Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα στοιχεία για τον «ψευτογιατρό» – Δήλωνε ως ασθενείς του τον Ότο Ρεχάγκελ μέχρι και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο


Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την απολογία του 47χρονου «ψευτογιατρού», ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο δεκάδων ασθενών στους οποίους χορηγούσε σκευάσματα με διάφορα βότανα και άλλες ουσίες, αποσπώντας τους χρήματα και προτρέποντας τους να σταματήσουν τη συμβατική θεραπεία.

Μετά την προθεσμία, που έλαβε από τις δικαστικές αρχές, αναμένεται να καταθέσει στις 11 Ιανουαρίου. Ωστόσο, νέα επιβαρυντικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας βάσει των καταθέσεων που δίνουν συγγενείς των θυμάτων του, κυρίως καρκινοπαθείς, στη βάση έρευνας για τη σχετική δικογραφία που ξεκίνησε από τρεις περιπτώσεις – δύο ανήλικους και έναν ηλικιωμένο ασθενή.

  

«Μας είπε ότι είχε βοηθήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Χριστόδουλο, ο οποίος απεβίωσε κατά το διάστημα που χορηγούσε θεραπεία στον σύζυγό μου (τέλος Ιανουαρίου 2008), τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, τον Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος εκείνη τη χρονική περίοδο ήταν προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και τον συναντούσε σε πεντάστερο ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων. Αλλες γνωριμίες του ισχυριζόταν ότι ήταν υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας», κατέθεσε στη Δικαιοσύνη η σύζυγος ενός καρκινοπαθούς που πέθανε το 2010 σε ηλικία 46 ετών.

Αυτό αποκαλύπτει η realnews.gr, σημειώνοντας πως ο άνδρας της διεγνώσθη με καρκίνο το 2007. Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού με τον κατηγορούμενο έγινε στο κυλικείο ιδιωτικής κλινικής στην Αθήνα και ακολούθησαν άλλα ραντεβού σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στον Αγιο Ιωάννη του Πηλίου, στην Ουρανούπολη και στο Αγιον Ορος.

  

«Μας συστήθηκε ως ογκολόγος διεθνούς φήμης και στέλεχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA). Mας είπε ότι δραστηριοποιείται κατά βάση στην Ελβετία και πολύ συχνά και στην Ελλάδα αφιλοκερδώς. Μας μίλησε για πρωτοϊατρική και για φάρμακα τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων. Μας έλεγε για 100% ίαση με ενέσιμη θεραπεία, βότανα, βιταμίνες και αποστάγματα, τα οποία μας έλεγε ότι διορθώνουν όλες τις βλάβες των κυττάρων από τις χημειοθεραπείες και ότι εξαφανίζουν εντελώς τους καρκινικούς όγκους», κατέθεσε η σύζυγος του θανόντος.

Μία άλλη κατάθεση φέρνει τον σύζυγο 57χρονης να δηλώνει πως ο «ψευτογιατρός» την διαβεβαίωνε πως «μη φοβάσαι, δεν θα σε αφήσω εγώ να πεθάνεις». Η γυναίκα απεβίωσε με τον σύζυγό της να δηλώνει: «Της έλεγα ότι ο Ν. (σ.σ. ο «ψευτογιατρός») είναι απατεώνας και να πάμε σε άλλους γιατρούς να πάρουμε και δεύτερη γνώμη, αλλά αυτή δεν ήθελε γιατί την είχε πείσει ο Ν. ότι θα τη βοηθήσει. “Ο Ν. με κουράρει”, θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει η γυναίκα μου» ανέφερε.

Αλ. Κούγιας: Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Στη διαφορετική τροπή που έχει λάβει η υπόθεση, με εξαιρετικά επιβαρυντικά στοιχεία για τον κατηγορούμενο αναφέρεται ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση θυμάτων του «ψευτογιατρού».

  

«Ενώ η αρχικώς ασκηθείσα ποινική δίωξη ήταν για τα αδικήματα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αδικήματα για τα οποία κρατήθηκε προσωρινά ο κατηγορούμενος, το κυρίαρχο πλέον αδίκημα που κατηγορείται ότι διέπραξε είναι αυτό της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροήν. Μετά από την επέκταση της ποινικής δίωξης, ερευνάται η εγκληματική δράση του κατηγορουμένου για το σοβαρότερο αδίκημα που προβλέπεται στον ποινικό κώδικα και για το οποίο για κάθε θάνατο προβλέπεται ποινή ισόβιας καθείρξεως» τονίζει σε δήλωσή του στη realnews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της ανάκρισης έχουν μπει συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων και ακόμα 14 περιπτώσεις ασθενών που έλαβαν τα σκευάσματα του, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν αποτυπωθεί στο διευρυμένο κατηγορητήριο.

Στην πρώτη του απολογία ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει ως «εμπειρικός βοτανολόγος» και είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία. Είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια