Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Πλαφουντζής: Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να σταματήσει η αφαίμαξη της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών


Κείμενο τού Γιώργου Πλαφουντζή:Πρέπει να σταματήσει άμεσα η αφαίμαξη του αστυνομικού προσωπικού του Αερολιμένα Αθηνών Μια από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες η οποία ταυτόχρονα είναι και απομακρυσμένη από το κέντρο της Αθήνας είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών είναι μια υπηρεσία με πολλές ιδιαιτερότητες και πολλά προβλήματα ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid 19. Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ερχόμενοι πολλές φορές σε επαφή με εισαγόμενα κρούσματα Covid 19, με αποτέλεσμα να νοσήσουν πολλοί συνάδελφοι .

Τα κρατητήρια της είναι πάντα γεμάτα με πάνω από τριάντα κρατουμένους, οι μεταγωγές στα δικαστήρια συνεχίζονται κανονικά και η επιβατική κίνηση δεν έχει σταματήσει. Να προσθέσουμε και τις αυξημένες περιπολίες και τους ελέγχους για την απαγόρευση της μετακίνησης των πολιτών και την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, καθώς και την φύλαξη πολλών ευπαθών στόχων.

Τους τελευταίους όμως μήνες ο αερολιμένας έχει αρχίσει να αποδυναμώνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις του, και να ξεκινούν φαινόμενα υπόστελέχωσης , με αντίκτυπο στους συναδέλφους (υπέρεργασία - οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις), καθώς και υπολειτουργίας της υπηρεσίας. Σημαντικό ρόλο σε όλα τα ανωτέρω έχει παίξει η μείωση του προσωπικού η οποία είναι μεγάλη. Έχουν μετατεθεί-αποσπαστεί τους τελευταίους μήνες 75 συνάδελφοι χωρίς να γίνει αντικατάσταση τους. Μεγάλος επίσης αριθμός συναδέλφων ενισχύει άλλες αστυνομικές διευθύνσεις και αστυνομικοί καλούνται να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από την έδρα τους για εκτέλεση υπηρεσίας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να σταματήσει η αφαίμαξη της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και να ενισχυθεί άμεσα με έμψυχο δυναμικό πριν να είναι πολύ αργά. Θα επαναλάβουμε, ασφαλές αεροδρόμιο σημαίνει και ασφαλή χώρα..

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΑΝ. Α. Σ. Α









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια