Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ…… εν μέσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη


Παραθέτουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr

 

       Εν μέσω αυτής της πανδημίας…περί πολέμου ακήρυχτου πρόκειται… κάποιοι άνθρωποι  για ένα ακόμη γαλόνι που θα τους κρατήσει ένα χρόνο ακόμα στην εξουσία(Αστυνομίας), αλλά και την ελπίδα ζωντανή για περισσότερα αξιώματα γίνονται αδίστακτοι.

   Πάμε στο ζουμί……

        Είδα στην πρωινή εκπομπή του ΠΑΠΑΔΑΚΗ στον Αντ1, για την καταγγελία που βγήκε και έκανε μια γυναίκα από τη Βέροια, για τις παραβάσεις που τους βεβαίωσε αστυνομικός στα ΔΙΟΔΙΑ σχετικά με τον covid. Βεβαίωσε παράβαση σε καρκινοπαθή, ανάπηρη κυρία και στους υπολοίπους επιβαίνοντες. Μάλιστα θα προχωρήσει και σε καταγγελία  ανέφερε. Φαντάζομαι ότι όλοι οι πολίτες χαρήκαν για το θάρρος της και θα ικανοποιηθούν ακόμη περισσότερο αν τιμωρηθεί ο αστυνομικός. Έστω ότι τον τιμωρεί η αστυνομία με κάποιο τρόπο.

Πιστεύεται ότι δεν θα υπάρξει ξανά παρόμοιο περιστατικό; Είστε γελασμένοι.     Ας δούμε λίγο τι συμβαίνει γενικότερα. Όπως γνωρίζουν οι αστυνομικοί και όσοι έχουν σχέση με την Αστυνομία είμαστε προ ΚΡΙΣΕΩΝ. Τι σημαίνει αυτό; Τον Ιανουάριο γίνονται οι κρίσεις των Αξιωματικών. Ποιοι θα γίνουν στρατηγοί, ποιοι θα γίνουν ταξίαρχοι, ποιοι θα πάνε σπίτι τους και πάει λέγοντας. Στον βωμό του βαθμού πατάμε επί πτωμάτων και επιστρατεύουμε τα πάντα. Ιδίως στη Θεσσαλονίκη. Τρέμουμε μην συμβεί κάποιο γεγονός και ακουστούμε και ότι μπορούμε να το καλύψουμε, καλύπτεται με οποιοδήποτε κόστος. Σε αυτές τις κρίσεις την τιμητική, έχει η τροχαία και τα αστυνομικά τμήματα που βεβαιώνουν παραβάσεις για την μετακίνηση των πολιτών. Με το καθολικό lockdawn στη βόρεια Ελλάδα κάποιοι αξιωματικοί έτριβαν τα χέρια τους και έκλιναν το μάτι. Η πίεση για παραβάσεις για την πανδημία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Όσες περισσότερες παραβάσεις τόσο το καλύτερο. Οι γενικοί Διευθυντές στους Διοικητές των τμημάτων και οι διοικητές στο κατώτερο προσωπικό μεταφέρουν τις απαιτήσεις και πιέζουν  ώστε να μην γυρίζει περιπολικό χωρίς παράβαση για μετακίνηση πολίτων  ή για μάσκα. Μάλιστα η εντολή κάποιον Αξιωματικών είναι ΄΄δεν σχολάτε μέχρι που να γράψετε παραβάσεις covid ΄΄. Εξάλλου είναι κοινό μυστικό στη Θεσσαλονίκη.  Με όποιον και να μιλήσεις, αστυνομικό, δικηγόρο, δημοσιογράφο, δήμαρχο ή συνδικαλιστή,  όλοι θα σου πουν το ίδιο πράγμα, γίνεται πάρτι με τις παραβάσεις του covid.  Έλεγε δημοσιογράφος συγκεκριμένα ΄΄ ‘ότι έχουν κάνει τις παραβάσεις εργαλείο στα χέρια τους, σβήνουν 300αρια αβέρτα, φτάνει να έχεις κάποιο γνωστό πολιτικό που θα υποχρεωθεί. Είναι τόσες πολλές που έχουν να ΔΕΙΞΟΥΝ αλλά και να ΣΒΗΣΟΥΝ. Ούτε από εισαγγελέα φοβούνται ούτε κανέναν’’. Αλώστε η κούρσα τις διάδοχης είναι τόσο σκληρή που ΟΛΑ επιτρέπονται.

      Πάμε και στο δια ταύτα. Οι αστυνομικοί που είναι στο δρόμο και πρέπει να βεβαιώσουν αυτές τις παραβάσεις είναι χωρισμένοι σε τρεις κατηγορίες. Πρώτη κατηγορία, οι αστυνομικοί που έχουν αρκετά χρόνια υπηρεσίας και έχουν την εμπειρία κάνοντας στοχευμένους ελέγχους και όταν διαπιστώνουν παραβάσεις ξέρουν  ποια παράβαση να βεβαιώσουν και ποια όχι, αλλά και αν δεν βρούνε δεν χάλασε και ο κόσμος, δεν κινδυνεύουν από κάτι. Είναι η  δεύτερη κατηγορία, με λίγα χρόνια υπηρεσίας η οποία νιώθει την πίεση αλλά  είναι πολύ εργατικοί, κάνει πάρα πολλούς ελέγχους και βρίσκει τις καραμπινάτες παραβάσεις και τις βεβαιώνει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει

θέμα, και η τρίτη κατηγορία όπου οι αστυνομικοί δεν μπορούν η δεν θέλουν να κάνουν πολλούς ελέγχους, αλλά πρέπει να βεβαιώσουν παραβάσεις για να έχουν την εύνοια του διοικητή, διότι αν δεν το κάνουν δεν θα τους βλέπει με καλό  μάτι η διοίκηση και αυτό θα έχει συνέπειες στην υπηρεσία τους, αλλά και  πιθανότητες να τον μετακινήσουν ή και να τον διώξουν σε άλλη υπηρεσία.

    Ας ξαναγυρίσουμε στην αρχή και στην περίπτωση του αστυνομικού που αναφέραμε στην αρχή. Δεν θεωρώ ότι ο αστυνομικός που βεβαίωσε τις παραβάσεις ήταν τόσο αναίσθητος. Ήταν απαθείς όπως ειπώθηκε στο ρεπορτάζ διότι ήταν η θέση του πολύ δύσκολη. Την πίεση που υπήρχε από το τμήμα του και γενικά από την υπηρεσία του δεν μπορούμε να την ξέρουμε. Τους λόγους που έχει για να βρίσκεται στο συγκεκριμένο τμήμα δεν τους γνωρίζουμε.  Ο φόβος του μην γυρίσει στην υπηρεσία χωρίς παράβαση, να είναι η ΑΙΤΙΑ τελικά.

      Θα πρέπει να δούμε πίσω από αυτό που φαίνεται και να μην τα φορτώνουμε στον κάθε αστυνομικό που είναι στο δρόμο με τέτοια ευκολία. Ελπίζω να μην τιμωρηθεί ο αστυνομικός. Λέγεται δε ότι δυο ημέρες μετά το περιστατικό πήγε στην υπηρεσία του αστυνομικού ένας διευθυντής για να τονώσει το ηθικό των αστυνομικών και να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τη βεβαίωση παραβάσεων, διότι έχουμε ΚΡΙΣΕΙΣ.

    Αυτά συμβαίνουν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η αστυνόμευση έχει πάει περίπατο ή μετατέθηκε μετά την πανδημία. Ευχαριστώ για την δημοσίευση.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια