σπιτιού, βάζοντας σε κίνδυνο τη δική του ζωή, αλλά και των δικών του. Όμως, παρ’ όλη την ανησυχία, το κράτος γι’ άλλη μια φορά με την απουσία του δείχνει προκλητική ασέβεια κι εμπαιγμό στους αστυνομικούς που εξακολουθούν να μάχονται καθημερινά για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Μολονότι, ο θανατηφόρος ιός παρασιτεί στη χώρα μας εδώ και περίπου έναν χρόνο, δεν έχει παρθεί σχεδόν κανένα μέτρο για την προστασία του προσωπικού, παρά τη συνεχιζόμενη ανάδειξη του προβλήματος από μερίδα του συνδικαλιστικού μας χώρου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ανά την Επικράτεια εν μέσω πανδημίας τα έχουμε αναδείξει ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών πολλές φορές, αλλά η κρατική αδιαφορία μας ωθεί να τα επαναφέρουμε με σκοπό να επιλυθούν.

Έως και σήμερα οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από το Υπουργείο με ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού δεν επιτρέπουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών καθαρισμού στις Αστυνομικές Υπηρεσίες. Ακριβώς επειδή οι συγκεκριμένες υπηρεσίες φαίνεται κοστίζουν περισσότερο απ’ την υγεία μας, οι σχετικές συμβάσεις προβλέπουν περιορισμένη εργασία του προσωπικού καθαριότητας σε κάθε Υπηρεσία για κάποιες μόνο μέρες την εβδομάδα και μόνον λίγες ώρες.

Καμία νέα πρόβλεψη για εξομάλυνση των φαινομένων συγχρωτισμού μέσα στα κρατητήρια

Υαλοπίνακες που να διαχωρίζουν το μπροστινό από το όπισθεν μέρος των οχημάτων παραμένουν όνειρο απατηλό

Καμία πρόβλεψη για τον τρόπο που θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τη διαδικασία που κάποιος «σπάει» την καραντίνα

Οι απολυμάνσεις εξακολουθούν να γίνονται αραιά και με αργά αντανακλαστικά όταν προκύψει επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα εντός της Υπηρεσίας

Ακόμα και τώρα δεν διενεργούνται προληπτικά τεστ για τον ιό στις Αστυνομικές Υπηρεσίες

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με τους «καρεκλοκένταυρους» συνδικαλιστές μας εν δράσει που ασκούν μήνες τώρα κυβερνητική πολιτική, κατηγορώντας μόνιμα τους πολίτες. Φτάσαμε σε σημείο ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ να βγαίνει σε πάνελ πανελλαδικής εμβέλειας και -αρκούμενος σε έναν δημοσιογραφικού τύπου σχολιασμό- να ισχυρίζεται ότι κάποιοι συνάδελφοι εργάζονταν κανονικά στις υπηρεσίες τους, παρόλο που ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού covid 19. Μολονότι τέτοιες σοβαρές καταγγελίες αποκαλύπτουν εγκληματικές διαταγές που θέτουν τη ζωή όλων μας σε θανάσιμο κίνδυνο, η ΠΟΑΣΥ και ο Πρόεδρός της δεν προβαίνουν ούτε στα στοιχειώδη. Αν και εξήγγειλαν αγώνες και ενεργητικές διεκδικήσεις, εδώ και μήνες είναι απόντες. Αλήθεια τελικά, ποιους θέλουν να εκπροσωπούν; Τους αστυνομικούς ή την Κυβέρνηση; Αφού υπήρχαν τέτοιες καταγγελίες, γιατί δεν προέβησαν στις ανάλογες ενέργειες; Πρέπει να θρηνούμε καθημερινά κι άλλους συναδέλφους από την έλλειψη μέτρων προστασίας;

Εδώ και τώρα μέτρα για τον Αστυνομικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή τον θανατηφόρο ιό. Ούτε βήμα πίσω από αυτά που δικαιούμαστε. Οι γνωστοί εκπρόσωποι – παπαγάλοι της κυβέρνησης να συμμορφωθούν και να δώσουν μάχη γι’ αυτό που τους έδωσαν εντολή οι συνάδελφοι, να δίνουν διεκδικούν για τους εργαζόμενους αστυνομικούς.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια