Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χορήγηση έκτακτου οικονομικού επιδόματος στο πυροσβεστικό προσωπικό λόγω της εμπλοκής του στις δράσεις ΓΓΠΠ για την προστασία της χώρας από την πανδημία


Έγγραφο τής Ένωσης Αξιωματικών του ΠΣ προς τον κ.Πρωθυπουργό: Από την κορύφωση των προσπαθειών της πολιτείας για την ανάσχεση της πανδημίας στην πατρίδα μας, το πυροσβεστικό προσωπικό, ως ο κεντρικός βραχίονας της πολιτικής προστασίας, συμμετείχε σε όλες τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παράλληλα ή και πέρα από τα πυροσβεστικά καθήκοντά του. Για δύο μεγάλες περιόδους, μία την άνοιξη πρό της αντιπυρικής περιόδου, και μία τώρα, ακριβώς μετά την λήξη της, τέθηκε σε καθεστώς περιορισμού των βασικών εργασιακών του δικαιωμάτων, με απαγόρευση λήψης αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων.

Παράλληλα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που όπως γνωρίζετε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό δίνει μια σκληρή μάχη επίσης με περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων (περιορισμός αδειών, αναστολή γονικών αδειών, επιφυλακές, υπερεργασία), συμμετείχε ενεργά σε δράσεις πολιτικής προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας. Δράσεις που εξελίχθηκαν σε όλη την χώρα, από τα συνεργεία ιχνηλάτησης στην ΓΓΠΠ, σε όλες τις περιφέρειες καθώς και με τη συμμετοχή συναδέλφων στα μικτά συνεργεία, σε όλες τις αεροπορικές πύλες εισόδου της πατρίδας μας.

Το πυροσβεστικό προσωπικό ήταν επίσης από την πρώτη στιγμή παρόν στην μεγάλη και επιτυχημένη προσπάθεια της ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο, επιτελώντας το έργο του με επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Να σημειώσουμε ότι το κενό των συναδέλφων που ασχολήθηκαν με τα παραπάνω, καλύφθηκε από την υπερεργασία των υπολοίπων προκειμένου να είναι αποτελεσματικό του ΠΣ στην μεγάλη και επίπονη μάχη της αντιπυρικής περιόδου. Δυστυχώς το πυροσβεστικό προσωπικό εξαιρέθηκε τον περασμένο Απρίλη, από τους δικαιούχους του εκτάκτου επιδόματος που δόθηκε τότε στο προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών και της ΓΓΠΠ για την ενασχόλησή του στο μέτωπο κατά της πανδημίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Το Πυροσβεστικό προσωπικό, εκτελώντας ευόρκως τα καθήκοντά του και το πατριωτικό του χρέος και σε αυτή τη κρίσιμη μάχη βρέθηκε παρών όπου κρίθηκε αναγκαία η παρουσία του.

Περιμένουμε από την ελληνική πολιτεία, απλά την ισότητα στην αντιμετώπιση του, όχι ανταμοίβοντάς το για την εκπλήρωση του χρέους του, αλλά την ελάχιστη έστω αποζημίωση της υπερεργασίας του και της αναστολής των βασικών εργασιακών του δικαιωμάτων (άδειες, ημερήσιες αναπαύσεις).Περιμένουμε από εσάς μέχρι το τέλος του έτους, με νομοθετική ρύθμιση την χορήγηση και στο πυροσβεστικό προσωπικό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού, όπως αυτή χορηγήθηκε στο προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών και της ΓΓΠΠ.

  








Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

Ο χρήστης Tigrhs1979 είπε…
Αναμείνατε κ σεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσο πήραν οι αστυνομικοί άλλο τόσο θα πάρετε και εσείς. Οταν οι συνδικαλιστές πουλάν τις διεκδικήσεις με μελλοντικές θεσουλες, αυτά παθαίνουν οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν βέβαια όταν ψήφιζαν, αφωνία έχουν πάθει όλα πάνε καλά, κάτι χαζοδιεκδικησεις για να κλείνουμε τα μάτια των ηλιθίων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχει πολύ δίκιο ο συνάδελφος!!
Επίσης στην πολιτική προστασία είναι με διάθεση δόκιμοι πυροσβέστες!! Σταμάτησαν την πρακτική τους και δουλεύουν κανονικα στη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας! Με τα ίδια ακριβώς καθήκοντα με τους αποσπασμένους αστυνομικούς και λιμενικούς! Βάζουν πλάτη στην πανδημία και δύσκολη ώρα για όλους μας και οι δόκιμοι πυροσβέστες λοιπόν! Ελπίζω να μην τους ξεχάσουν με τον ήδη πενιχρό μισθό δόκιμου που είναι στην Αθήνα τόσο καιρό.....
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ρε, θα τρελαθούμε; Γιατί να πάρουν επιδομα οι Πυροσβέστες; Που ενεπλακησαν στη μάχη της πανδημίας;Βγήκαν όλοι και ζητάνε...
Εκτός από ιατρούς, νοσηλευτές κι αστυνομικούς κάνεις άλλος φράγκο.
Ο χρήστης Παντεπόπτης Οφθαλμός είπε…
Το επικίνδυνο-ανθυγιεινό σε ποίο συρτάρι βρίσκεται καταχωνιασμένο; Οι κκ βουλευτές της συμπολίτευσης τί κάνουν..; Το ξέχασαν και οι της Π.Ο.Ε.Υ.ΠΣ και Ε.Α.ΠΣ αλλά εμείς όχι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι πυροσβέστες μπαίνουν σε εφεδρεία λόγω covid, 4-5 υπηρεσίες το μήνα. Ισχύει;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι μπαίνουν στα σπίτια του κόσμου όλου δεν πιάνετε; Άδειες κόπηκαν, μόνιμη επιφυλακή και την άνοιξη και το καλοκαίρι και τώρα...δεν αξίζουν αυτοί να πάρουν το κάτι τις;
Ο χρήστης Unknown είπε…
5 σίγουρα και καμιά φορά γίνονται 6-7 ανάλογα με την υπηρεσία.οποτε τι 8 τον μηνα,τι 6-7...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ που λες μόνο νοσηλευτές γιατροί και μπατσοι....μπατσος θα είσαι. Σίγουρα . Στο τέλος θα πηγαίνουμε στο νοσοκομείο και θα χειροκρόταμε και θα λέμε ευχαριστώ που κάνουν απλα την δουλειά τους. Ουστ ρε όλοι για επίδομα πρώτοι. Για δουλειά τελευταίοι!
Ο χρήστης Pantelos είπε…
Οι πυροσβεστες στους περισσοτερους σταθμους δουλευουν 5 24ωρες υπηρεσιες το μηνα δηλαδη 15 οκτάωρα. Για 15 μερες οι μισοί δουλευουν μία-μία και οι αλλοι μισοί ειναι σε εφεδρεία στα σπιτια τους. Και ζητουν επιδομα covid?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγα ρε να μην δωσουν επιδομα στους πυροσβεστες γιατι εχουν εμπλακη πουθενα ολο αυτο τον καιρο με το covid-19 σε σχεση με τους γιατρους νοσηλευτες εκαβιτες αστυνομικους αυτοι πρεπει να παρουν και οχι οι πυροσβεστες που την περιοδο αυτοι δουλευουν 7 με 8 υπηρεσιες τον μηνα με ρεπο φυσικα και τις υπολοιπες καθονται σπιτι επιφυλακη αυτοι ειναι η προσφορα στον covid-19 που θελουν και επιδομα.
Ο χρήστης Χρηστος είπε…
Σωστός έχω φίλο πυροσβέστη που δουλεύει 15 ημέρες φυσικά με ρεπό και 15 μέρες επιφυλακή σπίτι και ζητούν και έπιδομα εντάξει είπαμε μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
θα σας πω που εμπλέκονται...
Ολο το καλοκαιρακι που εσεις κανατε τα μπανακια οι πυροσβεστες ηταν αυτοι που εκτος απο τις πυρκαγιες πηγαιναν στα αεροδρομια ,χωρις να ειναι σε καμια περιπτωση η δουλεια τους,να παρουν τα δειγματα απο τις πτησεις που ερχοταν απο το εξωτερικο συνδραμοντας στο εργο των γιατρων.Ταυτοχρονα ομως σβηναν και τις φωτιες..με το που τελειωσε η αντιπυρικη ,θυμηθηκαν οι υπευθυνοι οτι υπαρχει covid γτ μεχρι τοτε δεν υπηρχε για τους πυροσβεστες και δουλευαν απληρωτη υπερεργασια και υπερωριες με απανωτες επιφυλακες,και εφαρμοσαν την εφεδρεια κοβοντας τις αδειες και τα ρεπο τους!Το να λετε οτι κανουν 5-6 υπηρεσιες το μηνα ειναι τουλαχιστον αδικο,διοτι για να κανουν την δουλεια τους πλεον τα πληρωματα αποτελουνται απο την μιση δυναμη με οτι αυτο συνεπάγεται.Ααα και για να σας προλαβω ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ...απλα καποια στιγμη σε αυτον τον τοπο θα πρεπει να μαθουμε να εκτιμουμε τους ανθρωπους που πραγματικα προσφερουν.
Ο χρήστης Χρηστος είπε…
Λοιπόν θα σου πω εγώ που δεν είμαι ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ αλλά έχω φίλο πυροσβέστη και είμαι από επαρχία δουλεύει 15 μέρες φυσικά με ρεπό όχι σερί και τις υπόλοιπες 15 μέρες αραχτός κάθεται στο σπίτι του και ο μισθός πέφτει κανονικά ενώ σε όλα τα αλλά επαγγέλματα γιατροί νοσηλευτές εκαβιτες αστυνομικοί δουλεύουν συνέχεια με κομμένες άδειες και μην λες για συμβασιούχους αλλά για μόνιμους αυτοί ζητούν επίδομα όχι η συμβασιούχοι και θα σου δώσω μια εικόνα γενική μόνο στην Αθήνα έχουν 12 μήνες δουλειά στην επαρχία μόνο το καλοκαίρι και συγκεκριμένη περίοδο βέβαια δεν λέω ότι στην επαρχία συμβαίνει παντού το ίδιο έτσι όποτε να μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν εδώ δεν βγήκε το νοσηλευτικό προσωπικό να ζητήσει επίδομα και ζητούν οι πυροσβέστες που δεν εμπλέκονται ΠΟΥΘΕΝΑ στο COVID-19.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις φίλο πυροσβέστη και δουλεύει μόνο καλοκαίρι άρα στο μέρος που είναι δεν έχει τύχει ούτε μια πλημμύρα, ούτε ένα τροχαίο, ούτε χιόνια,ούτε μια γάτα σε κεραμίδια,ούτε ένα δέντρο να πέσει από τον αέρα.Πε ς μας που υπηρετείνα κάνουμε αίτηση να πάμε και εμείς.Όσον αφορά τα ωράρια δεν τα επέλεξε κάνεις πυροσβέστης δεν υπάρχει ρεπό στις 15 μέρες που λες υπάρχει ά και β επιφυλακή. Στις βάρδυες δουλεύουν 2 και 3 άτομα σε κλίμακια που σημαίνει ότι στο οποιοδήποτε συμβάν καλείται η α επιφυλακή.Αφου όμως δεν δικαιούμαστε το επίδομα τώρα από όσα λέτε οι εξυπνάκηδες όλοι να μας το έδιναν για το καλοκαίρι όπως λέτε;Για τους φίλους αστυνομικούς να μας πουν πόσα ρεπό τους χρωστάει η υπηρεσία τους και να έρθουν στο τέλος του χρόνου να συγκρίνουμε τις ώρες υπηρεσίας.