Αστυνομικός Σταυρός Εξαιρέτων Πράξεων σε δύο αστυνομικούς - Συγχαρητήρια από την ΜΠΡΟΣΤΑ


Δημοσιεύουμε κείμενο του Δημήτρη Αποστολόπουλου: Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέρφους μας : Αρχ/κα ΜΟΥΡΤΙΚΑ Αργύρη και Υπαρ/κα ΣΤΑΜΟΥΚΩΣΤΑ Σπυρίδων της 221-1Γ αλλαγής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, καθως την 09-12-20 τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την απονομή σε αυτούς του Αστυνομικού Σταυρού εξαίρετων πράξεων!

Δια του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Υποστράτηγου κ.ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Καθώς την 04-01-18 διέσωσαν από φλεγόμενο κτίριο που αντελήφθησαν κατά τη διάρκεια της περιπολιας τους, ηλικιωμένη κυρία που εξαιτίας προβλήματος υγείας ήταν πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι και εγκλωβισμένη εντος. Εισηλθαν εντός της φλεγομενης οικειας και με κίνδυνο της ζωής τους,μετέφεραν αυτή μαζί με το αμάξιδιο ασφαλή εκτός της οικίας της που κάηκε ολοσχερώς οπου σύμφωνα και με την έκθεση της πυροσβεστικής θεωρείται βέβαιο ότι αν δεν είχαν επιχειρήσει οι αστυνομικοί προ αφίξεως της Π.Υ θα είχε απανθρακωθει.

 

Οι συνάδερφοι επιχείρησαν χωρίς κανένα εξοπλισμό (αντιπυρικα είδη κ.α) και με αυτοθυσία έπραξαν ότι τους υπαγόρευσε η συνείδηση τους αλλά και η αστυνομική τους παιδεία!

Τιμώντας τους ίδιους,τις οικογένειές τους καθώς και την αστυνομική οικογένεια. Ολους εμάς δηλαδή που στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και το βάρος που φέρουμε καθώς και τις βολές που δέχεται το αστυνομικό σώμα από συγκεκριμένες, ευτυχώς μικρές πολιτικές και κοινωνικές ομάδες προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες, έχουμε ανάγκη να γίνονται, να αναγνωρίζονται και να προβάλονται τόσο θετικές και ανιδιοτελής πράξεις!

Ελπίζουμε η πολιτεία να αναγνωρίσει και να τιμήσει έμπρακτα τον μόχθο του Έλληνα αστυνομικού προστατεύοντας τον και δίκαιονοντας τους καθημερινούς αγώνες καθημερινών ηρώων. Όπως ελπίζουμε καποτε και τα ΜΜΕ να προβάλουν αντί για κάποιες μικρές ατυχείς ίσως στιγμές για εικοσιτετράωρα και πλέον..

Να προβάλουν με την ίδια σπουδή αγώνες και μόχθους έντιμων και σκληρά εργαζόμενων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου ίσως και πέρα των τυπικών τους καθηκόντων αρκετές φορές αστυνομικων.

 

Για την Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α

Αποστολόπουλος Δημήτρης

Συνδικαλιστής

Μέλος Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α
3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια. Αν όμως η Πολιτεία θέλει να τιμήσει ΑΛΗΘΙΝΑ τους δύο εξαίρετους συναδέλφους, ας περάσει νομοσχέδιο , που να επιτρέπει στα τέκνα τους την εισαγωγή σε σχολές με ευεργέτημα και κατ εξαίρεση. Δηλαδή να δίνει κάποια παραπάνω μόρια στα παιδιά τους για εισαγωγή στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. , είτε στις εξετάσεις για Ε.Φ. ή Συνοριοφυλάκων. Καλώς το κάνει ήδη για εκείνους που έχασαν την ζωή τους, πάνω στο καθήκον, αλλά και οι επιζήσαντες και τιμηθεντες με Αστυνομικό Σταυρό ή Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθιας , πρέπει να έχουν κάποιας μορφής ανταμοιβής και ευγνωμοσύνης από την Πολιτεία πέραν του παρασήμου. Τι το δικαιότερο λοιπόν??? Ας το δουν οι υπεύθυνοι και ας πράξουν το καθήκον τους. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για όσους έδωσαν το αίμα τους ή ρίσκαραν την ζωή τους για το κοινό καλό σώζοντας την ζωή άλλων και προκαλώντας τον δημόσιο θαυμασμό για την πράξη τους. Με τα μέχρι τώρα ισχύοντα , πρέπει ή να πεθάνεις ή να μείνεις ανάπηρος για να πάρει το παιδί σου κάποια μόρια ή να συμπεριληφθεί στο ποσοστό του 10% που έχει κάποιο επιπλέον ευεργέτημα.Οι υπόλοιποι, ας είναι και τραυματίες που επέζησαν, αλλά επανήλθαν κανονικά στην υπηρεσία τους... απλώς το παράσημο ανδρείας και χτύπημα στην πλάτη.

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμος, να ειστε παντα καλα

Ανώνυμος είπε...

Ακούει κάποιος συνδικαλιστής ;;; Δεν είναι σωστό να παίρνουν τέσσερα (4) μόρια , όσοι υπηρέτησαν σε Ειδικές Δυνάμεις ή ως Δόκιμοι Έφεδροι Αξ/ κοι ή όσοι υπηρέτησαν στην Προεδρική φρουρά και τα τέκνα αυτών που αποδεδειγμένα παραλίγο να χάσουν την ζωή τους και παρασημοφορήθηκαν από Προέδρους Δημοκρατίας για αυτό , να μην λαμβάνουν ούτε ένα (1) μόριο σε εξετάσεις Ε.Φ. και Συνοριοφυλάκων , ή σε Πανελλαδικές για Αστ/ κων ή ΣΑΕΑ , να μην συμπεριλαμβάνονται σε κάποιο ποσοστό εισαγωγής , ενώ συμπεριλαμβάνονται πλημμυροπαθεις, σεισμοπαθείς, πυροπαθείς κλπ. Κύριοι της ΠΟΑΣΥ ακούτε??