Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατατέθηκε σε Σχέδιο Νόμου η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων και η ρύθμιση για το Πόθεν Έσχες


Ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) χαιρετίζει την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την προσθήκη των άρθρων 36 και 29 στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» που αφορούν σημαντικά αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Ειδικότερα, με το υπό ψήφιση άρθρο 36, σύμφωνα με το οποίο αυξάνεται ο χρόνος φοίτησης στην Σχολή Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ., κατά ένα εξάμηνο, ώστε να διαρκεί εφεξής (δηλαδή από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 και επέκεινα) έξι εξάμηνα, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους ήδη αποφοιτήσαντες από την Σχολή Αστυφυλάκων αστυνομικούς, να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια για την αναβάθμιση του πτυχίου τους, επιτυγχάνεται η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων. Με τη διάταξη αυτή κυριολεκτικά αναβαθμίζεται ουσιαστικά η Σχολή Αστυφυλάκων, οι απόφοιτοι της οποίας εξομοιώνονται με πτυχιούχους της ανώτατης εκπαίδευσης, ως προς όλες τις συνέπειες, τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε υψηλότερο επίπεδο και τους καθιστά και τυπικά ισότιμους με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων αποτελεί μια πάγια και πρωταρχικής σημασίας συνδικαλιστική διεκδίκηση της Ομοσπονδίας μας, ένα προσωπικό στοίχημα της ηγεσίας της, που ενσαρκώνει το όραμα του Έλληνα Αστυνομικού για καλύτερη παιδεία, ως το πρώτιστο όπλο του Έλληνα Αστυνομικού απέναντι στις σύγχρονες απαιτήσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας με την προσαρμογή της εκπαίδευσής του στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Οι θετικές συνέπειες της ανωτατοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων είναι πράγματι μεγάλες και ποικίλες. Η συνδικαλιστική διεκδίκηση διήρκησε πολλά χρόνια, αλλά άξιζε τις θυσίες και το συνδικαλιστικό κεφάλαιο που επενδύθηκε για την υλοποίησή τους. Με την υπό ψήφιση διάταξη κερδίζουμε παιδεία, αξιοπρέπεια, εφόδια να αντιμετωπίσουμε το σύγχρονο έγκλημα και να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που έχει η κοινωνία στο ρόλο της Αστυνομίας και στο έργο των Ελλήνων Αστυνομικών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα.

Σημαντική, επίσης, είναι και η διάταξη του άρθρου 29 του ν/σ, δυνάμει της οποίας παρέχονται στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ευνοϊκές ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, με την απλή δυνατότητα επιβεβαίωσης δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης παρελθόντων ετών, που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, αντί της υποχρέωσης για εκ νέου επανυποβολή.

Το γεγονός ότι η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες έχει τόσο ταλαιπωρήσει τους αστυνομικούς, οδηγώντας τους πολλές φορές ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων, καθιστά την «ασήμαντη» αρχικά αυτή διάταξη, τελικά σημαντική, όπως και κάθε άλλη παρόμοια, που διευκολύνει την καθημερινότητα του προσωπικού της Αστυνομίας.

Η Ομοσπονδία μας, συνεχίζει τον αγώνα για να θεσμοθετηθούν και τα άλλα μεγάλα εκκρεμή ζητήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας και τα πρόσθετα προβλήματα που προκαλούνται στο καθημερινό δύσκολο και επικίνδυνο έργο του αστυνομικού προσωπικού.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος  

 









Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος ο λόγος αφού κάθε τόσο προσλαμβάνουν ειδικούς φρουρούς, συνοριοφυλακες, φαροφύλακες στην θέση των εισακτέων των σχολων εξυπηρετώντας συμφέροντα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο λόγος είναι ότι το 2021 που θα προσλάβει 2000 συνοριοφύλακες και θα τους τοποθετήσει σε όλη την Ελλάδα(σε όλους τους νομούς), σε προκεκα που υπάρχουν η που θα δημιουργηθούν και σε ανοιχτά ΚΥΤ, εσύ θα είσαι πανεπιστημιακης εκπαίδευσης,αν κάνεις το σεμινάριο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν οι αποφοιτοι κανανε για αστυνομικοι δεν θα παιρνανε φρουρους και τους λοιπους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό σημαίνει ότι η αστυφυλακων γίνεται 3 χρόνια. Όταν μια κυβέρνηση θα αναλαμβάνει και χρειάζεται αστυνόμευση θα βγαίνουν οι Αστυφύλακες στο τέλος της τετραετίας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι προκυρηξεις εφ και σφ με 2μηνη σχολή αφού κάποιοι άφησαν την πόρτα ανοιχτή στο παλιό κατεστημένο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θετικό μεν, αλλά θα χαρώ να δω και Δοκίμους να φοιτούν πραγματικά στη Σχολή κι όχι να κάνουν "πρακτική" στα Τμήματα με αποδοχές Δοκίμου επί τρία χρόνια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα κάνουν οι βηταδες σεμινάριο και θα γίνονται ανακριτικοι ανθυπες με πανεπιστημιακη εκπαίδευση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν χρειάζονται αστυνομικοί 3ετους και 4ετους φοίτησης. Αρκεί μια δίμηνη εκπαίδευση για να ανταποκριθείς στα καθήκοντά.Ραβδούχοι είναι όλοι. Τι διαφορά έχει αν οι 3ετους είναι ΜΑΤ και οι διμηνίτες ΔΡΑΣΗ. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, ποντίκια να δέρνει, θέλει η...Πολιτεία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν χρειάζονται αστυνομικοί 3ετους και 4ετους φοίτησης. Αρκεί μια δίμηνη εκπαίδευση για να ανταποκριθείς στα καθήκοντά.Ραβδούχοι είναι όλοι. Τι διαφορά έχει αν οι 3ετους είναι ΜΑΤ και οι διμηνίτες ΔΡΑΣΗ. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, ποντίκια να δέρνει, θέλει η...Πολιτεία.
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Ώπα ρε κομάντο εσύ! Δηλαδή κάνει αυτός που τελείωσε θεολογία ή ΤΕΙ ιχθυοκαλιεργεια?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστα τα λες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Δραττομαι" της ευκαιριας απο το σχολιο σου... κατα την ταπεινη μου αποψη μερικοι βηταδες το αξιζουν και κανουν χρονια τωρα καλα τη δουλεια και πολλα περισσοτερα απο καποιους ανθυπες και λοιπους , καποιοι αρκετοι ομως ζουν σε βαρος των υπολοιπων και απο το 2005 (που τους βλεπω προσωπικα ο ιδιος) μπορει και πιο πριν , δεν εχουν δουλεψει η βαλει πλατη γιατι ειναι παλιοι...(απο τοτε) και βγαζουν μια 20ετια και βαλε μεχρι να συνταξιοδοτηθουν ζαχαρη αναμασωντας την ιδια καραμελα και κλαιγοντας γλυφωντας οπως ξερουν καλα να κανουν ... τους εχουμε στα τμηματα ολοι και τους ανεχομαστε δεν μιλαει κανενας.. και ξερουμε ποιοι ειναι και τι ρολο βαρανε... ζουν σε βαρος των υπολοιπων (γιατι εχουν οργανικη θεση και αρα η εκαστοτε δ/νση βλεπει ατομα)....