Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα: Αστυνομική βία στον Πύργο (ΒΙΝΤΕΟ)


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: (Παραθέτουμε αυτούσια την περιγραφή ενός μέλους της συλλογικότητάς μας που βρέθηκε για μερικές μέρες στον Πύργο και κατέληξε κάτω από τα γόνατα των μπάτσων, με μοναδική δική μας προσθήκη το ΥΓ)

«Πλατεία Πύργου, λίγες μέρες πριν, ώρα 10:20, δύο ασφαλίτες που έχουν έρθει να μας διώξουν, ο ένας απ'τους δύο με πολύ αυταρχικό και υποτιμητικό τρόπο, φεύγουν υπό τον ήχο γαλλικών που ακούγονται από την μεριά μας. Δύο με τρία λεπτά μετά και αφού η παρέα έχει ήδη αρχίσει να σκορπίζει, αρχίζει η δεύτερη πράξη του θεατρικού με ένα περιπολικό που φτάνει στο σημείο. Το πλήρωμά του μας φωνάζει να φύγουμε, πηγαίνουμε προς το μέρος του με τη χρήση ξένων γλωσσών, αφού είναι και η κατεύθυνση που θα φεύγαμε. Φτάνοντας στο σημείο, η τρίτη και τελευταία πράξη ξεκινάει ανεβαίνοντας στη σκηνή καμιά δεκαπενταριά κομπάρτσοι όλων των ειδών. Οι περισσότεροι απ'αυτούς εστιάζουν στους δύο απ'τη παρέα που υπήρξαμε πιο αυθάδεις ως προς τους ίδιους, αλλά και ως προς το μπαμπά τους Μιχάλη. Ένας προσπαθεί να με πιάσει ενώ εγώ τον αποφεύγω φωνάζοντας του να μη με ακουμπάει. Να πω εδώ ότι κανένας απ'αυτούς δεν ανέφερε κάτι για προσαγωγή , σύλληψη ή οτιδήποτε που θα δήλωνε ότι θέλουν να μας δέσουν, όχι ότι αυτό θα σταμάταγε την αντίστασή μας, απλά έτσι για τους τύπους που λένε… Μετά από μερικές σπρωξιές με τον συγκεκριμένο μπάτσο μπαίνουν στη δράση άλλοι 2-3, της αμερικάνικης σχολής προφανώς,, με τρικλοποδιές, ρίξιμο στο έδαφος, το "κλασικό" πλέον γόνατο στη πλάτη, γύρισμα χεριού και χειροπέδες. Όλα αυτά έγιναν με περίσσια βιαιότητα, πολύ περισσότερη από ότι ίσως άρμοζε στο σκηνικό, όπως κάνουν όταν γνωρίζουν ότι δεν τους βλέπουν. Ακολούθως με έβαλαν για δέκα λεπτά σε όχημα μου έκοψαν πρόστιμο και με άφησαν να φύγω.

Εννοείται ότι κάποια Μ.Μ.Ε. δεν έχασαν ευκαιρία όπως η τοπική φυλλάδα Πατρίς που έγραψε ότι "έπεσα" και φυσικά το λατρεμένο μας Σκάι έσπειρε για ακόμα μια φορά ρατσιστικό λόγο, λέγοντας ότι στο γεγονός συνεπλάκησαν μπάτσοι με παρέα Ρομά.

Αυτό ήταν ένα ελαφρύ επεισόδιο, με ωραίες ερμηνείες όπως του αρχιοπκίτη τάδε, μπροστά σε άλλα πολύ χειρότερα που έχουν κάνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα παιδάκια του Μιχαλάκη. Το κακό γι'αυτούς είναι ότι μας ανάβουν τα αίματα, το καλό για μας είναι ότι ζεσταθήκαμε λιγάκι… είχε κρύο εκείνο το βράδυ στη πλατεία.Οι τροχοί γυρνάνε τα γρανάζια σπάνε.Καλύτερη χρονιά σε όλους μας.

Α.Β.»

ΥΓ – Αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία για το φινάλε του βίντεο, όπου ο μπάτσος που σπεύδει να σταματήσει την κοπέλα που τραβά βίντεο, επικαλείται τον νόμο «τάδε» ο οποίος απαγορεύει να βιντεοσκοπούνται οι πράξεις μπάτσων. Ζήλεψε φαίνεται τα νομοθετήματα της Γαλλίας ή ίσως εξέφρασε τον διακαή του πόθο για όσα πρόκειται να συμβούν και στα μέρη μας.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρόχειρα πρόχειρα, τάδε:
1) Άρθρα 2.1, 5.1, 9 και 19 του Συντάγματος
2) Ν. 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»