Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιάννης Πεχλιβανάκης: Έχει κοκκινήσει ο σβέρκος και η πλάτη μας από τα ευφημιστικά χτυπήματα


Μετά την δόσιν τάχιστα γηράσκει χάρις…(Μένανδρος 4ος αιώνας Π.Χ) Αισίως φτάνοντας στις 2/12/2020 βγήκαν τα κομπιουτεράκια και οι υπολογισμοί από τους συναδέρφους για το άθροισμα των ετήσιων νυχτερινών ωρών. Μεγάλη πλειοψηφία κατέληξε στο συμπέρασμα πως στην καλύτερη περίπτωση τα δεδουλευμένα βραδινά του μηνός Δεκεμβρίου και άλλοι, του μηνός Νοεμβρίου, δεν θα τα πληρωθούν. Αυτό οφείλεται σε ένα μνημονιακό πλαφόν του οποίου η ρήτρα παραμένει. Είναι η πρώτη χρονιά που αποδεδειγμένα οι ώρες καλύφθηκαν για λόγους είτε εθνικούς (Έβρος) είτε υπηρεσιακούς (νησιά-μεταναστευτικό) ή για υγειονομικούς λόγους (Covid-19).

Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από την Ομοσπονδία μας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα έγκαιρα, ωστόσο η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε βουλευτές που ανέδειξαν το εν λόγω θέμα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την επιτυχή έκβαση του αιτήματος. Το αστυνομικό προσωπικό κατά την διάρκεια του 2020 δούλεψε στην κυριολεξία με βάρκα το άγνωστο και εντέλει προορισμό μόνο την ελπίδα. Τα σήματα για την αναστολή των αδειών διαδέχονταν το ένα το άλλο χωρίς να υπάρχει ούτε καν ο ελάχιστος οικογενειακός προγραμματισμός. Από τα προαναφερόμενα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ζητιανεύουμε από την Πολιτεία τα δεδουλευμένα και όχι κάτι παραπάνω καθότι, όπως αποφαίνεται δεν είμαστε «πρώτη γραμμή».

Έχουν περάσει κοντά 9 μήνες κ.Πρωθυπουργέ που μας ευχαριστήσατε και τονίσατε πως προσωπικά θα αναλάβετε την ανταμοιβή των αστυνομικών, επανήλθατε στη ΔΕΘ με ένα δεύτερο «Ευχαριστώ» και θα ήμουν τουλάχιστον αχάριστος εάν ξεχνούσα και το ενδιάμεσο sms του Υπουργού. Όλα αυτά αναδεικνύουν ένα πράγμα: πως έχει κοκκινήσει ο σβέρκος και η πλάτη μας από τα ευφημιστικά χτυπήματα! Από την στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας, πολύ καλά κάνατε και στηρίξατε κοινωνικές ομάδες που είτε πλήττονταν (ελεύθεροι επαγγελματίες) είτε προσέφεραν τις υπηρεσίες τους (υγειονομικό προσωπικό/στρατός). Σε όλο αυτό τον δύσκολο αγώνα, με υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των οργάνων της διαδικασίας ελέγχου για την εφαρμογή των μέτρων-πλήν της ΕΛ.ΑΣ είναι άλλοι πέντε φορείς υπεύθυνοι και δυστυχώς, ιδίως στην Θεσσαλονίκη γίναμε μάρτυρες πως για την εξάπλωση του covid ευθύνεται η ΕΛ.ΑΣ. Ίσως γιατί είναι ο μόνος φορέας που επίσημα δεν έχει φωνή ή ότι απλά η ΕΛ.ΑΣ είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα πάντα. Ως εκ τούτου κ.Πρωθυπουργέ, ζητάμε το αυτονόητο : την απόδοση των δεδουλευμένων βραδινών μας καθώς εμείς οι ίδιοι είμασταν που δεν παραδώσαμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο γης από τα 131.957 km² της συνολικής έκτασης της χώρας μας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων συναδέρφων που λόγω του Covid δεν κοσμούν πλέον το Σώμα μας, καθώς επίσης εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση στους συναδέρφους που δίνουν την προσωπική τους μάχη με τον αόρατο αυτόν εχθρό.

 

Ιωάννης Πεχλιβανάκης

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Τακτικό μέλος συμβουλίου μεταθέσεων Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Μέλος ΑΣΠΑ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια