Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αχαΐας: Ανωτατοποίηση Σχολής Αστυφυλάκων


Με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και την προσθήκη του άρθρου 36 στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», επιτυγχάνεται η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων.

 

Ειδικότερα, με την ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου αυξάνεται ο χρόνος φοίτησης στην Σχολή Αστυφυλάκων κατά ένα εξάμηνο, ώστε να διαρκεί εφεξής, από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 έξι (6) συνολικά εξάμηνα. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους ήδη αποφοιτήσαντες από την Σχολή Αστυφυλάκων Αστυνομικούς, να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια για την αναβάθμιση του πτυχίου τους.

 

Με τη διάταξη αυτή κυριολεκτικά αναβαθμίζεται ουσιαστικά η Σχολή Αστυφυλάκων, οι απόφοιτοι της οποίας εξομοιώνονται με πτυχιούχους της ανώτατης εκπαίδευσης ως προς όλες τις συνέπειες, τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε υψηλότερο επίπεδο και τους καθιστά και τυπικά ισότιμους με τους Ευρωπαίους Συναδέλφους τους.

 

Τα βασικά οφέλη που προκύπτουν από την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων είναι:

 

α. Η αναβάθμιση του πτυχίου της Σχόλης Αστυφυλακών που γίνεται ισότιμο με των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χωράς.

 

β. Η εναρμόνιση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τις προϋποθέσεις της διακήρυξης της Μπολόνια (ορίζει ως ελάχιστο χρόνο σπουδών για την αναγνώριση πανεπιστημιακού πτυχίου τα 3 έτη) και αποδοχή του από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

 

γ. Η αναγνώριση του πτυχίου της Σχόλης Αστυφυλακών ως πανεπιστημιακού επίπεδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

δ. Η αναγνώριση του πτυχίου ως πανεπιστημιακό από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς όπως Frontex – Europol – Interpol κλπ.

 

ε. Η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

στ. Η πραγματοποίηση σεμιναρίων (εξομοίωσης), έτσι ώστε τα οφέλη από την αναβάθμιση του πτυχίου Σχόλης Αστυφυλακών να έχουν εφαρμογή και να μπορούν να τα καρπωθούν και όσοι Συνάδελφοι έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή με το σύστημα γενικών εξετάσεων.

 

ζ. Η ριζική αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών εναρμονισμένου με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

 

η. Η εφαρμογή συστήματος πιστωτικών μονάδων για τα εξεταζόμενα μαθήματα κατ΄ εφαρμογή όσων ισχύουν και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ίδρυματα της χώρας.

 

θ. Οι μελλοντικές αξιώσεις για τους αποφοίτους της Σχολής Αστυφυλακών με την εξέλιξη τους τόσο βαθμολογική, όσο και μισθολογική.

 

Η ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων αποτελούσε μια πρωταρχικής σημασίας συνδικαλιστική διεκδίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ένα προσωπικό στοίχημα της ηγεσίας της, που ενσαρκώνει το όραμα του Έλληνα Αστυνομικού για καλύτερη παιδεία, ως το πρώτιστο όπλο του Έλληνα Αστυνομικού απέναντι στις σύγχρονες απαιτήσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, με την προσαρμογή της εκπαίδευσής του στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μισθολογικη αναβάθμιση θα υπάρχει ή θα παραμείνουμε στην (β) κατηγορια του μισθολογίου με τους πρίν τις πανελλήνιες συναδέλφους; Και αν είναι να παραμείνουμε στα ίδια γιατί είμαστε χωρισμένοι σε κατηγοριες (α,β,γ,δ); Ένας συναδέλφος σας που δεν είναι γραμμένος στον συνδικαλισμο.