Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χειροπέδες για τον έναν από τους τρεις ληστές ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη


Στη σύλληψη μέλους συμμορίας και στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός ακόμη συνεργού του, οι οποίοι ενέχονται σε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης έφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

 

Όπως προέκυψε, πρόκειται για 27χρονο (συλληφθείς) και 23χρονο,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας κατά συναυτουργία, παράβασης του Νόμου περί όπλων, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 27χρονος τον περασμένο Απρίλιο, ενεργώντας από κοινού με τον 23χρονο κι έναν ακόμη συνεργό τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατοικία στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, αφού πρώτα διέρρηξαν παράθυρο, και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από 75χρονη 1.800 ευρώ καθώς και τραπεζική κάρτα ανάληψης και στη συνέχεια την έδεσαν σε καρέκλα.

 

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο συλληφθείς με τον 23χρονο, μετέβησαν σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης απ' όπου πραγματοποίησαν αναλήψεις συνολικού ύψους 1.200 ευρώ, χρησιμοποιώντας την εν λόγω κάρτα ανάληψης. Στη συνέχεια ο 27χρονος πραγματοποίησε με την ίδια κάρτα μεταφορά μέσω ΑΤΜ στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας χρηματικού ποσού 6.400 ευρώ σε λογαριασμό του.

 

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, μετά την έκδοση ενταλμάτων συλλήψεως, από την 1η Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

 

Με τη σε βάρος του δικογραφία, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.


naftemporiki.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια